Varför lämnade Niall Love Island? Harry Potter superfan bröt tystnad för att avslöja att han har Aspergers syndrom

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Love Island's Niall Aslam avslöjade den verkliga anledningen till att han lämnade villan efter att hans utgång var inhöljt av mystik.



Tittare på ITV2 -dejtingshowen är fortfarande i mörkret om Harry Potter -fanens beslut att lämna, med chefer som säger att han lämnade villan på grund av 'personliga skäl'.



sammy winward mia dunn

Efter att ha lämnat villan den 12 juni bara nio dagar in i hans realityshow, gick Niall till marken tillsammans med resten av hans familj när oroliga fans frågade vad som hade hänt.



Men han bröt tystnaden genom att ge den sanna orsaken bakom hans chockutgång - att han har Aspergers syndrom, en form av autism som kan göra det svårt att hantera förändringar eller stressande stimulanser.

På en Instagram -bild av sig själv som gosade upp till en sköldpadda och matade den med sallad förklarade Niall sitt beslut.

Nialls utgång var innesluten av mystik (Bild: ITV)



Han avslöjade allt i ett känslosamt Facebook -inlägg

'Just, så här går det ... för det här inlägget lägger jag ner det på en tjock borste och hoppas att slå nationen med en kärleksdryck.



'Alltför länge har jag lidit i tystnad och inte erkänt ett massivt faktum om mitt liv som gick in i villan har fått mig att äntligen inse och acceptera.

'När jag var ett litet barn fick jag diagnosen asperges syndrom, ett faktum som tills detta inlägg aldrig har delats utanför min nära familj.

- Att växa upp var extremt svårt för mig och jag kände mig ofta malplacerad. Jag har alltid känt att människor inte förstår mig, men jag var rädd för att avslöja mina riktiga skalor eftersom jag inte ville ha etiketten eller stigmatiseringen som fästes vid den. '

Niall har Aspergers syndrom (Bild: Instagram)

'Men nu tycker jag att det är viktigt att jag kommer fram, inte bara för att jag äntligen ska kunna vara ärlig mot mig själv och mot omgivningen, utan också så att andra individer i min position kan omfamna sina riktiga färger.

vad betyder 737

'Det har inte varit en lätt resa för mig att komma till rätta med detta faktum, men jag är glad att jag nu kan acceptera vem jag är och ser fram emot mitt nästa kapitel.

'Jag vill bara tacka teamet på ITV för att de alltid stöttade mig och gav mig möjlighet att befria mig från mina osäkerheter och omfamna det faktum att jag är annorlunda men jag är fortfarande en regnbågsfisk. Jag kan inte förklara hur tacksam jag är för stödet från hela teamet under denna period. '

Han tillade: ”Jag vill också tacka den brittiska allmänheten för den kärlek ni alla har visat mig under de senaste veckorna, det har varit överväldigande.

'Nu är det dags för denna regnbågsfisk att dyka djupt ner i det stora blå havet och visa världen vad jag handlar om - det finns fler lager! #AutismAwareness #BeYourOwnKindOfRainbowFish #LessPrangMoreLove . '

Mysteriet omringade Nialls avgång (Bild: ITV)

Innan tillkännagivandet retade Rosie Williams den verkliga anledningen till att Niall Aslam lämnade serien.

Vissa trodde att en ledtråd ljög inom Rosies sensationella konfrontation med Adam Collard.

Hon drog upp honom efter att han slagit bort henne till nya tjejen Megan, medan hon frågade varför hon inte valde honom att gå på dejt.

angela rayner viktminskning

Vad vet Rosie? (Bild: ITV Picture Desk)

Läs mer

Love Island
Vem är Love Island -berättaren? Vattenflaskor Älskar Island America Bästa bikini -looken från Love Island

Och under sitt rant hänvisade Rosie en kryptisk hänvisning till Nialls ljugande.

Hon sa till Adam: 'Vill du berätta något som du kanske borde haft bollarna att berätta för mig tidigare?

'Du säger att Niall inte var ärlig häromdagen, men du gjorde bokstavligen vad han gjorde ... och hade inte bollarna att berätta för mig innan att du skulle göra det.'

Jim Carrey dummare och dummare hår

Det var inte många som märkte mitt i allt drama, men några tog sig till Twitter för att dela med sig av sina teorier efter att ha insett vad hon sa.

Han lämnade villan av & apos; personliga skäl & apos;

Den ena sa: 'Rosie sa till Adam' du gick på Niall för att du ljög häromdagen och du har gjort exakt vad han gjorde ', vad gjorde Niall? !!!!'

'Märkte någon annan att Rosie hänvisade till Nialls oärlighet i hennes konfrontation med Adam', tillade en annan. 'Jag tror att han har brutit mot reglerna på något sätt och det är därför det är så tyst tyst'

På frågan från NEWSAM Online direkt efter hans avresa sa ITV att de inte hade några ytterligare kommentarer att lämna om Nialls avgång, och att det inte fanns några planer för honom att göra någon press, vilket vanligtvis är standardförfarande när någon lämnar villan.

Vänner sa till en början att de inte hade hört av sig (Bild: ITV Picture Desk)

Han gjorde inga intervjuer direkt efter avresan (Bild: ITV Picture Desk)

george galloway storebror

Vanligtvis kommer stjärnor att dyka upp på ITV -program This Morning och Good Morning Britain efter deras avresa.

Mysteriet omringade ursprungligen hans utgång, som tillkännagavs för öborna i känslomässiga scener.

Det föll på Dr Alex att dela nyheterna, och de andra skrek att de älskade honom.

Se Även: