Dina reseförsäkringsrättigheter för resor som är bokade till länder med gula listor

Reseförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Reseförsäkring är ett måste om du

Reseförsäkring är ett måste om du ska på semester(Bild: SOLARPIX.COM)



Inför ”Frihetsdagen” idag har tusentals människor rusat online för att boka semester.



Det beror på att från och med nu kommer passagerare som är helt vaccinerade inte att behöva isolera sig efter att ha återvänt från ett gult listland.



är Lacey Turner gravid

Naturligtvis gäller andra regler fortfarande, så du måste ta ett PCR -test (och testa negativt).

För många är det alla nyheter de behövde höra, och semesterwebbplatser och flygbolag rapporterade stora rusningar för de bästa erbjudandena.

Allt är dock inte enkelt. På grund av de olika covid -varianterna och deras uppgång i olika länder, zippas länder av och på den gröna listan och vidare till den gula listan utomordentligt snabbt.



. Och naturligtvis, om du inte är helt vaccinerad gäller de gamla reglerna fortfarande för hemkarantän.

Så den viktigaste regeln för resenärer är den här: Antag ingenting, kontrollera reglerna med flygbolagen och regeringens webbplats för utrikes-, samvälds- och utvecklingskontor (FCDO), ladda ner ditt digitala vaccinationspass och beställ det skrivna ändå, bara i fallet (det tar fem dagar).



Reglerna varierar fortfarande beroende på vilket av de fyra länderna i Storbritannien du bor i så se till att du också kontrollerar dem.

Åh, och jag får rapporter om att vissa flygbolag inte heller accepterar självadministrerade PCR-tester, så tala med dem innan du köper.

Puh! Har det avskräckt dig? Trodde inte det.

katie hopkins liten mix

En av de viktigaste sakerna att lägga till i din checklista är reseförsäkring. Lämna inte hemmet utan det - även om du har det gratis EHIC/GHIC hälsokort .

Här är vad du ska tänka på.

Reseförsäkring och Covid -skydd

Reseförsäkring är ett absolut måste om du reser utomlands, även om covid -avbokningsskyddet är knappt.

Det finns massor av saker som kan gå fel med en semester, från förlorat bagage till trasiga lemmar och handväskare. Här är en snabbguide till de viktigaste sakerna att komma ihåg.

Vad händer om du inte kan resa på grund av 'officiella' råd?

För de flesta är den stora frågan om du kommer att täckas om du inte kan resa på grund av förändrade regeringens vägledning. Detta är komplicerat, men för de flesta försäkringsgivare:

Lokala och nationella avstängningar i Storbritannien innebär vanligtvis inte att du får en utbetalning - och detsamma gäller begränsningar för spärr (och ändrade inträdeskrav) i det land du går till.

Om ditt land går vidare till den röda listan, är det osannolikt att du också täcks - även om du kan ha större chans att få återbetalning via ditt semesterfirma eller flygbolag.

Du kommer inte att täckas om webbplatsen för Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO) avråder från resor. Detta är dock inte så dåligt eftersom det vanligtvis är kriterierna för en automatisk återbetalning.

Problemet för de flesta resenärer är att de inte kan se skillnaden mellan en minister som säger att du inte reser och FCDO: s webbplats säger samma sak. Båda instruktionerna är uppifrån - men resulterar i avgjort olika resultat när det gäller att få tillbaka dina pengar.

Vad händer om du får Covid och inte kan resa?

Det är bättre nyheter på den här fronten. Många försäkringar kommer att täcka dig om du utvecklar Covid och inte kan åka på semester. Men detta innebär vanligtvis en faktisk diagnos, inte bara att visa symptom. Du kan behöva ange testresultat.

Jag är rädd för att bli tillsagd att sätta i karantän, antingen av app eller spåra och spåra personal inte omfattas av många policyer (även om andra gör det).

Men trots alla dessa försiktighetsåtgärder kan det hända att din försäkring täcker din närmaste familj också för detta - så se till att du kontrollerar det innan du köper.

MoneySavingExpert har en bra jämförelseverktyg om du inte vet var du ska börja.

Vad händer om du får Covid medan du är borta?

De flesta policys täcker detta men antar inte. Du vill kontrollera vad som händer med din familj och om det finns skydd för dem att bo hos dig eller om de måste gå hem och lämna dig på sjukhus.

Många reseförsäkringar omfattar 'hemtransport', även om detta är mer för andra sjukdomar eller sjukhusvistelser och sannolikt inte kommer att täcka Covid.

Vad sägs om länder med gula listor?

Eftersom många följer expertråd (tack!) Och köper sina försäkringar när de bokar, kan de upptäcka att villkoren inte har hängt med i förändringar i samhället.

Innan de senaste ändringarna i regeringens råd, till exempel att gå till ett gult eller rött lista land ogiltigförklarade många försäkringar. Men det finns nu ett antal policyer som har anpassat sig till den nya vägledningen.

Om du redan har köpt en reseförsäkring, ring din försäkringsgivare och fråga om gult listresor. Be om de nya villkoren också. Om inte, leta efter policyer som specifikt täcker resor med bärnsten.

Den gyllene regeln

Av alla försäkringar du kanske köper över tiden varierar reseförsäkringen mest. Kort sagt, köp billigt, få billigt.

lotan carter ex fästman

Välj den mest omfattande policyn du har råd med och var inte rädd för att ställa frågor. T & C: erna är ofta skrämmande (160 sidor någon ?!) så få företaget att stava ut vad som är täckt och inte.

Om du är i tvist med något resorelaterat, Resolver kan hjälpa gratis .

Se Även: