Vad du kan göra med 'röriga' grannar - dina rättigheter att klaga

Konsumenträttigheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Om dina grannar är till besvär är detta vad du ska göra(Bild: South Wales Evening Post)



Enligt legenden är de två sakerna som driver oss britter till distraktion bin samlingar och - ahem - hundröra.



Egentligen är det parkeringsbiljetter och rådsskattestvister som generellt driver de flesta lokala myndigheternas klagomål.



Men förvånansvärt nog, oavsett var du är Storbritannien, är de tio främsta miljöhälsoklagomålen alla anmärkningsvärt lika.

Läs mer

Dina rättigheter...
Vad händer om du missar ditt flyg Dina rättigheter som patient när du använder A&E Hur man skriver ett vinnande klagomål Misstänkta affärer - lagen om du köper den

En hälsosam miljö

Termen ”miljöhälsa & apos; handlar inte (bara) om återvinning och den lokala miljön.



Det är en catch-all term för allt från bullerföroreningar till skadedjursbekämpning och från stökiga grannar till otäcka avlopp.

Några av dessa klagomål är relativt enkla att hantera. Vissa kan dock bli frågor som drar ut i åratal.



Kull- och flugtippning driver ett stort antal människor till distraktion. Men ett förvånansvärt stort antal klagomål handlar om träd (grenar som behöver klippas) eller häckar (ve byide Council som lämnar en häck för att bli inhemsk).

Intressant nog gör bullriga grannar listan, men det är röriga grannar som väcker fler klagomål.

Jag ser också en mängd klagomål om mer 'specifika' frågor, som osäkra lekplatser, sura rådspersonal och 'de där irriterande barnen' (drickande av minderåriga i parker vanligtvis).

Läs mer

Fler konsumenträttigheter förklaras
Långsamt - eller obefintligt - bredband Betald semesterrätt Flygförseningskompensation Leveransrätt - få tillbaka dina pengar

Vad ska man göra åt det

Varje råd gör saker annorlunda, vilket innebär att vissa situationer är specifika för var du bor.

Till exempel hamnar sopsamlingar säkert på de tio bästa, men på vissa områden är det soptunnorna som inte samlas in, i andra är det det stora antalet sopkärl eller straffas för att de inte har rätt saker (eller stängt locken).

Om du behöver klaga till ditt råd hjälper det att få lite bevis. Bilder är användbara eller för dagbok om du är missnöjd med problem med buller.

Var lugn och tänk på hur du vill att problemet ska lösas. Många råd erbjuder medling för granntvister, vilket kan spara dig många års besvär.

Även om varje råd är olika, bör de alla följa samma regler när det gäller att klaga. Kom igång www.resolver.co.uk . Om du inte är säker på vilket råd som är ansvarig för din fråga, kolla in https://www.gov.uk/complain-about-your-co Council .

Vilka lokala frågor gör dig mest arg? Komma i kontakt: yourstories@resolver.co.uk . Gör klagomål på www.resolver.co.uk eller prata med oss ​​på @ resolution.co.uk www.facebook / resolvercouk

Se Även: