När är påve Franciskus besök i Irland 2018? Datum, evenemang, resplan, protester och biljetter

Världs Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Påve Francis med en liten pojke(Bild: Getty Images Europe)



Påve Francis besöker Irland med Taoiseach Leo Varadkar och säger 'han är verkligen en välkommen gäst och jag ser fram emot att hälsa honom under besöket.'



Påve Franciskus blev den Helige Fadern 2013 efter att påven Benedictus gick av på grund av ohälsa och ses av många som en liberaliserande kraft.



Den sista påven som besökte Irland var påven John Paull II som drog folkmassor på mer än 2,5 miljoner 1979.

Det är oklart om Francis kommer att få ett så häftigt välkomnande, särskilt mot bakgrund av landets senaste beslut att rösta & apos; ja & apos; i en folkomröstning om liberalisering av Irlands abortlagar.

Hur som helst kommer påven Franciskus besök i Irland att vara ett historiskt skådespel.



När är han på besök?

Påve Francis anländer till Irland på kvällen den 25 augusti och lämnar kvällen efter 26 augusti.

Påve Francis besöker Irland i slutet av augusti (Bild: Getty Images Nordamerika)



Varför besöker han?

Dublin är värd för World Meeting of Families, ett internationellt katolskt evenemang som arrangeras vart tredje år.

Han anländer till de avslutande händelserna i världsmötet för familjer och kommer att vara huvudfirande vid den sista mässan i Dublins Pheonix Park den 26 augusti.

Hans besök kommer också att vara ett stort stöd och tröst för irländska katoliker.

Ärkebiskopen i Dublin Diarmuid Martin, ordförande för världsmötet för familjer 2018, sade: 'Vi väntar ivrigt på påve Franciscos besök som utan tvekan kommer att vara ett tillfälle för andlig förnyelse för våra lekmän, religiösa och präster samt en förstärkning av Kristen familjeliv. '

vem är harvey priser pappa

Irländska katoliker ser fram emot sitt besök (Bild: Getty Images Europe)

Påvens väg - var ska man se honom

(Bild: PA Graphics)

Påve Francis & apos; resväg

Bortsett från det ovannämnda arbetet med världsmötet för familjer har påven Francis en actionfylld resa, och trots att han är på landet i knappt 36 timmar kommer han att passa mycket in.

Han anländer till Dublin klockan 10:30 lördagen den 25 augusti och efter ett officiellt välkomnande kommer han att föras till presidentresidenset innan han går till Dublin Castle kl. 12:10 för ett möte med myndigheter, civilsamhället och diplomatiska kåren i Dublin Castle där han kommer att hålla ett tal.

På eftermiddagen kommer han att besöka St Marys katedral innan han besöker Capuchin -fädernas hemlösa familjer, en ordning för munkar inom den katolska kyrkan.

På kvällen kommer han att besöka Croke Park Stadium för att hålla sitt tal vid World Meeting of Families.

Han kommer att säga mässan i Dublin (Bild: Getty Images Europe)

Söndagen den 26 augusti kommer han att besöka Knock Shire på morgonen där det tydligen förekom en uppenbarelse av den välsignade jungfru Maria.

Sedan kommer han att säga Angelus - en bön till hängiven till Jungfru Maria - framför helgedomen innan han återvänder till Dublin för att säga mässa i Phoenix Park klockan 15:00 innan han träffas med biskoparna.

Efter en avskedsceremoni lämnar han Irland på ett plan tillbaka till Roma klockan 18:45.

Snacka om virvelvind!

(Bild: PA Graphics)

Kontroverser och protester

Folkomröstningen om abort i maj i år bekräftade bara vad många redan visste: att påven Francis kommer att besöka ett mycket sekulariserat Irland till det som påven John Paull II besökte 1979.

Missbruksskandalen skadade mycket kyrkans rykte på Irland och det förväntas att det kommer att finnas protester från offren & apos; grupper arga över att kyrkan ännu inte har tagit upp sina klagomål.

Margaret McGuckin, som leder uppmaningar om särskild betalning till offer för övergrepp i katolska bostadshus i Nordirland, sa: 'Jag är säker på att det kommer att finnas många av våra överlevande grupper i söder som kommer att protestera.

Det väntas bli protester vid hans besök (Bild: Getty Images Europe)

- Våra grupper kommer att vara där för att protestera. Det finns fortfarande en täckning kvar. Vi vet fortfarande att det inte har gjorts en ordentlig undersökning av kränkningarna av de kristna bröderna.

'Folk kan bli ganska arga och irriterade över att påven fortfarande kommer, jag tror inte att det är en bra tid för honom att komma hit.'

Vidare fanns det en Facebook -grupp som heter & apos; Say Nope to the Pope & apos;

Jonathan Keane, 32, är en medlem i gruppen och sa att han bokade 800 biljetter till olika evenemang när biljetterna släpptes. Han har inte för avsikt att använda dem så att evenemanget blir obevakat.

Påve Francis ler för kameran (Bild: Getty Images Nordamerika)

Vem uppträder?

Italienska tenorn Andrea Bocelli, en global stjärna, kommer att uppträda under påven Francis & apos; besök i Irland.

Bocelli sa: 'Att sjunga inför påven Frans är ett privilegium för vår själ; det är en ära för vad den högsta påven representerar i världen.

'För den obeskrivliga mänskliga bräckligheten, som är typisk för en genomsnittlig människa som jag själv, ger det mig ett stort nöje och en enorm tillfredsställelse att till och med ha förmånen att vara nära en person av så exceptionell betydelse och nåd.

”Det är en glädje att kunna erbjuda mitt mest blygsamma bidrag vid detta stora möte och reflektion över familjen.

'Familjen är fortfarande den starkaste byggstenen i samhället, en grupp av tillgivenhet och ett privilegierat utrymme där man kan lära och lära - i varje handling - hur man väljer ett liv som leder mot det större goda.'

Läs mer

Påve Francis & apos; besök i Irland
När är påvens besök? Andrea Bocelli att uppträda Påvens resplan Varför besöker påven Irland

Påven kommer att träffa irländska övergreppsoffer

I Irland kommer påven Francis att träffa några offer för prästerskapets sexuella övergrepp som Vatikanen har sagt.

I ett brev till de troende, fördömde påven Frans de 'grymheterna' av övergrepp mot barn och döljande dölja.

Irlands katolska kyrka, ärkebiskop Eamon Marting beskrev prästerliga sexuella övergrepp som 'syndiga och kriminella' och sa att han förväntar sig att påven Frans ska träffa offer för sexuella övergrepp.

Popmobile

Affärskvinnan Norah Casey hjälper till att samla in 21 euro för världsmötet för familjer i Dublin och bekräftade att påve Francis skulle resa i en Skoda.

När hon talade om RTE Radio One: s Marian Finucane Show & apos; sa hon att Skoda tillhandahåller fordon för det stora evenemanget.

Hon sa: 'Han kör en Skoda medan han är i Irland. Reser i den. '

Detta kommer inte som någon verklig överraskning för dem som känner till påven Francis & apos; pontificera, eftersom han betonar ödmjukhet och blygsamhet i allt han gör.

Skoda Kodiaq SE L

Påve Francis kommer att köra en Skoda -bil

Ny Twitter -emoji

För att hedra påvens besök har Twitter skapat en ny emoji till förmån för sitt påvliga besök.

Emojin består av påvens leende ansikte mot en irländsk flaggas bakgrund och kan genereras av en mängd hashtags såsom #PopeInIreland.

Francis är en aktiv användare av sociala medier, med mer än 17,7 miljoner följare, och har låtit göra en emoji om honom tidigare som när han besökte USA och Latinamerika.

Kommer påven Francis att besöka Storbritannien?

År 2010 besökte påven Benedikt Storbritannien, det första statsbesöket av påven i Storbritannien som var ett bra tillfälle för brittiska katoliker.

År 2016 sa ärkebiskop Paul Gallagher att påven Francis 'säkert' kunde besöka Storbritannien, med hänvisning till hans kärlek till brittiskt folk och litteratur.

Påve Francis är ett fan av brittisk litteratur, som G.K. Chesterton (Bild: Hulton Archive)

betydelsen av nummer 16

I ett uttalande till ITV News sa han: Jag tror att han [påve Frans] har enorm respekt för Storbritannien, våra traditioner. Han verkar till exempel vara ganska bekant med vår litteratur och jag tror att han gillar Storbritannien och britterna så långt jag kan se. '

Ny film om påven

Wim Wenders dokumentär Påve Frans - En man av hans ord har en brittisk release den 10 augusti 2018.

Se Även: