Dorothy Perkins, Wallis & Burton 214 butiker stänger med 2450 jobb förlorade i Boohoo -affären

Buhu

Ditt Horoskop För Imorgon

Snabbmodejätten Boohoo har förvärvat Dorothy Perkins och ytterligare två Arcadia -märken för £ 25,2 miljoner - i en affär som kommer att få 214 butiker att stänga permanent och 2450 arbetstillfällen stängs av direkt.



vad betyder död ting

Online -detaljhandeln kommer att ta över Burton, Dorothy Perkins och Wallis, en vecka efter att rivalen Asos räddade flaggskeppsmärket Topshop från kollaps.



Företaget, som har räddat Debenhams, Oasis och Warehouse sedan pandemin började, sa att det skulle köpa alla de tre varumärkenas e-handel och digitala tillgångar, samt deras lager.



Affären inkluderar dock inte märkena & apos; butiker, koncessioner eller franchise, med 214 butiker för att inte öppna igen efter att åtgärderna för att stänga av är lättade.

Arcadias administratörer Deloitte bekräftade att cirka 2 450 anställda kommer att förlora sina jobb med omedelbar verkan.

Cirka 260 jobb kommer att flytta med varumärkena till Boohoo, främst huvudkontorsfunktioner som varumärkesdesign, köp och merchandising och den digitala delen av verksamheten.



En del annan personal kommer också att gå igenom en övergångsperiod i några månader.

Personalen har mailats i morse och kommer att informeras under dagen.



Är du en Arcadia -anställd som påverkas av denna nyhet? Hör av dig till emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Nästa drar sig ur Topshop -räddningsavtalet när Shein, Boohoo, Asos och JD Sports bordsbud

Affären inkluderar dock inte märkena & apos; butiker, koncessioner eller franchise, med 214 butiker för att inte öppna igen efter att åtgärderna för att stänga av är lättade (Bild: PA)

John Lyttle, Boohoos verkställande direktör, sa: ”Vi är glada att kunna meddela förvärvet av tillgångarna som är kopplade till onlineföretagen för de tre etablerade varumärkena Burton, Dorothy Perkins och Wallis.

'Att förvärva dessa välkända varumärken på brittiskt sätt från administration säkerställer att deras arv upprätthålls, medan vår investering syftar till att förvandla dem till varumärken som passar för den nuvarande marknadsmiljön.

'Vi har en framgångsrik erfarenhet av att integrera brittiska arvsmodemärken på vår beprövade plattform med flera varumärken, och vi ser fram emot att få dessa varumärken ombord.'

Klädwebbplatsen Boohoo har tecknat ett avtal på 25,2 miljoner pund för att köpa Dorothy Perkins, Wallis och Burton, som gick in i administrationen i december tillsammans med resten av Sir Philip Green & s Arcadia (Bild: AFP via Getty Images)

I början av 2017 förvärvade gruppen modemärken PrettyLittleThing och Nasty Gal (Bild: Boohoo)

Boohoo grundades i Manchester 2006 och är specialiserat på snabbmode för tjugotalet.

I början av 2017 förvärvade gruppen modemärken PrettyLittleThing och Nasty Gal.

År 2019 räddade den MissPap, Karen Millen, varumärkena Coast and the Warehouse och Oasis.

Per den 31 augusti 2020 hade modegruppen drygt 17 miljoner aktiva kunder från alla sina märken runt om i världen.

Mahmud Kamani, verkställande ordförande, tillade: ”Det här är ett fantastiskt förvärv för koncernen när vi utökar vår marknadsandel inom en bredare demografisk nivå, och utnyttjar tillväxtmöjligheter när fler och fler kunder handlar online.

'Vi fortsätter att utöka vår portfölj av varumärken och kundbas och stärker vår position som ledande inom global mode-e-handel.'

Topshop var juvelen i Sir Philip Greens Arcadia -krona, som han köpte privat för 850 miljoner pund 2012 (Bild: AFP/Getty Images)

Övertagandet kommer bara en vecka efter att online -behemoth, ASOS, räddade Sir Philip Greens flaggskepp i Topshop, plus Topman, Miss Selfridge och HIIT för 295 miljoner pund.

Alla butiker kommer dock att stängas, med bara 300 jobb sparade.

Totalt kommer ASOS, som ägs av Skottlands rikaste man, Anders Holch Povlsen, att betala 265 miljoner pund för varumärkena, plus ytterligare 30 miljoner pund för alla aktier.

Cirka 300 anställda inom design-, köp- och detaljhandelspartnerskap övergår till ASOS - minst 2 500 detaljhandelsjobb går förlorade till följd av övertagandet.

Transaktionen slutfördes den 4 februari - med varumärkena & apos; webbplatser omdirigeras till ASOS.

ASOS sa att det 'tittar på' att spara Topshops flaggskepp i Oxford Street, som skulle bli dess första och förmodligen enda high street -utlopp.

Trots kollapsen förväntas Sir Philips familj fortfarande få 50 miljoner pund från affären.

Det följer försäljningen av Evans till City Chic den 23 december 2020 för £ 23 miljoner.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Förra månaden, Arcadias administratörer kom överens om försäljningen av återförsäljarens plusstora varumärke Evans till det australiensiska företaget City Chic Collective för 23 miljoner pund .

High street bloodbath - vilka andra företag är i fara?

Debenhams hade redan varnat för betydande arbetsförluster innan de bekräftade att de skulle stänga alla återstående butiker. Omkring 12 500 jobb har sedan dess gått förlorade (Bild: /Ian Vogler)


Vad är dina tankar? Låt oss veta i kommentarfältet nedan

Här är några andra profilerade detaljhandelsnamn som drabbats av virusutbrottet.

  • Aldo gick i administration i maj vilket resulterade i fem stängda butiker i Storbritannien. Verksamheten är fortfarande på jakt efter en köpare, även om franchisebutiker som inte är en del av processen och eftergifter fortsätter att handlas.

  • Benson sängar föll i administration i juni med Harveys Furniture och köptes snabbt tillbaka av dess ägare i en förutbestämd affär.

  • Brighthouse föll i administration i slutet av mars.

  • Cath Kidston gick i administration i april och dess online-, franchise- och grossistvapen köptes tillbaka av dess ägare vilket resulterade i att 60 butiker stängdes och 908 uppsägningar.

  • Debenhams är inställd på att stänga alla 118 återstående butiker efter att Boohoo bekräftat ett övertagande av företagets enda webbplats.

  • Harveys möbler föll i administration i juni och fortsätter att handla och hedra befintliga order medan det planerar att stänga 20 butiker och göra 240 anställda uppsagda.

  • Laura Ashley sade i mars att det permanent skulle stänga 70 butiker och minska hundratals jobb efter att ha utsett administratörer.

  • LK Bennet tog in administratörer förra året och föreslår att stänga butiker och minska hyrorna för att rädda verksamheten.

  • Oasis och lager föll i administration i mitten av april efter att ha misslyckats med att hitta köpare, och online-modekoncernen Boohoo sa i juni att det köpte märkena men stängde alla butiker.

  • Edinburgh Woolen Mill, påfåglar och Jaeger ägare föll i administration i november, vilket satte 4 716 jobb i fara.

  • Monsun Accessorize gick i administration i juni och köptes sedan ur den av dess grundare. Affären innebar att 35 butiker stängdes permanent och 545 anställda uppsagdes - men det sparade också 155 butiker och mer än 2500 jobb i Storbritannien och Irland.

Se Även: