Varför ditt Alexa radiolarm plötsligt har slutat gå på morgonen

Bbc

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du vanligtvis litar på Alexa eller Google Assistant för att väcka dig på morgonen med det lugnande ljudet från BBC Radio 4 - eller 1, 2, 3 eller 5 för den delen - kanske du har märkt att det har slutat fungera den här veckan.



Det beror på att BBC har dragit alla sina radiostationer från TuneIn, den populära radiostreamingappen som finns förinstallerad på Amazon och Google smarta högtalare.



Kieran Clifton, chef för BBC Distribution & Business Development, meddelade förändringen redan i augusti , skyller på TuneIn för att inte ha tillhandahållit meningsfulla användardata.



'Data är viktigare och viktigare - eftersom det hjälper oss att göra fler typer av program som vi känner människor gillar, och lika viktigt, identifiera luckor i vår idrifttagning för att säkerställa att vi gör något för alla publik', skrev han i en blogginlägg .

senaste gratis saker dragon den

'Vi använder också den insamlade informationen om vad du tittar på, lyssnar på eller läser online för att erbjuda personliga programrekommendationer - och göra våra tjänster ännu mer skräddarsydda för dig.

(Bild: Taxi)



'När vi gör våra program tillgängliga via tredje part ber vi att dessa plattformar antingen låter dig logga in på ditt BBC -konto - eller förse oss med meningsfull data direkt.

'Tyvärr gör TuneIn ingen av dessa, så vi kunde inte nå ett datadelningsavtal med dem.'



Som ett resultat har alla BBC: s live radiostationer nu hämtats från TuneIn i Storbritannien.

Detta inkluderar BBC Radio 1, 1Xtra, 2, 3, 4, 4 Extra, 5 live, 5 live sport extra 6 Music, World Service UK, World Service News Asian Network och många regionala stationer. BBC -podcaster påverkas inte.

Faryal Makhdoom och Amir Khan

Stationerna kan fortfarande nås via BBC Sounds -appen för Android och iOS, som stöder uppspelning på ett stort antal högtalare. Det kan dock för närvarande inte användas för att ställa in larm med Alexa.

Hundratals lyssnare är rasande över förändringen och har tagit BBC -webbplatsen till uttryck för sitt missnöje.

BBC Sounds -appen (Bild: BBC)

'Extremt besviken över slutet på möjligheten att vakna till Radio 4 med ett larm på mitt Amazon Echo', skrev en lyssnare.

'Jag har vaknat till programmet Today i flera år och köpte Echo när jag upptäckte att du kunde ställa in radiolarm, du har nu gjort det värdelöst för det ändamålet.'

'Mycket dåligt beslut av BBC', skrev en annan.

'Jag var en lojal lyssnare på radio 4 genom att be Alexa spela på mina Sonos -högtalare. Med avlägsnandet av Tunein finns det inget annat bekvämt sätt att lyssna på BBC -radio som ett steg bakåt, vilket visar fullständig bortseelse från licensbetalare. '

En annan tillade: 'Tack för att du tittar på Data Trawling som BBC vill göra för sina lyssnare.

655 ängelnummer betydelse

'Tack vare GDPR har jag nu stängt av alla inställningar jag kan på BBC -konto. Hoppas du tycker att den informationen är användbar. '

(Bild: Apple)

Alla med en Amazon Echo -högtalare eller annan enhet som stöder Alexa kan komma åt BBC -radiostationer via BBC: s Alexa -skicklighet.

varför sitter ric griffin i fängelse

Under tiden kan Google Home -enhetens ägare lyssna på BBC -radiostationer med antingen Chromecast eller deras röst.

Särskilt kommer Sonos -högtalare att fortsätta få BBC live radio -ångor via TuneIn, medan BBC undersöker alternativa alternativ för att möjliggöra uppspelning av BBC -radio på dessa enheter.

Ett antal äldre ljudenheter som erbjuder en internetradiotjänst som drivs av TuneIn påverkas inte heller av förändringen-eftersom det inte är praktiskt möjligt att distribuera dessa datadrivna funktioner.

'Vi skjuter gränserna så långt vi kan med vår anpassade skicklighet, men Amazon gör inte funktioner som larm och uppspelning i flera rum tillgängliga för anpassade färdigheter', säger Clifton.

tracy thompson katarina johnson-thompson

'Vi kommer att fortsätta att arbeta med Amazon för att hitta en lösning.'

Han tillade att TuneIn fortsätter att vara en 'värderad partner' utanför Storbritannien.

Läs mer

Amazon -nyheter
Alexa kämpar med walisisk accent Amazon lanserar Fire TV Stick 4K Amazon läcker par enheter Alexa i mikrovågor

TuneIn är en gratis ljudströmningstjänst som låter användare lyssna på mer än 100 000 radiostationer och mer än fyra miljoner podcaster från hela världen.

Den är tillgänglig på 22 språk, alla med sitt eget innehåll skräddarsytt för det specifika språket eller regionen, och har mer än 75 miljoner aktiva användare varje månad.

'Den här förändringen drivs främst av BBC: s ansträngningar att standardisera hur lyssnare i Storbritannien får tillgång till BBC -stationer, vilket tyvärr inte är möjligt för oss just nu', säger TuneIn i ett blogginlägg .

'Trots dessa förändringar i Storbritannien är vi fortfarande engagerade i att ge våra lyssnare runt om i världen den bästa möjliga lyssningsupplevelsen och fortsätter att värdera partnerskapet med BBC.'

Se Även: