Vad äger Boohoo mer? Vi tar en titt mitt i Dorothy Perkins övertagande

Buhu

Ditt Horoskop För Imorgon

Mahmud Kamani och Carol Kane, grundarna av Boohoo.com(Bild: Getty Images för bohooo)



Online -detaljhandeln Boohoo har förvärvat Dorothy Perkins, Wallis och Burton, tre månader efter kollapsen av Sir Philip Greens Arcadia -imperium.



De fast-fashion företag har räddat alla tre webbplatser - såväl som lager - dock kommer 214 butiker på gatan att stänga i ett drag som återspeglar ASOS övertagande av Topshop i januari.



Administratörer sa att 260 arbetare kommer att överföra till Boohoo, främst huvudkontorspersonal inom varumärkesdesign, inköp och merchandising.

Dock kommer 2 450 jobb att gå förlorade med alla arbetstagare på konsultation.

Boohoo, som är inriktat på mode för unga tjugotal, grundades 2006.



Boohoo grundare Mahmud Kamani

Boohoo grundare Mahmud Kamani (Bild: MEN Media)

Förutom Boohoo själv äger det Coast, Oasis, Warehouse, Miss Pap och flera fler kända märken.



Kedjan räddade också den sjuka varuhuskedjan Debenhams i januari - och tog företaget bara online.

Totalt har Boohoo Group mer 17 miljoner aktiva kunder världen över.

Mahmud Kamani, medgrundare av imperiet, har legat bakom sin explosiva tillväxt de senaste åren och anses vara en av få tycoons som har undvikit detaljhandelns undergång och dysterhet.

Kamani, som är värd 727 miljoner pund, började sin karriär med att sälja billiga kläder till marknadsståndare och high street-märken i Storbritannien, inklusive H&M och Primark.

Boohoo -arvtagaren Umar Kamani på bilden med Little Mix (Bild: SplashNews.com)

Han fortsatte med att starta Boohoo med grundare och designer Carol Kane 2006, med tanken på att skära ut mellanmannen och sälja direkt till kunder online.

Från början har företagets affärsmodell baserats på att vara extremt snabb och extremt billig.

Det har dock haft några kontroversiella stunder, med gruppens affärsmodell under intensiv granskning förra året efter en undersökning som visade att arbetare i fabriker som tillverkade sina kläder i Storbritannien fick betalt så lite som £ 3,50 i timmen.

Det utlöste en undersökning av olagligt billig arbetskraft och tappades följaktligen av återförsäljare Next, Zalando och ASOS.

Företaget tappades av ett antal märken på grund av anklagelser om exploatering (Bild: Getty)

Kamanis tre söner Adam, Umar och Samir har alla verkställande roller inom Boohoo -imperiet.

Det äldsta syskonet, Adam, arbetade för varumärket Boohoo innan han grundade modemärket PrettyLittleThing 2012 med sin yngre bror, Umar.

Företaget började som ett tillbehörsmärke men har sedan dess vuxit till att bli ett klädmärke som riktar sig till 16- till 24-åriga kvinnor.

Umar Kamani, medgrundare av PrettyLittleThing (Bild: SplashNews.com)

Adam driver Kamani Property Group, som är specialiserat på kommersiella och bostadsfastigheter tillsammans med KM Capital, en Manchester-baserad fröfond, som drivs som ett privat aktiebolag. Adam stannade på en regissör för PrettyLittleThing fram till 2017.

Fram till 2017 var Adams bröder Umar och Samir båda styrelseledamöter på företaget.

Mellansonen, Umar, fortsätter att driva märket PrettyLittleThing. Boohoo tog en andel på 66% i varumärket 2017 och köpte den återstående andelen i maj för 269,8 miljoner pund.

Analytiker beskriver PrettyLittleThing som 'juvelen i Boohoos krona'.

De tre bröderna Kamani som barn (Bild: MEN Media)

År 2019 räddade Boohoo MissPap, Karen Millen, varumärkena Coast and the Warehouse och Oasis efter att alla tre kommit in i administrationen på höjden av Covid-19-pandemin.

Företaget, vars affärsmodell bara på nätet har klandrats för många stängningar på stora gator, lovade att rädda varumärkena men bara online.

Det förvärvade Debenhams för 55 miljoner pund i januari, vilket tillför sin befintliga portfölj, med planer på att expandera även i husgeråd.

Adam Kamani, som driver gruppens fastighetsimperium (Bild: MEN Media)

Boohoo sa att det planerar att bygga om och starta om Debenhams -sajten, eftersom det går över till att bli det främsta onlinemodemärket i Storbritannien och expandera till skönhet, sport och husgeråd.

Verkställande ordförande Mahmud Kamani sa: ”Det här är en transformationsaffär för koncernen, som gör att vi kan fånga den fantastiska möjligheten när e -handeln fortsätter att växa.

”Vår ambition är att skapa Storbritanniens största marknadsplats. Vårt förvärv av varumärket Debenhams är strategiskt viktigt eftersom det representerar ett stort steg som påskyndar vår ambition att vara ledande, inte bara inom mode -e -handel, utan i nya kategorier, inklusive skönhet, sport och husgeråd.

'Debenhams är en mångårig och ledande brittisk mode- och skönhetshandlare med hög varumärkesmedvetenhet och en etablerad online-plattform med cirka 300 miljoner brittiska webbplatsbesök per år', säger Boohoo.

'Detta gör det till en topp 10 detaljhandel webbplats i Storbritannien av trafik.'

Boohoos verkställande direktör John Lyttle sa: ”Förvärvet av varumärket Debenhams är en viktig utveckling för koncernen, eftersom vi försöker fånga inkrementella tillväxtmöjligheter som följer av den accelererande övergången till online -detaljhandel.

'' Vi har utvecklat en framgångsrik plattform för flera varumärken direkt till konsument som fortsätter att störa marknaderna där vi verkar.

'Förvärvet utgör en spännande strategisk möjlighet att omvandla vår måladresserbara marknad genom skapandet av en online -marknadsplats som utnyttjar Debenhams & apos; hög varumärkesmedvetenhet och trafik genom utveckling av skönhets- och modepartnerskap som förbinder varumärken med konsumenter. '

träningsplatsen för klipporna

Se Även: