Inne i Peter Kay är två år borta - 'gömmer sig i Irland' och samlar tusentals för sjuka barn

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Fans blev förkrossade när Peter Kay tvingades avbryta sin turné på 40 miljoner pund i december 2017 mitt under & oförutsedda familjeförhållanden & apos ;.



Men efter att ha legat lågt i två och ett halvt år, kommer den Bolton-födde lustaren äntligen att återvända till TV för BBC coronavirus-välgörenhetsspecial, The Big Night In, den 23 april.



Komikern Lenny Henry meddelade att Peter, 46, är bekräftad för den tre timmar långa Children in Need and Comic Relief-spektakulären, som hålls i ett försök att muntra upp nationen.



Och det kommer att markera hans första framträdande på den lilla skärmen på två långa år.

Peter Kay avbröt sin turné och alla andra arbetsåtaganden i december 2017

Peter Kay avbröt sin turné och alla andra arbetsåtaganden i december 2017 (Bild: Getty)

Så var har Phoenix Nights funnyman varit?



malcolm i mitten cast nu

Efter att ha lagt ner sin turné och allt annat arbete på obestämd tid bara några dagar efter att han visats på Strictly Come Dancing var hans försvinnande omedelbart och hans Twitter -sida störtade i tystnad.

Bedrövade fans undrade högt om vad som hade hänt med deras komedi -favorit - som sedan dess har drabbats av tre grymma dödsbluffar.



Och de blev vilda när Peter återvände till sociala medier i mars 2018 för att tillkännage en välgörenhetsvisning av Peter Kay's Car Share.

Evenemanget hölls för att samla in pengar till The Lily Foundation, som hjälper barn med mitokondriell sjukdom, och i ett rörligt blogginlägg berättade han hur han hade & apos; första hand & apos; erfarenhet av välgörenhetens arbete.

Peter dök upp på Strictly bara en vecka innan han böjde sig ur rampljuset

Peter dök upp på Strictly bara en vecka innan han böjde sig ur rampljuset (Bild: ITV)

Stjärnan försvann sedan för ett helt år och rapporterade att han drog sig tillbaka till sitt bålhål i Tipperary, Irland, där lokalbefolkningen hävdade att han verkade fast besluten att flyga under radarn.

En lokalbo berättade för The Sun: Peter ville helt klart hålla en låg profil och gjorde allt han kunde för att undvika att locka uppmärksamhet till sig själv medan han bodde här.

Du skulle aldrig se honom på de lokala pubarna eller restaurangerna, och han verkade alltid vara ensam. De flesta såg honom bara passera. '

Men hans dyra Range Rover blåste uppenbarligen på locket med insideren och tillade: 'Alla såg honom komma en mil bort på grund av den Range Rover. Om han inte ville bli uppmärksammad valde han definitivt fel bil att köra runt i.

Ballyvadlea, Tipperary

Peter tros ha dragit sig tillbaka till sitt landsbygdshål i Tipperary, Irland (Bild: Getty)

Peters mamma Deirdre kommer från Coalisland i Co Tyrone, och i november 2017 öppnade den ökända privata stjärnan om sitt avskilda andra hem och berättade för The Late Late Show: Jag pratar inte om det för att jag inte vill att det ska bli rånade. Vi har haft ett hus här i 12 år.

Vi kommer hit hela tiden. När det är skollov, verkligen. Vi missar julen eftersom huset fryser. Det tar evigheter att värma upp.

Trots att Car Share vann bästa komediegong på NTA: s i januari 2019, visade Peter inte att han lämnade sin medstjärna Sian Gibson för att hämta utmärkelsen för deras räkning.

Delar ut priset till Sian, skämtade Peter & # 39; s Phoenix Night & co-stjärna Paddy McGuinness, Var är han? Var är han? ', Som fick Sian att avslöja att han var,' tittade hemifrån med en kopp te '.

Sian Gibson samlade in Car Share NTA för Peters räkning

Sian Gibson samlade in Car Share NTA för Peters räkning (Bild: James Veysey/REX/Shutterstock)

Skådespelerskan - vars karaktär Kayleigh Kitson föll för stormarknadschefen John Redmond (Peter Kay) på deras dagliga pendling - bekräftade dock att de arbetade med nya projekt.

Vi har saker som vi ska göra tillsammans, sa hon till Daily Star.

'Uppenbarligen gillar jag att göra mina egna saker också och förhoppningsvis kan de två fortsätta.

Sedan i april 2019 dök Peter äntligen upp och gjorde ett överraskande framträdande vid en visning av Car Share på Blackpool Opera House för The Lily Foundation, med arrangörer som avslöjade att han samlade in svindlande 34 000 pund i processen.

Peter gjorde ett överraskande framträdande vid en insamling i Blackpool

Peter gjorde ett överraskande framträdande vid en insamling i Blackpool (Bild: PA)

Välgörenhetsgrundaren Liz Curtis - vars dotter Lily tragiskt avled av tillståndet när hon var åtta månader gammal - sa: 'Vi kan inte tacka Peter och hans team tillräckligt för denna otroligt generösa donation. För en liten välgörenhetsorganisation som vår är detta en mycket betydande summa.

'Jag vet att jag talar för alla våra familjer och tackar Peter från djupet av våra hjärtan. Han har återigen visat vilken riktig stjärna han är.

Medan han var i stan bjöd Peter sig också på en resa på stadens spårvagnar och lyckligt poserade för en bild med personal.

Han poserade också för bilder på spårvagnarna

Han poserade också för bilder på spårvagnarna (Bild: @BplHeritageTram)

Ett inlägg som delades med företagskontot skämtade: 'Vi älskar en kändispassagerare på våra turer, när vi inte kan få en @ PeterKay_co_uk gör istället!

'Han tillät vänligen ett foto med föraren och konduktören på båt 600 i eftermiddag.'

Doppade tån tillbaka i showbiz, han avbildades bakom scenen på Peter Pan -panton i Crewe and Nativity! The Musical i London den 29 december, där regissören Debbie Isitt delar snapet på sociala medier.

En snap av Peter Kay delades i tweet av Nativity! regissören Debbie Isitt (Bild: Debbie Isitt/Twitter)

'Så härligt att se det lysande komiska geni Peter Kay och hans underbara familj @nativityuk ikväll för vår sista show!' hon skrev. 'Vilken härlig överraskning för oss alla.'

Sedan kom nyheterna som fansen hade väntat på. I februari tillkännagav han sin comeback och avslöjade planer på att vara värd för sex Dance For Life -shower i London, Liverpool och Manchester för Cancer Research UK i april.

Tyvärr har datumen sedan skjutits upp under coronakrisen, men Peter har lovat att föreställningarna kommer tillbaka, större än någonsin.

Peter skulle göra comeback genom att vara värd för sex Dance for Life -evenemang

Peter skulle göra comeback genom att vara värd för sex Dance for Life -evenemang (Bild: Instagram)

Läs mer

Bästa urvalet av showbiz långläsningar
Förbannelsen över de fräcka tjejerna Kylie Minogue & apos; broken & apos; genom uppbrott Robbie och Garys fejd

'Detta är uppenbarligen en nedslående nyhet men väl och riktigt motiverad med tanke på omständigheterna', sa han.

'Vi kommer att klara detta tillsammans och sedan kommer vi alla att ha en fantastisk stor dans för livet.

'Var säker och ta hand om er själva och människorna runt er.'

* The Big Night In kommer att sändas på BBC One klockan 19 torsdagen den 23 april

Se Även: