Vad händer när du vinner Euromillions och hur lång tid det tar att få pengarna

Euromillioner

Ditt Horoskop För Imorgon

År 2013 vann en otroligt lycklig brittisk biljettinnehavare £ 63,9 miljoner på EuroMillions men de såg aldrig ett öre av det.



Hur tappade de allt? De lyckades inte ställa in ett giltigt krav i tid för att samla in, och pengarna skickades direkt till Bra orsaker finansiera istället.



Så i kölvattnet av landets största vinst någonsin, strax norr om 170 miljoner pund, har vi tittat på hur du går från att se dina siffror komma ut i dragningen till jackpotten som kommer till ditt bankkonto.



Men den absolut viktigaste punkten är slutdatum.

Andy Carter, seniorvinnare & apos; rådgivare på The National Lottery, sa: 'Spelare över hela landet uppmanas att kontrollera sina biljetter så snart som möjligt.'

som vinner im a celebrity 2013

Du har totalt 180 dagar från datumet för dragningen för att hämta EuroMillions -priser i Storbritannien, även om de flesta hävdar inom de första dagarna eller veckorna efter att de fått veta att de har vunnit.



Faktum är att du till och med kan göra anspråk om du har förlorat din biljett - så länge du kontaktar National Lottery inom 30 dagar och klarar de säkerhetskontroller som behövs för att bevisa att det var du som vann.

Vad händer om den här gången är det faktiskt du?



lärlingsstjärnor misshandlade

För att starta kravprocessen måste du ringa National Lottery Customer Care Team på 0333 234 44 33 om du spelade online eller 0333 234 50 50 om du spelade i butik.

Skadeteamet ställer några frågor om dig och biljetten och bekräftar sedan i telefon om de uppgifter du har angett stämmer och du står i kö för en massiv utbetalning.

Nästa steg är att träffa nationella lotterirådgivare personligen - något som är nödvändigt för att alla ska vinna över 50 000 pund.

simon king håriga biker dör

Mötet kan vara hemma eller på ett av lotteriets regionala centra.

Lotteriet räknar med att mötet tar cirka två timmar, medan du gör saker som att bevisa din identitet fyller i pappersarbete och ställer frågor.

De rekommenderar normalt att du öppnar ett privat bankkonto för att få pengarna skickade till - för att skydda din integritet och för att banker som erbjuder denna typ av konto har team som handlar specifikt med lotterivinnare.

Därefter kommer pengarna att överföras inom 48 timmar och är dina att spendera på så många superbilar som du vill.

Måste du bli offentlig?

Det är upp till dig, men kan vara mindre påfrestande än att hålla en massiv vinsthemlighet (Bild: PA)

Lotteriets rådgivare stannar kvar när pengarna når dig, oavsett om du väljer att gå offentligt eller inte.

Men en av frågorna du får under valideringsmötet är hur många personer du redan har berättat.

varför ställde peter kay in sin turné

Om du bestämmer dig för att bli offentlig måste du fullfölja några mediaskyldigheter, till exempel en vinnarceremoni där ditt namn kommer att släppas till tidningar och TV -stationer och du kommer att få frågor om ditt liv och planer för pengarna.

Vad nästa

EuroMillions firande

Support slutar inte efter det första mötet (Bild: Getty)

Läs mer

Lotterivinnare
Visste inte på sex veckor Brit blir mångmiljonär på flygplatsen Skulle du säga till den blinda mannen att han hade vunnit? Pizza Hut -föraren kan inte tro att han har vunnit

Ditt stöd slutar inte där, med National Lottery som inrättar ett uppföljningsmöte några veckor efter att du har fått betalt.

Detta kommer att inkludera några advokater och finansiella rådgivare för att se till att allt har gått smidigt och för att se till att det inte finns några lösa ändar.

Du får också chansen att träffa andra stora vinnare, ställa frågor eller få stöd från personer som redan har gått igenom processerna.

Därefter kommer National Lottery att vara tillgängligt för att ge råd så länge du vill ha det, men kommer att betona att det är upp till dig att göra vad du vill med dina pengar.

höstdagjämning Storbritannien 2019

Se Även: