Stevenage -krasch: Skräckvideo visar bilar som smäller in i publiken och skickar åskådare som flyger

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Detta är det skrämmande ögonblick som två bilar plöjde in i en mängd åskådare som tittar på en bil som möts och lämnar minst 17 personer skadade.



Ett förskräckt vittne ropar ”Åh, sjutton” när bilarna sveper åt sidan för att sedan slingra sig ur kontroll och slå in i åskådare och skicka dem flygande i luften.



Videon visar en bil som drar ut från en parkeringsplats - med däcken som skriker - och ut på en väg i Stevenage, Herts, där den nästan omedelbart krockar med en bil som färdas i samma riktning.



När de två bilarna skrapar mot varandra skickas de i motsatta riktningar med den ena som kraschar i fotgängare på den centrala reservationen och den andra slår in i åskådare på en trottoar.

Har du bevittnat händelsen? E-post webnews@NEWSAM.co.uk.

En bil drar in på en väg från en parkeringsplats när folkmassorna tittar på



Minst 17 personer skadades i skräckolyckan som ägde rum under torsdagskvällen Takeover, ett veckomöte med medlemmar i en modifierad bilklubb som heter Cruise Herts.

katie piper före attackbilder

Dussintals människor - de flesta av dem unga - samlades för att titta på och se uppsvällda bilar gå upp och ner på A602 under välgörenhetsevenemanget.



Det var det sista som hölls på parkeringen innan han flyttade till en ny plats.

En annan bil färdades i samma riktning ögonblick innan de torkade varandra (Bild: Facebook)

I videon drar en Toyota GT86 in på en väg från Roaring Meg South -parkeringen eftersom många vittnen spelar in video på sina mobiltelefoner.

Den krockar sedan med en annan bil, en Nissan 350Z, och när de torkar åt varandra går Toyota -karriären till vänster och Nissan svänger åt höger.

Båda bilarna plöjer in åskådare, med ett antal offer som skickades flygande vid 21.45 -tiden på torsdagen.

En man hörs skrika 'Åh, sjutton' innan videon tar slut.

Bilarna skrapar mot varandra innan de plöjer in i åskådare

Vittnen rusade till offren & apos; hjälp, och en grupp försökte desperat lyfta en bil för att frigöra en person som var instängd.

En luftambulans landade i närheten.

Vittnet Ciaran O & apos; Connor, 33, sa att han såg tre eller fyra ungdomar ligga orörliga på vägen.

Herr O & apos; Connor, som bevittnade den oroande scenen när han körde hem från en öppen mikrofonkväll, 'Du kunde bara se barn på golvet inte röra sig. Jag såg minst 10 personer skadade. En pojke hade en ganska dålig armskada.

'En annan pojke fick armen uppskuren och hans mamma var riktigt upprörd. Hon kom 15 minuter efter händelsen och tog tag i honom och kramade honom.

”Den första bilen träffade tre eller fyra personer. Jag tror att den långsamma bilen gick in i åtta till nio personer men det gick långsamt.

- Det var cirka 200 personer där. Majoriteten av dem var 15, 16 eller 17. '

Herr O & apos; Connor sa att han såg en bil som färdades i hastighet träffade en grupp ungdomar.

Han tillade: 'De åkte iväg. En bil drog ut ur en detaljhandelspark och den andra bilen ... undvek i princip den och tog ut dessa barn. '

Ett vittne skrev på Twitter: 'Jag har precis bevittnat den fruktansvärda kraschen i Stevenage, inte mer än 50ft ifrån mig. Jag försöker fortfarande bearbeta allt. '

En av bilarna på platsen i Stevenage, Hertfordshire (Bild: UK News in Pictures)

Ett vittne sa: ”Mina tankar och böner går till alla de stackars barnen som drabbades av en bil ikväll i Stevenage vid bilmötet.

'Bokstavligen aldrig sett en scen som den. Barnen som låg på vägen överallt missade det med cirka 10 sekunder när de bara svängde runt rondellen.

En annan tillade: ”Jag var också där och spenderade över en timme på att hålla en av tjejerna medan sjukvårdarna dök upp.

'Jag satt på gräset och flyttade sedan över vägen och satt på andra sidan ungefär fem minuter innan det hände.

En bil lastas på en lastbil efter kraschen på torsdagskvällen (Bild: UK News in Pictures)

”Det kan ha varit ett beslut som räddade mig och min son. Jag hoppas att de två skadade tjejerna som jag var med återhämtar sig tillsammans med alla andra skadade. '

Dussintals räddningstjänstpersonal rusade till platsen och Lister Hospital i Stevenage förklarade en stor incident.

Offren fördes till tre sjukhus för att behandlas för sina skador.

Bilmötet beskrevs på Cruise Herts Facebook -sida som en 'extra speciell träff' för att samla in pengar till familjer som drabbats av dödfödelse och missfall.

Arrangören Rix Sidhu sa att evenemanget hade pågått regelbundet i 17 år, vilket gav ett 'säkert utrymme' för bilentusiaster att träffas i en kontrollerad, sluten miljö.

Entusiaster tittar på bilar passera ögonblick före kraschen

'Men tyvärr blev vissa människor lite oseriösa' när torsdagskvällens krasch utspelade sig, tillade han.

Han sa: 'Vi är förkrossade. Jag har kört detta i 10 år och vi har aldrig haft en incident.

'Vi samlade in pengar till välgörenhet, som vi ofta gör, och det fanns inget hastighetselement i det.

”Vi höll mötet på en bilparkering med en hastighetsdämpning vid ingången. Men tyvärr blev vissa människor lite oseriösa.

'Vi försöker stoppa det, vi uppmanar människor - uppmanar dem på sociala medier i förväg - att inte gå ut på vägarna, inte riskera skada eller något.

'Men tyvärr, i denna tidsålder av sociala medier och Snapchat, vill folk få bilder och lägga upp saker för sina vänner, vilket verkar driva vissa människor till huvudvägen.'

Sidhu tillade: ”Vi har en kontaktofficer för att skicka nummerplattor till polisen om det någonsin uppstår problem. vi försöker göra det så säkert som möjligt.

'Vissa människor gillar att dricka och sånt, vi gillar bara bilar. De är vår stolthet och glädje, det vi är intresserade av.

var är peter kay

'Tyvärr betyder denna incident att vi alla kommer att tjära med samma pensel - folk kommer att säga att vi är pojkracare.'

Se Även: