Corbyn -allierade Angela Rayner slår passivt ned Labour -medlemmar och kräver avmarkeringar som säger 'vem är den verkliga fienden?'

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

En viktig allierad av Jeremy Corbyn har passionerat slagit ner Labour -medlemmar som vill avmarkera parlamentsledamöter och säger till dem: 'Vem är den verkliga fienden?'.



Angela Rayner lade sin vikt bakom centristiska parlamentsledamoten Luciana Berger efter att en vänsterpartist i lokalpartiet varnade för att hon är 'ansvarig för oss' och förklarade: 'Vi är en stor rörelse och vi är desto bättre för det.'



billiga septembersemester 2018

Skuggutbildningssekreterarens vädjan om enhet fick i dag sällskap av en rad arbetskraftsfigurer, inklusive två andra medlemmar i skuggkabinettet.



Allierade till Jeremy Corbyn har väckt farhågor för avmarkeringar, med partiordförande Ian Lavery som säger 'allt kommer att ses över' och Labour kan vara 'för bred en kyrka'.

Lavery insisterade senare på att han inte ser avmarkeringen som vägen framåt.

Men en annan skuggminister, Chris Williamson, sa att det var 'orimligt' att sittande parlamentsledamöter inte stod inför en tävling 'för att hålla Labour fräsch och uppdaterad'.



Labour MP Luciana Berger

En vänsterkant sa att Labour-parlamentsledamoten Luciana Berger nu skulle svara för oss & apos; (Bild: PA)

Corbyn -allierade Chris Williamson (vänster) sa att Labour bör hållas & apos; fräsch och uppdaterad & apos; (Bild: REUTERS)



Och en källa nära Corbyn vägrade att ta parti och sa att Corbyn 'inte har tagit ställning till några reformer' - som skulle godkännas av medlemmarna vid partikonferensen.

Rayner sa till BBC: s Andrew Marr Show idag: 'Jag gillar inte någonting i Labour -familjen som fråntar någon del av vår rörelse. Vi är en stor rörelse och vi är desto bättre för det.

boxning ikväll vilken tid

”För tillfället borde vi koncentrera oss på att se till att vi är redo för nästa allmänna val.

'För att det manifestet, tror jag, var det bästa manifest som Labour har gjort sedan Labourmanifestet 1945.

'Jag tror att det ger hopp och om vi är splittrade och kämpar mot varandra kommer vi att kunna genomföra det.'

Angela Rayner förklarade: 'Någon som pratar om att avmarkera någon av mina kollegor, helt ärligt, de behöver tänka på, vem är den verkliga fienden här?' (Bild: PA)

Om Momentum -aktivister som vann kontrollen över Labour -parlamentsledamoten Luciana Berger & s lokala parti tillade hon: 'Luciana har gjort ett enormt arbete. Hon är en absolut värderad medlem i laget.

'Den som pratar om att avmarkera någon av mina kollegor, helt ärligt, måste faktiskt tänka på vilka som är den verkliga fienden här?

'Vem är det som gör problemen för våra samhällen just nu? Vem har gjort den katastrofala politik som skadar de människor som behöver oss mest? Det hjälper dem inte om vi kämpar mot varandra.

På frågan om Labour var 'för bred en kyrka' svarade hon: 'Jag älskar kyrkan jag är med i Labour -partiet. Det är min religion.

'Jag är född och uppvuxen i arbetarrörelsen och jag kommer att fortsätta vara glad att det är så levande och så demokratiskt som det är.'

Hennes kommentarer kom när Shadow Brexit-sekreteraren Sir Keir Starmer slog ner aktivister som krävde obligatoriska omval.

Joe Calzaghe Christina Rihanoff

Keir Starmer sa att motståndet mot återval var 'många människors mycket starka uppfattning' (Bild: REUTERS)

I en intervju med tidningen The House förklarade han: 'Jag stöder inte obligatoriskt omval och jag har alltid varit riktigt tydlig med det. Det är den mycket starka synen på väldigt, väldigt många människor i PLP. '

Han tillade 'Jag tror inte att det är en diskussion vi måste ha' medan Tories är i kris och sa: 'Vi är en bred kyrka och vi bör förbli en bred kyrka.'

Shadow Work and Pensions Secretary Debbie Abrahams tillade 'vi måste alla komma ihop'.

Hon berättade för Sky News & apos; Sophy Ridge: ”Vi har en mycket begåvad grupp av parlamentsledamöter, inklusive några som har varit där ett tag och inklusive de som just kommit ombord. Vi behöver alla arbeta tillsammans och leverera.

'Vi kan ha ett val om några månader och vi måste gå samman för att se till att vi kan leverera för landet och för de människor som har marginaliserats och uteslutits alltför länge.'

Backbenchers gick också med i striden. En, Jess Phillips, sa till BBC: 'De har inte rätt att hota, de har inte rätt att säga' min väg eller motorvägen ', och jag tror inte att parlamentsledamöter har rätt till det heller.

Och centristiska parlamentsledamoten Caroline Flint sa till BBC: 'Jag tror att allt tal om avmarkering är felplacerat och hjälper inte Labour.'

Skuggarbete och pensionssekreterare Debbie Abrahams sa 'vi måste träffas' (Bild: )

stor vithajs mun

För närvarande sitter riksdagsledamöter inför en utlösande omröstning där varje lokal filial, fackföreningsgren och anslutet samhällsgren i en valkrets får en enda omröstning om de ska behålla dem före ett allmänna val.

Endast om de förlorar denna blockröstning möter de ett fullskaligt urval av lokala medlemmar, ställt mot rivaliserande kandidater. Men medlemmar skulle kunna få fler rättigheter om en motion antas vid Labourkonferensen i september.

Idag rapporterar observatören Jeremy Corbyn bedövar kollegor genom att personligen närvara vid ett oklart utskottsmöte för att 'sätta ner foten i partidemokratins namn' och ge mer makt åt medlemmarna i en nyckelprocess.

Tidningen rapporterar att han krävde att alla Labour -medlemmar som gick med innan början av 2017 kan vara med och välja Birminghams rådskandidater. Tidigare måste medlemmarna ha gått med före sommaren 2015.

Se Även: