'Hur jag förvandlade min passion för bakning till ett internationellt företag' - Mamma avslöjar hur ett nätverksamhet förändrade hennes ekonomi

Tjäna Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Alexandra Harding i sitt kök hemma i Tunbridge Wells där hon bakar skräddarsydda kakor och muffins för sitt företag som heter Vintage Rose Cupcakes(Bild: Foto: Philip Coburn)



I århundraden har Storbritannien betraktats som en nation av affärsinnehavare-men vi håller snabbt på att förvandlas till en nation av e-handlare.



Nästan hälften av oss har gjort lite extra pengar genom att förvandla hobbyer och färdigheter till pengar som gör online-satsningar, och vi använder det som ett sätt att uppnå livsmål och en bättre balans mellan arbete och liv.



har någon vunnit set för livet

Mamma Alex Harding gör vackra vintageinspirerade blommiga muffins och har vänt sig till internet för att hjälpa henne att sälja dem.

Hon började baka efter att ha kämpat med att hitta lämpliga kakor för sina barn som hade matallergi. Vintage Rose Cupcakes utvecklades efter att Alex familj och vänner sa att hon borde förvandla sina kreativa färdigheter till ett företag.

Det började med bakning för mina barn

(Bild: Foto: Philip Coburn)



Alex, 42, från Tunbridge Wells, Kent, sa: Jag fick ganska kreativ bakning för mina barn och jag började experimentera. Jag skulle dyka upp på skoltårtförsäljning med mina skapelser. Det var ett bra sätt att testa saker och få åsikter.

Mina varumärkeskakor är blommiga och vintageinspirerade muffins-med rosor och hortensior-och dessa är fortfarande mina favoriter. Men jag älskar att göra alla möjliga kakor för alla tillfällen, från bröllop till födelsedagar och dop.



Jag får massor av beställningar från lokalbefolkningen men jag bestämde mig för att se om jag kunde öka sakerna via internet.

Jag var inte säker på hur det skulle fungera med mina specifika produkter. Jag gör allt själv, inklusive leveranser, så det betyder att jag bara kan resa så långt. Det är viktigt med mina vackra kakor att de kommer i orört skick. '

Enklare än du kanske tror

(Bild: Foto: Philip Coburn)

Jag blev förvånad över hur lätt det var att komma igång. Jag köpte ett webbplatspaket från Namesco.co.uk-det var bokstavligen en e-butik i en låda. Min man hjälpte mig med några av de tekniska bitarna.

Du köper en mall och fyller sedan i luckorna med bilder och information.

Det fungerar så bra för mig. Jag levererar fortfarande bara lokala leveranser men jag får massor av beställningar från hela landet, främst för presenter till människor som bor i området.

”Jag får till och med beställningar från utlandet med människor från USA, till exempel, som vill skicka handgjorda saker till vänner och familj för födelsedagar och andra tillfällen.

Det här är en trevlig, stadig extra sak som kommer igenom och håller mitt företag mycket trevligt.

Det har förstärkt saker och ger mig en större räckvidd. Jag skulle verkligen vilja kunna göra leveranser längre bort, men jag måste titta noga på det eftersom att hitta rätt kurir kommer att vara avgörande för mitt företag.

Bästa tips för att tjäna pengar på att sälja online

Webbplatser som eBay och Etsy har gjort det lättare att tjäna pengar på en hobby, passion eller skicklighet online

Många av oss är kreativa eller skickliga på fritiden, och chansen är stor att det finns någon där ute som är villig att köpa det du kan skapa.

Allt från att sälja kläder, hantverk, bageriprodukter, smycken eller konst - kan bli en trevlig liten tjänare.

victoria beckham bröst

Vi har samarbetat med Richard Stevenson från mjukvaruleverantören ePages.com för onlinebutik för att dela den bästa taktiken för framgång:

1. Produktinspiration

Internet är en oändlig inspirationskälla och ett bra sätt att kontrollera att dina produkter är trendiga.

Ett antal webbplatser är specialiserade på att identifiera produkttrender, t.ex. trendhunter.com och bestproducts.com .

hemlös man hund stulen

Twitter, Instagram och Reddit kan också ge bra tips.

Genom att söka efter hashtags kan du snabbt upptäcka intressanta nya produkter.

Marknadsplatser som t.ex. Amazon har också bästsäljare och Movers & Shakers -funktioner som hjälper dig att forska. Amazons internationella webbplatser och kinesiska portal Alibaba kan vara en bra källa till heta nya produkter att importera och sälja vidare.

2. Social försäljning

Du behöver inte lägga en förmögenhet på reklam för att tjäna pengar på att sälja online. Mun till mun från dina vänner och kunder är fortfarande det mest kraftfulla verktyget.

Investera tid för att vinna dina produkter och odla en fan-base.

Marknadsför dina fans inlägg på Facebook, Twitter och Pinterest för att vinna ny trafik och skapa diskussion och spänning från onlineshoppare.

Sikta på att återuppväcka dina tidigare kunder med rabattkuponger i ett nyhetsbrev eller på sociala medier.

3. Dela din passion

Psykologer tror att en gemensam passion för produkter är ett inbyggt behov hos oss alla. Konsumenterna föredrar en återförsäljare som de kan lita på som expert på ett ämne.

Använd sociala mediekanaler för att berätta din historia och visa hur du älskar de produkter eller tjänster du säljer. Du kan öka exponeringen genom att visas på hobby- eller professionella kroppswebbplatser.

Genom att fira andra liknande återförsäljare kan du få tillgång till en bredare grupp av relevanta kunder.

4. Marknader och betalningar

Skicka in dina produkter till marknadsplatser som Amazon.co.uk och eBay.co.uk som har enorma mängder trafik. Det finns också alternativ som t.ex. notonthehighstreet.com . Onlinebutiksprogramvara erbjuder nu 'flerkanalig' försäljning, så att alla onlinekanaler kan styras av ett system.

Marknadsplatser gör det trevligt och enkelt för människor att betala, till exempel Betala med Amazon, som tar bara några få klick. Se till att du välkomnar populära alternativ som Paypal och WorldPay, samt checkar och BACS -överföringar.

omröstning

Har du ett online -företag?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Se Även: