Så vad BÖR du göra om du vinner EuroMillions? 9 sätt att se till att du inte blåser det

Euromillioner

Ditt Horoskop För Imorgon

Vad händer efter champagnen?(Bild: Photographer's Choice)



Denna artikel innehåller affiliate länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



'När jag vinner på lotteriet kommer jag ...' är något de flesta av oss har sagt - eller åtminstone tänkt - men vad ska du göra egentligen?



Det finns massor av historier där ute om människor som har vunnit miljoner bara för att sluta skinna och arbeta i en kexfabrik eller leva i en liten lägenhet efter att ha sprängt lott.

Kanske värre är berättelserna om människor som fortfarande har fått sina pengar, men som har förlorat vänner och partners och fått fiender på grund av det.

De nuvarande EuroMillions -rekordhållarna är Colin och Chris Weir, från Largs i North Ayrshire, Skottland som vann 161 miljoner pund 2011.



Paret är fortfarande tillsammans ja senare och bildade ett välgörenhetsföretag efter deras vinst, samt hjälpte till att renovera Largs Thistles mark och gav mer än 1 miljon pund till Partick Thistle så att de kunde starta en ungdomsakademi och rensa skulder.

The Weirs gav också 1 miljon pund till National Theatre of Scotland för att hjälpa till att betala för ett nytt huvudkontor i Glasgow. Och de har gjort tre miljoner pund donationer till SNP sedan de vann 2011.



Så, med en jackpott på 144 miljoner pund, fick vi tag i Nigel Birrell-vd för www.lottoland.co.uk - för hans tips om hur du vinner på lotteriet och behåller inte bara dina pengar, utan också dina vänner.

1. Tänk noga på att gå offentligt

Det första du vill tänka på är om du vill vara anonym eller gå ut offentligt. Detta är ett beslut du måste ta själv, eftersom det finns för- och nackdelar med båda.

De på integritetssidan av debatten kommer snabbt att berätta om pressjakten, det offentliga tiggeriet och intrånget i allmänhet. Detta kan naturligtvis variera beroende på beloppet du har vunnit.

meghan markle första make

Även om det finns fördelar med att vara anonym, finns det också mycket att säga om att vara öppen och ärlig om din vinst. Det är mycket svårt att hålla miljoner pund hemliga (särskilt för din familj och nära och kära) och det kan orsaka förbittring. Så tänk noga på vad som bäst passar din unika situation.

omröstning

Skulle du gå offentligt om du vann i lotteriet?

25000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

2. Gör en gradvis övergång

Många lotterispelare fantiserar om den härliga måndagsmorgonen där de marscherar in till sin chefs kontor och slutar dramatiskt. Inte så mycket en glans av ära som en full-on supernova.

Gör inte.

bruce jenner plastikkirurgi före och efter

Det är aldrig en bra idé att bränna dina broar och att vinna på lotteri är ingen ursäkt för att vara oprofessionell. Så se till att packa in sakerna ordentligt och hjärtligt.

Du bör dock inte underskatta vikten av arbete i ditt liv. Att ha en 9-5 hjälper dig att grunda dig i verkligheten; det ger dig inte bara en välbehövlig social interaktion och rutin, den påminner dig också om det verkliga värdet av pengar-något som du som lotterivinnare inte har råd att förlora ur sikte.

Dessutom, glöm inte varför du åkte dit i första hand - för att tjäna en inkomst.

3. Gör matte

Alla lotteri jackpottar är inte skapade lika. Säg att du bestämmer dig för att köpa dig en ny bil, ett nytt hus, ett par andra stora saker du alltid har velat ha för dig själv, skapa en fond för dina barn och så vidare.

Kommer det fortfarande att lämna tillräckligt för förtidspension?

Om du inte är säker, är det dags att sätta sig ner, sätta pennan på papper och göra modern till alla hushållsbudgetar!

Euromillioner och Lotto-vinnande miljonärer Euromillioner och Lotto-vinnande miljonärer Visa galleri

4. Få professionell rådgivning

Ditt liv har förändrats för alltid - så nu måste du göra det officiellt. Alla tråkiga saker som bankkonton och testamenten måste sorteras. Det kan vara jobbigt, speciellt med de champagnebubblorna som fortfarande snurrar genom ditt sinne, men ju tidigare det är gjort desto bättre. Så gå ut och hitta ett team av kompetenta och betrodda rådgivare - säkerhetsrådgivare, juridiska rådgivare, finansiella rådgivare, investeringsrådgivare - och få den rådgivning du behöver. Du hittar oberoende finansiella rådgivare på Opartisk .

5. Investera först, spendera senare

Du kommer aldrig att höra en rik person tala om sina utgifter - det handlar alltid om deras investeringar. Med din budget utarbetad och dina betrodda rådgivare vid din sida är det dags att börja titta på sätt att investera dina pengar. Med denna nyfunna rikedom till hands öppnas nya horisonter, inklusive möjligheten att tjäna dig själv miljoner till!

6. Gör nu din inköpslista

Att investera för framtiden är alltid mer meningsfullt än att spendera i nuet. Så investera klokt och spendera dina pengar noggrant.

Med en till synes oändlig tillgång på kontanter i din bank finns det en stark frestelse att splurge, så skapa en lista istället och håll dig till den. Börja med de saker du behöver men inte nödvändigtvis hade pengar till, det kan vara viktiga saker som reparationer/renoveringar av hem.

Sortera sedan ut gåvorna till dina nära och kära och alla de saker du drömmer om att få/göra. På så sätt kommer du att kunna se i förväg hur mycket varje kostar först, men innan du börjar spruta ...

7. Ta en paus från det hela

Åk på semester! Ta en paus någonstans varmt, lyxigt och exotiskt - långt ifrån den galna publiken. Ligg på stranden, bli bortskämd på ett spa, bli vild i Las Vegas, åk till Disneyland med din familj. Vad du än har drömt om att göra, bara gör det och njut. Ha ditt livs bästa semester. Det hjälper dig inte bara att slappna av, det är också en belöning för att göra allt det vettiga i förväg. Ännu viktigare kommer det att fungera som ett slags mellanrum mellan ditt gamla liv och ditt nya liv som mångmiljonär.

8. Titta på framtiden

När du kommer tillbaka från din semester kommer du sannolikt att uppleva en konstig känsla. Plötsligt verkar ditt gamla liv inte vara ditt eget längre, ditt hem verkar plötsligt litet och tomt - allt verkar annorlunda.

Oroa dig inte, det här är normalt; det betyder att ditt sinne redan har börjat göra den övergången. Det är också normalt att känna en konstig vemod om detta, men igen är detta bara tillfälligt.

video från stevenage bilolycka

Dags att börja tänka på framtiden; din framtid och din familj och nära och kära. Planerar du att gå i pension? Då är det dags att omsätta dessa planer. Planerar du att köpa ett nytt hem? Börja granska fastigheter. Det företaget du alltid drömt om att driva? Skriv upp din affärsplan.

9. Var tro mot dig själv

Som lotterivinnare har du slagit extraordinära odds, och för detta bör du vara tacksam. Det är en av anledningarna till att lotterivinnare tenderar att göra stora välgörenhetsdonationer. Att göra det hjälper inte bara stora orsaker, det är också bra karma.

Och vad du än gör, gå inte på en mångmiljonböjare som Michael Carroll. Efter att ha vunnit 9,7 miljoner pund när han bara var 19, blåste den tidigare papperskorgen genom hela sin förmögenhet på vilda fester. Idag arbetar han i en kexfabrik i Skottland.

Ingen vill ta reda på hur kakan smuler, så tänk på pengar. Det kommer att förändra ditt liv dramatiskt, så se till att det inte förändrar dig.

Det kan låta som en klyscha, men det smartaste sättet att göra denna övergång är att vara sann mot dig själv. Lita på dig själv, dina rektorer och dina instinkter och omge dig med stödjande, positiva människor.

Med din nyfunna rikedom och ett starkt supportnätverk runt dig finns det inget du kan uppnå!

Läs mer

Lotteritips och drömmar
Matematikguidens listiga formel Hur man vinner EuroMillions Vad händer sedan om du vinner 20 jackpottvinnare & apos; historier

Se Även: