The Waltons at 30: Hinner med den berömda familjen när de återvänder till TV -skärmen

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Från vänster: Jennie, Ruth, Kate, mamma Jan, pappa Graham, Hannah, Luci, Sarah(Bild: ITV)



Med sex döttrar i 30 -årsåldern vet pappa Graham Walton att det finns all chans att det kan finnas bröllopsklockor i luften någon gång.



Och eftersom tre av dem redan är förlovade, kan det ögonblicket komma förr än senare för 63-åringen.



Så målaren och dekoratören har förberett sig väl genom att skriva bröllopstal för dem alla sex - även om ingen av dem faktiskt har satt ett datum för sin stora dag än.

varför är uip dåliga

Graham sa: Var beredd på allt som händer ... det är det som har sex tjejer har lärt mig.

Som far till världens enda kvinnliga sexdelar har Graham varit den enda mannen i ett hus fullt av kvinnor sedan fru Jan födde Hannah, Luci, Ruth, Sarah, Kate och Jennie den 18 november 1983.



Flickorna växte upp under tv -kamerornas vakande öga sedan de föddes i Liverpool.

Men vid 18 bestämde de sig för att leva mer privatliv. Nu återvänder de till våra skärmar för en ny ITV -dokumentär, The Waltons Sextuplets At 30.



Barn: Walton Family Sextuplets (Bild: Sunday NEWSAM)

Och Graham har njutit av varje minut av dessa 30 år-till och med njutit av en sidokarriär som talare efter middagen och höll ett föredrag som heter My Life With Seven Women.

Han sa: Det är bara lite skratt eftersom ingen har sex barn, eller hur? Inte på en gång i alla fall.

Idag är det bara Luci och Hannah som bor med sina föräldrar i familjehemmet i Wallasey, Wirral. Graham konverterade det tre våningar viktorianska huset själv så att varje flicka hade sitt eget sovrum.

Han sa: Men de var in och ut ur varandras rum för det mesta. De skulle byta kläder, byta säng, byta allt ... till och med byta pojkvänner senare. Jag skojar bara.

Graham berättade hur han saknar de som har lämnat. Han tillade: Jag har inget emot om de kommer tillbaka. Det är en tom känsla när ingen är här.

Jag gillar inte tystnaden så jag sätter på musiken. Jag gillar bullret. Man vänjer sig vid bullret genom åren.

Hannah flyttade tillbaka med sin mamma och pappa för att spara till sitt eget hem. Optikerns chef och förrådslärare, som är singel, berättade om det ögonblick hon insåg att hennes inte var din genomsnittliga familj.

Walton Sextuplets är nio år gamla (Bild: )

Hon sa: När vi började vår första skoldag fanns det fotografer och människor utanför portarna. Det är väl annorlunda? När jag är i optikerna kommer alla gamla damer in och ställer frågor. De vill veta vad vi håller på med.

HR -assistent Kate är också singel men bor i en lägenhet cirka 10 minuter från Graham och Jan och sa att hon inte har några planer på att slå sig ner.

Hon tillade: Jag känner mig bara inte redo för det nu. Jag har varit på ett par dejter men jag har inte tid. Jag är för upptagen. Jag fortsätter bara att gå ut och ha kul.

Ruth är den senaste systern som förlovade sig efter att tjänstemannen Rob föreslog alla hjärtans dag. Det var hon som tyckte starkast om ett privatliv och vägrade att göra mer film när hon nådde 18.

Callcenterarbetaren sa: När du är tonåring älskar du dig själv och gillar inte att människor är påträngande.

Jag brukade gå ut och folk visste vem jag var. De säger inte så fina saker. Jag gillade det bara inte.

GP -assistent Sarah, som är förlovad med restaurangarbetaren Kieran, 31, beskriver sig själv som en av de tystare. Den första av Walton -tjejerna som köpte sitt eget hem, sa hon: När jag flyttade märkte jag en stor skillnad.

Från att det är ett kaotiskt hus till ett ganska lugnt hus. Det kom som en liten chock att vara ärlig mot dig men jag är van vid det nu.

För att fylla 30 år i november förra året fick alla sex tjejer en matchande hjärtatatuering. Jennie stod bakom.

Hon sa: Det har alltid handlat om de sex hjärtan och de representerar var och en av oss. De är alla interlinerade som vi.

Jennie är den enda av de sex systrarna som vågar sig bort från Merseyside. Hon bor i Leeds med pojkvännen Matt, 27. Paret träffades när de båda arbetade som underhållare i Spanien. Hon driver ett konditori.

Hon sa: Mina systrar är alltid med varandra och jag saknar allt det där.

katie piper pojkvän jonathan

Jag ringer hela tiden, ringer eller ringer hela tiden. Jag pratar med dem ungefär 20 gånger om dagen.

Luci har varit förlovad med bageritillsynsmannen Paul, 31, under de tre åren. Hon flyttade tillbaka till Graham och Jan, 61, medan hon sparar för en inteckning.

Flygvärdinnan sa: Jag har aldrig haft något emot att ha ett långt engagemang. Jag vill hellre skaffa mitt hus först och sedan göra det. Det är ingen brådska.

Efter att Graham och Jan träffades visste de att det inte skulle vara lätt att bilda familj. Vid 16 hade hon fått veta att det var osannolikt att hon skulle bli gravid naturligt. Läkare gav henne fertilitetsläkemedel men när det misslyckades tittade de på adoption.

Jan sa: Vi fick ett brev från adoptionsbyrån om att vi hade accepterats som föräldrar till nästa bebis eller tvillingar.

Grå var ganska förskräckt. Han sa: 'Låt oss börja med ett i taget'.

charlotte och björn går sönder

Barn: Janet Walton med sina sextupletter

Men när de väntade på fler nyheter om adoption, slog paret tur på sin 13: e omgång av fertilitetsbehandling. Det fanns dock en massiv chock i väntan när en skanning visade att Jan bar inte bara en utan sex barn.

Jan, en insamling för den nyfödda intensivvårdsavdelningen där tjejerna föddes, sa: Idag är flertalet födelser vanligare men ingen visste vad resultatet skulle bli.

Flickorna föddes vid 31 och en halv vecka av Caesarian inom bara fyra minuter från varandra.

Graham tog ett år ledigt från arbetet för att hjälpa Jan att ta hand om dem och har fina minnen från den tiden.

Han sa: Jan brukade säga att vi måste gå ut varje dag, bara för att vi har sex barn får det inte hindra oss från att göra vad alla andra gör.

Vi hade papos så vi skulle ha en bebis vardera fram och två i vagnar. Det var löjligt, verkligen.

När tjejerna var små behövde du ögon i bakhuvudet. Du skulle vända om, gå 'en, två, tre, fyra, fem ... fy, det är det.'

Vi räknade huvuden hela dagen så när du kom hem från dessa platser snurrade ditt huvud. Vi skulle räkna i sömnen.

Men trots att de hade ett nära öga på tjejerna lyckades paret en gång förlora en - vid havet.

The Waltons Sextuplets, Lucy Walton, Ruth Walton, Jenny Walton, Hannah Walton, Kate Walton och Sarah Walton (Bild: Sunday People)

Graham sa: När de var cirka tre åkte vi till Southport för dagen. Vi gick alla ner på huvudgatan och bestämde oss för att gå i en sötbutik men Sarah med huvudet i molnen fortsatte gå.

Jag kom in i butiken och gick, 'en, två, tre, fyra, fem ... det saknas en.'

Jag sprang snabbt ut och såg en kvinna som höll Sarahs hand och gick oss tillbaka. Hon sa till mig: 'Åh här är din lilla Sarah. Jag har sett dig på tv men jag trodde aldrig att jag skulle hitta en Walton. ”Det var den enda gången och det var minuter men det var ett panikartat ögonblick.

Efter 30 år har Graham helt klart fått oerhört många minnen och roliga berättelser att berätta om sina tjejer.

Vilket kommer att ge honom massor av material för de brudens fadertal när en eller alla av dem äntligen får prova på knuten.

* Walton Sextuplets vid 30 är på ITV, ikväll, torsdag den 17 april, klockan 21.00

Vi testar en ny webbplats: Detta innehåll kommer snart

Se Även: