Will Young insisterar på att sluta Strikt var det 'bästa jag någonsin gjort'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Sångsensationen Will Young var en av de glödande favoriterna som kröntes till Strictly Come Dancing -mästare 2016.



Han och professionell danspartner, Karen Hauer, hänförde domarna och publiken under de första veckorna med sina smidiga drag och strama koreografi.



Men bara tre veckor in i tävlingen slutade Evergreen -sångaren spektakulärt Strikt med hänvisning till 'personliga skäl'.



Det innebar att han förlorade sin avgift på 100 000 pund och det fanns rykten om att han hade gått ut på grund av domaren Len Goodmans skarpa kommentarer om hans salsaprestanda.

Len smällde paret för att inte ha med tillräckligt med salsa i sin Bollywood-inspirerade rutin.

Will Young samarbetade med Karen Hauer i serien Strictly 2016

Will Young samarbetade med Karen Hauer i serien Strictly 2016 (Bild: BBC)



Will hade inget av det och slog tillbaka och insisterade på att 'det är 24 räknningar av salsa i rutinen', vilket tycktes göra Len upprörd.

Den tidigare huvuddomaren sa till Leave Right Now sångaren Will 'turn up, keep up and shut up'.



Will backade senare på sin tass och beskrev Len som 'balsalens don'.

Men dagen efter hade han gått ifrån showen - även om han insisterade på att det inte hade något att göra med skiten.

Will sa i ett uttalande då: 'Att få vara en del av Strictly har varit en lång ambition för mig. Som artist, tittare och fan av showen var det en upplevelse jag alltid hoppats på att dansa som tävlande.

Karen och Wills bollywoodinspirerade salsa kritiserades av Len Goodman

Karen och Wills bollywoodinspirerade salsa kritiserades av Len Goodman (Bild: BBC)

'Jag har fått några bra vänner och är förundrad över deras föreställningar varje vecka. Jag har hittat ett kreativt partnerskap med Karen som har varit det mest underbara att uppleva.

'Jag kommer att vara henne evigt tacksam för hennes regi, talang och vägleder mig genom tre underbara danser som jag kommer att kunna visa mina barnbarn under kommande år.

'Jag är så tacksam till alla som arbetar på Strikt från ljusdesignern till catering till produktionsteamet. Strikt är verkligen den mest unika familjen och jag tackar dem från djupet av mitt hjärta.

'Och slutligen tack till BBC för att du har stöttat mig under min resa. Jag önskar mina landsmän så mycket lycka till, och även om jag är tillbaka för att vara tittare igen, kommer jag verkligen att fortsätta dansa & apos ;! '

Tre år senare öppnade Will upp sig på Media Masters podcast om de hjärtskärande psykiska problem som han drabbades av när han tävlade på Strictly.

Han avslöjade att han hade att göra med en sådan extrem posttraumatisk stressstörning att han till och med hade tänkt att bryta benen så att han inte skulle behöva dansa.

Will sa att han 'kände sig instängd' och beskrev sitt beslut att avsluta serien som 'det bästa jag någonsin har gjort'.

Insisterade på att han nu var 'mycket bättre på att ta hand om sig själv' Will sa också att hans kontroversiella beslut hade gjort att han kunde känna sig tillräckligt säker för att ta en veckas ledighet när hans psykiska hälsa behövde det.

Will förklarade: 'Jag tog ledigt en vecka eftersom det var för mycket. Jag var utbränd. Det som är bra är nu när klimatet har förändrats. Du vet, en producent kan inte gå, & apos; det är inte tillräckligt bra & apos ;.

'Så när jag ville ta en veckas ledighet, gick jag till min psykiater och sa:' Jag behöver bara att du skriver en lapp, i grund och botten, för de kommer att behöva den för sin försäkring eller vad som helst, 'skriver lappen, gick in, & apos; här är lappen, jag är ledig i en vecka & apos ;.

Se Även: