Varför nu är den bästa tiden att sälja din gamla iPhone innan Apple lanseras

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du funderar på att handla med din gamla iPhone, kanske du vill sätta igång, eftersom erbjudandepriserna stiger inför lanseringen av den mycket efterlängtade iPhone 11 i september.



Enligt den senaste iPhone prisspårningsstudie från jämförelsesidan för mobiltelefoner Jämför och återvinn kan du för närvarande få över 450 £ för en begagnad iPhone X eller XR.



Samtidigt kan en försäljning av din ett år gamla iPhone XS eller XS Max ge dig det högsta värdet den någonsin haft, med iPhone XS Max 64GB som för närvarande kostar 641 £.



Om du har en äldre iPhone kan du fortfarande få en anständig summa, med begagnade iPhone 8-enheter som kostar £278-370 och iPhone 7s för £132-168.

Värdet på iPhone 6s har faktiskt gått upp, med handlare som erbjuder extra för alla kapacitetsmodeller, och iPhone 6s Plus 16GB ökade med 18 % till 116 £ under den senaste månaden.

(Bild: REUTERS)



natasha kaplinsky brendan cole affär

iPhone SE-modellerna 32GB ser också en höjning på 25% och kan fluktuera strax över £50 under de närmaste veckorna, enligt Compare and Recycle.

Men efter att Apple officiellt presenterar sin nya iPhone-linje, förväntas det bli en betydande nedgång i vad du kan tjäna för äldre iPhones.



Till exempel förväntas återförsäljningspriset för iPhone X 256GB sjunka med 43,10 pund efter iPhone-lanseringen, och värdet på olika iPhone 8, 7 och 6-modeller kommer att sjunka med cirka 25 pund.

'Den årliga ökningen av iPhone-återförsäljningspriser för vissa iPhone-modeller har börjat och Plus- och Max-modeller håller sitt värde mycket bättre än basmodeller', säger Matthew Moreton, VD på Compare and Recycle.

'Om du är fast besluten att köpa en av de nya versionerna av iPhone, kan du spara pengar på din nya iPhone genom att låsa in ett inbytespris innan releasen.'

(Bild: Getty Images Europe)

Förra veckan en rapport av Royal Society of Chemistry (RSC) , avslöjade att det kunde vara så många som 40 miljoner elektroniska enheter står oanvända i lådor och skåp runt om i Storbritannien.

Detta inkluderar mobiltelefoner, datorer, smarta TV-apparater, MP3-spelare och e-läsare.

idéer om pubquizrunda

Av de tillfrågade sa 82% att de inte har några planer på att återvinna eller sälja på sina enheter efter att de inte används.

På frågan om varför de inte återvinner gamla enheter sa mer än var tredje (37 %) att data och säkerhetsrädslor gjorde dem oroliga, medan en fjärdedel sa att de föredrar att sälja dem.

är det en helgdag i augusti

Nästan en tredjedel (29%) sa också att de inte visste vart de skulle gå för att återvinna gammal teknik.

(Bild: Getty Images)

Hur du får det bästa priset för din iPhone när du säljer den

  • Planera dina uppgraderingar tidigt och lås in ett pris på dagen eller dagen innan de nya modellerna tillkännages för att säkerställa bästa möjliga affär.

  • Om du tenderar att uppgradera din iPhone år efter år, bör du välja modeller med mindre kapacitet eftersom avskrivningen är lägre.

  • Om du ska behålla din telefon längre, välj då en modell med högre kapacitet eftersom de behåller sitt värde mycket mer effektivt.

  • Se till att du torkar din telefon innan du återvinner den för att förhindra att gammal data hamnar i fel händer.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: