Italien och nio andra länder kan komma att läggas till i Storbritanniens resor 'gröna lista' nästa vecka

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Tio länder kan läggas till på den gröna listan för karantänfria resor nästa vecka mitt i en ny avslappning av coronavirusreglerna, hävdades det idag.



Tyskland, Italien och Kroatien är bland nationer som kan anses vara säkra för resor utan att passagerare behöver isolera sig själv när de återvänder till Storbritannien.



Regeringens kommitté Covid-O (Operations) beslutade idag att låta alla fullt vaccinerade resenärer från USA och EU komma in i England utan att isolera sig från klockan 4 på måndagen.



För närvarande får endast passagerare som har fått två doser av ett vaccin i Storbritannien komma in från ett gult land, som USA och större delen av EU, utan karantän i 10 dagar - utom de som återvänder från Frankrike.

Men ministrarna valde att utvidga undantaget till de som vaccinerats i USA och EU.

Britter kan kanske resa till Italien utan karantän vid återkomsten

Britter kan kanske resa till Italien utan karantän vid återkomsten (Bild: Getty Images/iStockphoto)



Resenärer kommer att behöva göra ett test före avresa och ett PCR-test på eller före den andra dagen efter deras ankomst till England.

Det är oklart denna kväll om skakningen kommer att gälla även Wales, Skottland och Nordirland.



Internationella kryssningar kan också starta om.

Transportsekreterare Grant Shapps sa: Vi har tagit stora framsteg på vår resa för att åter öppna internationella resor och idag är ytterligare ett viktigt steg framåt.

En problemfri resa till Kroatien kan också finnas på korten

En problemfri resa till Kroatien kan också finnas på korten (Bild: Xinhua/REX/Shutterstock)

Registrera dig för vårt dagliga nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad med all viktig information på www.NEWSAM.co.uk/email .

Oavsett om du är en familj som återförenas för första gången sedan pandemin började eller ett företag som gynnas av ökad handel, är detta framsteg som vi alla kan njuta av.

tjej med 3 bröst

Vi kommer naturligtvis att fortsätta att vägledas av de senaste vetenskapliga uppgifterna, men tack vare vårt världsledande inhemska vaccinationsprogram kan vi se till framtiden och börja bygga om viktiga transatlantiska rutter med USA samtidigt som vi stärker bandet med vårt europeiska grannar.

Flyg- och resebranschen - två av de sektorer som drabbats hårdast av pandemin - välkomnade avslappningarna.

Tyskland är ett av de länder som kan påverkas av förändringarna

Tyskland är ett av de länder som kan påverkas av förändringarna (Bild: Getty Images)

Chefer hoppades att lindringen av hårda restriktioner skulle öka handeln, återförena släktingar och åter öppna den brittiska turistindustrin för internationella besökare.

Paul Charles, konsultchef The PC Agency, sa: Betydelsen av detta beslut kan inte överskattas.

Det kommer att pumpa viktiga pengar till resekonomin och hjälpa till att rädda resten av sommaren.

Britterna kanske inte behöver isolera sig efter hemkomsten från St Lucia

Britterna kanske inte behöver isolera sig efter hemkomsten från St Lucia (Bild: Getty Images/ålder fotostock RM)

Inkommande besökare levererar miljarder pund till ekonomin och de kan välkomnas på ett säkert sätt. Det är särskilt goda nyheter för våra flygbolag som behöver fylla sina platser över Atlanten.

Nyheterna kommer att uppmuntra miljontals extra besökare till Storbritannien vid en tid då sektorn behöver dem hårt.

nummer 22 betyder

Han sprängde dock förseningar för att minska trottoarkanterna och tillade: Det är ett beslut som, trots att det var välkommet, borde ha fattats för några veckor sedan.

St Kitts är en annan destination som kan dra nytta av förändringarna

St Kitts är en annan destination som kan dra nytta av förändringarna

British Airways verkställande direktör Sean Doyle sa att detta tillåter oss att återförena nära och kära och få tillbaka det globala Storbritannien i affärer.

Frustrerade resechefer har tillbringat veckor med att uppmana ministrar att dra nytta av vaccinationsprogrammet utan motstycke och hävdar att Storbritannien lämnades kvar när andra nationer öppnade gränser igen.

Airlines Storbritanniens verkställande direktör Tim Alderslade sa: Undantag för alla fullt vaccinerade resenärer är utan tvekan ett positivt drag, som erbjuder en livlina för tusentals företag som är beroende av internationella inkommande resor.

Sverige kan också bli en karantänfri destination

Sverige kan också bli en karantänfri destination (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Det börjar också leverera vaccinutdelningen för miljontals fler människor,

för vänner och familj att återansluta, och för företag att resa och handla utomlands igen.

Ministrar bör kombinera dessa framsteg med att flytta fler lågriskländer från den gula till gröna listan nästa vecka för att fler ska kunna resa säkert och med förtroende.

Bevisen tyder på att många fler EU -länder borde bli gröna och detta är fortfarande det bästa sättet att ge passagerarna trygghet att boka, tillsammans med att ta bort betungande testkrav som tillför hundratals pund i onödan till resekostnaderna.

Ukinbound -chefen Joss Croft sa: Dagens tillkännagivande om att karantän kommer att tas bort för vaccinerade amerikanska och EU -besökare till England är ett fantastiskt steg framåt som gör att inkommande turistsektor på 28 miljarder pund, som stöder över 500 000 jobb i hela Storbritannien, äntligen kan starta om.

Företag som är beroende av internationella besökare står dock fortfarande inför betydande hinder för återhämtning, eftersom de praktiskt taget inte har haft några affärer sedan mars 2020.

Även med ömsesidighet är den värdefulla sommarsäsongen 2021 nästan förlorad för inkommande turism, vilket innebär att tusentals företag och jobb kommer att fortsätta att vara i fara under vintern.

Slovenien kan också läggas upp på den & apos; gröna listan & apos; nästa vecka

Slovenien kan också läggas upp på den & apos; gröna listan & apos; nästa vecka (Bild: Getty Images)

Det finns en verklig rädsla för att regeringen i dag kommer att se det som jobb, industrin kan handla igen och därför krävs inget ytterligare stöd.

Detta är helt enkelt inte fallet.

Dagens firande dämpades av växande rädsla för att Spanien skulle kunna läggas till på listan med bärnsten plus-vilket betyder att människor som återvänder från Costas kan behöva isolera sig i 10 dagar-på grund av Covid-19: s Beta-stam,

som kan vara mer resistenta mot vacciner.

Reseförändringarna kan också påverka britter som reser till Albanien

Reseförändringarna kan också påverka britter som reser till Albanien (Bild: Getty Images)

Få alla de senaste nyheterna skickade till din inkorg. Registrera dig för det kostnadsfria nyhetsbrevet NEWSAM

Shadow Home Secretary Nick Thomas-Symonds sa: Alla vill se internationella resor öppna, men säkerheten måste komma först.

Det sista vårt land behöver är att utsättas för ännu farligare varianter.

diane abbott och jeremy corbyn

Här är de 10 länder som kan läggas till i den & gröna listan & apos; nästa vecka:

  • Italien
  • Kroatien
  • Tyskland
  • St Lucia
  • St Kitts
  • Sverige
  • Andorra
  • Tjeckien
  • Slovenien
  • Albanien

Se Även: