Vi fick 3 281 pund tillbaka från Barclays - efter att ha debiterats för uppdelningsskydd när vi inte ens kör

Nuvarande Konton

Ditt Horoskop För Imorgon

Äldre par gör pappersarbete och använder dator

Vad du behöver kontrollera NU(Bild: Getty)



David och Diane Bridle behövde en checkräkningskredit, och eftersom de redan bankade med Barclays frågade de vad deras alternativ var.



De fick veta att Barclays tillägg var rätt konto, registrerade sig och betalade månadsavgiften. I 25 år.



Det var bara ett problem - kontot kom med Green Flag -uppdelningsskydd och ingen av dem har någonsin kört.

billiga semester för 2019

Du tänker inte grundligt på det just då, du får råd om paketet och du tror bara att det är ett paket med olika komponenter, sa Diane - som tidigare arbetade för Barclays.

Vi behövde en kassakredit så vi gick bara på det.



Debiteras för något de inte kunde använda

Att bryta ner kan bli ett minne blott med telematik

Nedbrytningsskydd är bra om du har en bil

Så många som en av fem har ett betalt löpande konto. För många erbjuder de ett paket med tjänster som är billigare förpackade tillsammans än vad de skulle vara om de köps separat.



Men ett stort antal människor - inklusive tränsen - såldes av människor som aldrig kollade eller inte brydde sig om de kunde använda alla förmåner de betalade för.

'Det var ett bestämt belopp varje månad som kommer ut den 1: a. Det brukade bara säga tilläggskontoavgift, men nu bryter de ner varje komponent för att visa exakt vad du betalar för, säger Diane.

rengör ton fuktuppsättning

'Det var först när vi blev tillfrågade om det finns delar du inte hade använt, vi hade inte tänkt på det - vi köpte något vi inte kunde använda.

Vårt konto inkluderade Green Flag -uppdelningsomslag, men ingen av oss har någonsin kört. '

Hon är inte ensam. Siffror från Betalningsprofessorn visar att i 35,88% av fallen de ser betalar folk för bilavbrott trots att de inte kan köra.

Att få tusentals tillbaka - och miljontals mer skyldiga pengar

Kontrollera vad du betalar för nu

Problemet med förpackade bankkonton är att det inte alltid är klart vad du betalar för.

Men om du betalar för ett bankkonto är det värt att kontrollera nu för att se exakt vad du betalar för.

'Det är verkligen ingen överdrift att säga att förpackade bankkontoklagomål är det nya PPI, säger James Walker, grundare av oberoende klagomålstjänst online Sortera ut .

betydelsen av nummer 15

Det är klart för oss att det finns miljontals britter som har blivit sålda fel och därför betalar för olämpliga produkter som de inte behöver eller inte kan använda.

Om du tror att du har sålt fel kan du kräva tillbaka alla avgifter du har betalat-plus ränta.

The Bridles fick £ 3 281 tillbaka från Barclays efter att ha klagat.

Vem kan klaga - och hur?

Kan du också vara skyldig tusentals (Bild: Getty)

Bankerna måste se till att de inte säljer saker du inte kan använda-till exempel uppdelningsskydd när du inte har en bil eller reseförsäkring som du inte kan göra anspråk på på grund av ett befintligt medicinskt tillstånd eller ålder.

Det blir allt tydligare att de inte har kontrollerat.

Nya paketerade bankkontoklagomål mer än fördubblades till 44 244 under det senaste året, visar ombudsmannens siffror. Men det kan bara vara början.

Om du tror att du kan vara skyldig pengar är ditt första steg att klaga till din bank - antingen kontakta dem direkt eller använd en gratis klagomålstjänst att hjälpa dig.

Om de inte svarar på din tillfredsställelse, eller om du inte är säker på var du ska börja, kan du gå till ombudsmannen och de kommer att prata med dig genom processen - du kan ringa gratis på 0800 023 4567

james acaster rowan atkinson

Om du inte känner dig bekväm med att göra det själv kan du använda en klagomålshanteringstjänst för att göra det åt dig - men var medveten om att de i allmänhet tar en stor andel av din ersättning om klagomålet lyckas.

Se Även: