Kvinnan som rakade sig dagligen växer 'hipsterskägg' efter att ha släppt rakhyveln när hon hittade kärlek med en fantastisk modell

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Nova Galaxia spenderade 10 år på att raka ansiktet innan hon odlade skägget(Bild: PA Real Life)



En kvinna har avslöjat hur hon nu har förtroendet att odla ett 'hipsterskägg' efter ett decennium av rakning av ansiktet.



Nova Galaxia, som har polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), har mobbats i flera år, men har nu hittat kärlek med en fantastisk modell.



Ash Byrd, 25, accepterade omedelbart ett datum med Nova, 26, som gjorde ett tillvägagångssätt efter att ha sett modellen i en modevisning.

Ett par i sex år, Ash, från Virginia Beach, Virginia, USA, sa om videotranskribenten Nova, 26: Jag älskar hennes skägg. Det är en del av oss som ett par nu.

Ja folk stannar och stirrar på oss, ser oss gå ner på gatan och ställer slumpmässiga frågor för Nova för att avgöra hennes kön, men hon har aldrig varit lyckligare och det gör mig stolt.



storebror - kurser

Nova har omfamnat hennes ansiktshår efter att ha hittat kärlek (Bild: PA Real Life)

Jag älskar henne, skägg och allt.



Nova's PCOS innebär att hormonella obalanser får henne att utveckla cystor på äggstockarna och växa överflödigt ansiktshår.

Hon var 11 när hennes menstruationer började, de slutade sedan, plötsligt, ett år senare, aldrig mer återupptas - vilket har tillskrivits att ta p -piller för att reglera hennes hormoner för PCOS som tonåring.

Hon började också utveckla ansiktshår, som hon rakade och fick diagnosen PCOS, när hon var 15 - berättade bara för hennes närstående om hennes tillstånd.

En pojke i min klass på gymnasiet pekade på mitt ansikte och sa att jag hade ett bättre skägg än han förmodligen någonsin skulle ha, minns Nova.

Nova med sin kärlek, Ash Byrd, som hon träffade för sex år sedan (Bild: PA Real Life)

Vid det här stadiet rakade jag mig varje dag före skolan. Det började bli riktigt tjockt och jag skulle få panik om jag någonsin glömde rakhyveln när jag sov.

Jag gick upp tidigt och rakade mig, låtsades att jag var desperat efter en dusch, men jag kunde verkligen inte låta mig synas med skägg.

Jag anförtrott min långvariga flickvän vid den tiden, men bortsett från det var det väldigt få som visste. Det var min mörka hemlighet, på grund av pressen från samhället på kvinnor att raka av sig allt hår och anpassa sig.

Jag var orolig att folk skulle tro att jag var en freak om jag lät håret växa ut.

Men Nova's liv förändrades efter att ha funnit modet att be Ash, som inte identifierar sig som man eller kvinna, gå ut på en dejt 2012.

I oktober förra året slängde Nova sin rakhyvel och bestämde sig för att odla skägg (Bild: PA Real Life)

Nova sa: Jag såg Ash på landningsbanan och jag tyckte & apos; vad söt & apos ;. Vi pratade och jag insåg att denna underbara modell och jag hade mycket gemensamt.

Jag frågade Ash, vi gick på en dejt och bodde tillsammans tre månader senare.

Inom några veckor efter dejting delade Nova sin hemlighet med att partner Ash svarade: 'Jag kommer att älska dig oavsett vad.'

anthea turner syster wendy

Sådana goda nyheter händer oss alla varje dag - men träffa inte rubrikerna

Annonsörsinnehåll från Cancer Research UK

Vi har samarbetat med Cancer Research UK för att samla in pengar till kampen mot sjukdomen och för att dela och fira goda nyheter som händer just nu för patienter och överlevande över hela landet.

Goda nyheter kan vara att få positiva testresultat eller det ögonblick ditt hår växer tillbaka för första gången efter kemo.

Tack vare välgörenheten - som inte får några statliga medel för sin forskning - har överlevnaden i Storbritannien fördubblats under de senaste 40 åren.

vilken kanal är el clasico på

Men det finns så mycket som fortfarande behöver göras för att Cancer Research UK ska ge fler goda nyheter till fler människor varje dag.

Att donera och hjälpa fler människor att överleva eller för mer info besök cruk.org

När de träffades första gången rakade Nova ansiktet, ryggen, bröstet och benen.

Hon fortsatte: ”Det blev för mycket. Jag började prata mer om mitt tillstånd och berätta för vänner att jag rakade mitt ansikte.

'Det var då jag insåg att jag inte var ensam och alla älskade mig för mig, inte för hur jag såg ut.

En stor vändpunkt kom förra året när brittiska kvinnan Harnaam Kaur, 24, som också har PCOS, slog rubrikerna efter att ha tappat skägget och talat om tillståndet - inspirerade Nova att följa efter.

Så den 31 oktober 2017, med stöd av Ash, slängde hon bort rakhyveln och omfamnade hennes ansiktshår - och har aldrig tittat tillbaka.

Hon säger att hon är lyckligare nu än hon någonsin har varit (Bild: PA Real Life)

Det var läskigt i början, men nu älskar jag mitt skägg. Jag schamponerar och konditionerar det varje dag och ser alltid till att det har blivit vackert borstat för att det ska se bäst ut, säger hon.

Folk pratar inte om PCOS, även om det verkligen är vanligt och jag vill att fler kvinnor ska inse att de inte är ensamma.

Trots några negativa reaktioner från främlingar har Nova fått många positiva kommentarer om sitt skägg - inte minst från Ash, som sa att det såg 'gulligt' ut.

Folk kommer fram till mig och ställer riktigt slumpmässiga frågor, bara så att de kan höra mig tala och se om min röst hjälper dem att bestämma mitt kön, sa hon.

Jag har fått några grymma kommentarer från främlingar och troll online.

'Folk har anklagat mig för att låtsas vara kvinna, eller de tror att jag är transgender, men jag bryr mig inte. Det är inte en förolämpning att vara trans, det är jag bara inte - jag är en homosexuell kvinna.

Hur som helst, med mitt hipsterskägg känner jag mig lyckligare nu än jag någonsin har varit. Jag är med någon jag älskar, som stöder mitt beslut och älskar mig för mig och mitt skägg.

Jag har ingen aning om när jag ska sluta odla den. Det är en del av mig nu, och jag älskar det.

Och Ash, som också arbetar deltid i en smörgåsbutik, är full av beröm för Nova nya utseende.

Ash tillade: Jag tycker att hennes skägg verkligen kittlar när vi kysser, men på ett bra sätt. Jag har inte berättat för min mamma om hennes ansiktshår än, men hon får veta när vi ses nästa.

hur gammal är david essex

Det är en del av vem Nova är nu, hon är så självsäker och det är verkligen attraktivt också.

Se Även: