Föräldrar betalar in £ 95 000 inteckning 28 år för tidigt för att leva skuldfritt i 30-årsåldern

Inteckningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Siobhan Bowen, 36, och maken Lee, 38, köpte sin trebädds semi för 112 500 £ 2011, när de hade en sammanlagd 40 000 pund lön.

Paret använde pengarbesparande råd som de hade hämtat från podcaster för att ha råd med överbetalningar(Bild: CATERS NEWS)



Ett par som lyckades betala av sin bostadslån 28 år för tidigt säger att de inspirerats av pengarbesparande poddar-och nu är skuldfria före 40.



Siobhan Bowen, 36, och maken Lee, 38, köpte sin trebädds semi för 112 500 pund 2011, när de hade en sammanlagd 40 000 pund lön.



Deras återbetalningar började med £ 394 i månaden, vilket de till en början skulle betala av varje månad, men när åren gick bestämde sig föräldrarna för att försöka betala för mycket för att undvika ett långsiktigt lån med mer ränta.

pippa taylor toby tarrant

Paret från Great Wyrley, Staffordshire, började betala för mycket med £ 160 i månaden, med hjälp av råd de fick genom att lyssna på pengar -podcaster.

Det fanns ingen arv eller hemlig lotterivinst, förklarade Siobhan, nu finansiell planerare för Great Wyrley, Staffordshire.



'Det gjordes genom hårt arbete och besparingar.

Siobhan Bowen, 36, och maken Lee, 38, köpte sin trebädds semi för 112 500 pund 2011, när de hade en sammanlagd 40 000 pund lön.

Familjen på semester i Kroatien 2016 (Bild: CATERS NEWS)



Siobhan Bowen, 36, och maken Lee, 38, köpte sin trebädds semi för 112 500 pund 2011, när de hade en sammanlagd 40 000 pund lön.

Föräldrarna Siobhan och Lee Bowen, köpte sitt första hem tillsammans 2011 och trots att de hade en relativt låg inkomst - äger det äkta paret nu sitt parhus med tre sovrum fullt ut (Bild: CATERS NEWS)

Att vara skuldfri har gett oss trygghet, frihet och sinnesro.

De njöt fortfarande av semester i New York, Kroatien och Italien, samt åkte på besvär när Siobhan tog mammaledighet eller var arbetslös.

Siobhan sa: Vi blev disciplinerade och utbildade oss med pengarbesparande podcaster.

Paret sa att de gjorde noggranna överbetalningar, pratade med sin långivare, hoppade av väsentliga betalningar och till och med slutade köpa prylar så att de kunde säga adjö till sin inteckning.

Under sju år återbetalade vi 112 924,57 pund, vilket sparar 57 288,71 pund under inteckningens förväntade livslängd, tillade Siobhan.

Siobhan Bowen, 36, och maken Lee, 38, köpte sin trebädds semi för 112 500 pund 2011, när de hade en sammanlagd 40 000 pund lön.

Paret från Great Wyrley, Staffordshire budgeterade och offrade de senaste prylarna så att de kunde säga adjö till sin inteckning (Bild: CATERS NEWS)

Siobhan Bowen, 36, och maken Lee, 38, köpte sin trebädds semi för 112 500 pund 2011, när de hade en sammanlagd 40 000 pund lön.

Familjen Bowen har till och med genomgått en enorm renovering (Bild: CATERS NEWS)

De flesta banker och byggföreningar gör att du kan göra överbetalningar på 10% eller mindre av ditt ursprungliga inteckningssaldo per inteckningsjubileumsår utan att behöva drabbas av för tidig återbetalning.

Kontrollera dock det finstilta eftersom andra långivare gör att du kan betala över 10% av 'föregående årsskiftet på din inteckning varje år', så det belopp du kan överbetala går ner varje år eftersom beloppet du är skyldig också går ner varje år.

betydelsen av nummer 56

När du väl har nått denna tröskel kan du behöva betala 1 till 5% i avgifter varje år - så tala med din långivare eller mäklare innan du tecknar en inteckning som du vet att du kommer att betala för mycket på.

Om du försöker komma över dina återbetalningar hjälper det också att sänka räntan.

I slutet av din fasta inteckningstid kommer de flesta köpare att överföras till sina långivares dyrare standard variabel ränta (SVR) och höja priserna med 2 040 £ per år i genomsnitt.

Du kan dock slå detta genom att fiska efter en mer konkurrenskraftig ränta för ditt lån - detta minskar omedelbart hur mycket du betalar i överskottsränta.

Att minska din inteckningstider kommer också att påskynda saker - om du har råd.

Detta innebär högre månatliga betalningar men också att du kommer att bli inteckningslåsa tidigare och kommer att betala mindre ränta i längden.

Att avgifta din ekonomi är också ett av de enklaste sätten att betala för mycket.

sala kropp i plan

Avsluta alla gamla prenumerationer, onödiga försäkringar och var smartare med dina räkningar och vilka betalningsplaner du har. Om du är kontraktslös kan du pruta lägre eller byta för omedelbara besparingar.

Tänk på att om du gör överbetalningar kommer du inte att få tillgång till de pengarna om du behöver dem senare - så det är inte ett alternativ till besparingar.

Har du en skuldfri historia att berätta? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

Se alltid till att du har en regnig dagskassa för nödsituationer, eftersom detta skyddar dig om det oväntade händer.

Om du inte vill förlora överbetalningskassan för alltid kan du överväga att byta till en kvittad inteckning.

Genom detta behåller lånet din bolåneskuld och sparande i separata krukor hos samma bank eller byggnadssamhälle.

Kontantsparandet används sedan för att minska - eller kompensera - beloppet för bolåneränta du debiteras.

Simon Cowell plastikkirurgi

5 poddsändningar för pengar för att komma över din ekonomi

Kassakor

En podcast varje vecka om pengar, hur de spenderas, var våra vanor kommer ifrån och de ekonomiska misstagen vi alla har gjort.

Pengar 101

Särskilt användbart för ambitiösa unga människor på universitetet, de som bygger sin sparpott, vill köpa ett hus eller komma över skulder.

Den har också en hjälpsam fråga och svar, som gör det möjligt för lyssnare att skriva in för specialistråd om sina egna pengar.

Det är värd för journalisten Bea Duncan och har expert på privatekonomi och journalist Kalpana Fitzpatrick.

Som? Pengar

En veckovis sammanställning av nyheter, tips och pengar från experter Lucia Ariano, Gareth Shaw och Jenny Ross.

Som? har också en stor katalog med podcaster som du kan gå igenom och lyssna på, perfekt för personliga pengemål som att belåna eller betala av lån.

Informerat val

Denna podcast är en blandning av de senaste finansnyheterna samt råd som hjälper dig att investera och hantera din långsiktiga ekonomi.

hemligheten (tv-serie)

Varje vecka levererar grundaren Martin Bamford nyhetsuppdateringar - det kan vara allt från en lagändring som kommer att påverka din ekonomi eller det senaste bedrägeriet du behöver veta om - samt samtal med författare, experter och andra inspirerande människor som hjälper du vidtar åtgärder med din ekonomi.

Planet pengar

Denna podcast, som är gjord av NPR i Amerika, lanserades första gången 2008 under finanskrisen - så det finns många avsnitt att gå tillbaka till om du är nyfiken och vill lära dig mer.

Det syftar till att förklara vad som händer med ekonomin på ett relaterat och informativt sätt.

Se Även: