Varför dina energiräkningar kan skjuta upp INNAN den enorma pristakshöjningen i oktober

Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Hushållen har blivit varnade för det energiräkningar kan stiga före den förväntade oktober pristak stiga.



Ofgem och Energy UK sa att det var 'möjligt' att autogiro kunde gå upp - och menade att anledningen till detta skulle vara att balansera ut högre användning i vinter.



Kunder bygger normalt upp 'kredit' under de varmare sommarmånaderna för att kompensera för högre användning under de kallare månaderna.



'Det är därför möjligt för autogiro att öka före en prishöjning eller till och med när en kunds användning har förblivit konstant', sa en talesperson för Ofgem till BBC .

Energy UK, branschorganet för energiindustrin, sa att autogiro 'revideras regelbundet' men sa att alla höjningar måste ta hänsyn till flera faktorer.

Är du orolig för att ha råd med dina elräkningar i vinter? Låt oss veta: NEWSAM.money.saving@NEWSAM.co.uk



Levnadskostnad

  LIVSKOSTNADSLOGO

Vår Levnadskostnad team av experter är här för att hjälpa DIG genom ett mycket svårt år.

De kommer att ge dig de senaste nyheterna om pengar och även ge specialistråd.



Oavsett om det handlar om höga energiräkningar, kostnaden för veckobutiken eller höjda skatter, kommer vårt team att vara med dig hela vägen.

Varje torsdag kl. 13.00 kommer de att delta i ett Facebook Live-event för att svara på dina frågor och ge sina råd. Besök facebook.com/dailyNEWSAM/live att titta på. Du kan läsa mer om vår team av experter här.

Om du har en fråga - eller vill dela med dig av din historia - vänligen kontakta oss genom att mejla webnews@NEWSAM.co.uk .

Detta inkluderar din beräknade användning, aktuella tariffer, debet- och kreditsaldon och senaste mätaravläsningar.

Energibolag måste också tydligt kommunicera eventuella ändringar av autogiro till kunder, säger Energy UK.

Det kommer efter MoneySavingExperts grundare Martin Lewis i går varnade energiräkningarna att stiga 'ganska mycket omedelbart den 26 augusti' när Ofgem avslöjar sin nya pristaksnivå för oktober.

'Så fort meddelandet görs från Ofgem den 26 augusti, kristalliserar det att autogiroerna går upp', sa han.

Om du har överskottskredit på ditt energikonto, har du rätt att be din energileverantör att återbetala den till dig när som helst.

Innan du begär tillbaka några pengar, kom ihåg att ta hänsyn till de förväntade ökningarna och om du fortfarande skulle ha råd att betala dina räkningar utan krediten på ditt konto.

Energiexperter i morse varnade för det gas- och elräkningar kan toppa 5 000 pund nästa år .

forever 21 co uk

Konsultföretaget Auxilione sa att Ofgem skulle kunna sätta sitt pristak till 5 038 pund per år i april - i ännu ett slag för oroliga britter.

Dess experter varnade för att pristaket kan nå 4 467 pund i januari 2023 - vilket betyder att det genomsnittliga hushållet skulle betala 571 pund för energi.

Förutsägelserna från Auxilione satte pristaket £2 496 högre än dess nuvarande nivå som sattes i april på £1 971.

Det är också högre än siffran som publicerades tidigare i veckan av Cornwall Insight.

Cornwall Insight förväntar sig att pristaket kommer att stiga till £3 582 i oktober innan ytterligare en stigning till £4 266 i januari 2023.

Pristaket sätter en gräns för de priser en leverantör kan ta ut för varje enhetspris på el och gas du använder.

Den sätter också ett maximum för den dagliga stående avgiften, vilket är vad du betalar för att ha ditt hem anslutet till nätet.

Se Även: