Left Handers Day: 15 extraordinära Lefties som har gjort sina spår

Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Idag är det den årliga vänsterhänta dagen, som har firat allt gott och ont med vänsterhänta över hela världen sedan 1992.



Uppskattningsvis 10% av världens befolkning är vänsterhänta och det fanns en teori vid ett tillfälle att vänsterhänta var mer kreativa och smarta än högerhänta, även om ingen uppbackning har hittats för teorin.



Från viktoriansk tid när vänsterhänta skolbarn markerades som onda och djävulens arbetare, har det alltid funnits något intressant med någon som använder sina vänstra lemmar.



Här är några av de mer kända vänsterhänta från hela världen, från förr och nu (skrivna av en högerman)...

jesy nelson plastikkirurgi

1. Jack the Ripper

Ett föreställt porträtt av den oidentifierade seriemördaren känd som Jack the Ripper, som tros vara vänsterhänt.

Ett föreställt porträtt av den oidentifierade seriemördaren känd som Jack the Ripper, en mer olycksbådande vänsterhänt (Bild: Getty Images)

Kanske hade de viktorianska skollärarna rätt om en medlem i vänsterklubben. Londons mest ökända seriemördare misstänks av experter ha blivit vänsterhänt på grund av riktningen och arten av skären och skivorna på några av mordoffren. Detta hjälpte inte att identifiera den mystiske 'ripparen' som förblir anonym till denna dag.



2. Diego Maradona

Diego Maradona från Argentina tar emot Sansom och Terry Butcher från England under VM-kvartsfinalen på Azteca Stadium i Mexico City

Diego Maradona från Argentina använde både vänster fot och hand för att slå England i VM 1986 (Bild: Getty Images)

visade världen sin vänsterhänta förmåga i VM-matchen 1986 mot England där han välkände tippade bollen över målvakten Peter Shilton med vad han kallade Guds hand. Kanske var rådet att 'hålla honom på sin svagare fot' bara lite ute.



3. Winston Churchill

Storbritanniens premiärminister Winston Churchill är inte ensam som vänsterhänt premiärminister, nuvarande premiärminister David Cameron är också vänster

dolly parton ingen peruk

Upp för att förlösa vänstern i världen är . Den berömda premiärministern planerade några av andra världskrigets avgörande ögonblick med pennan i vänster hand.

4. Leonardo Da Vinci

Leonardo da Vincis 'Nattvarden' efter restaurering i Milanos Santa Maria delle Grazie-kyrka.

Leonardo da Vincis 'Nattvarden' målades med vänster hand (Bild: Getty Images)

En av världens största konstnärer skapade sina mästerverk med sin vänstra hand. Vänster i dag kan göra anspråk på stycken som Mona Lisa och Nattvarden, som inspirerade konspirationsteorin om Da Vinci-koden. Hans kollega Michelangelo sägs också ha varit vänsterhänt.

5.Barack Obama

President Barack Obama anländer för att tala kort på en presskonferens om Irak.

Barack Obama är USA:s sjunde vänsterhänta president sedan 1923 (Bild: Getty Images)

var inte den första vänsterhänta presidenten – den äran går till Herbert Hoover. Obama är den sjunde amerikanska presidenten av de femton sedan 1923 som kan skriva med vänstern, en hög siffra när endast 10% av världens befolkning är vänsterhänt.

6. Sir Paul McCartney

Sir Paul McCartney uppträder på Dodger Stadium i Los Angeles, Kalifornien.

Sir Paul McCartney uppträder på Dodger Stadium i Los Angeles, Kalifornien ... med gitarren på 'rätt' väg runt (Bild: Getty Images)

Just det, vänstern jublar – några av musikens största gitarriff spelades med vänsterhand. Historien säger att en ung kämpade i flera dagar med sin första gitarr, bara för att inse att det var 'på fel sätt'.

7.Robert DeNiro

Skådespelaren Robert De Niro deltar i 2012 års Made In NY Awards på Gracie Mansion

Robert De Niro har vunnit två Oscarspriser med sin vänstra hand, men var tvungen att byta till att vara en högerman för filmen 'Taxi Driver' från 1976. (Bild: Getty Images)

Tvåfaldiga Oscarsvinnaren De Niro identifierar sig som vänsterhänt. lärde sig dock att skriva med sin högra hand för 'Taxi Driver', som släpptes 1976.

8. Napoleon Bonaparte

Kejsar Napoleon Bonaparte (1769 - 1821) i militäruniform. Från en målning av Delaroche.

Kejsar Napoleon Bonaparte tros ha haft en deformerad högerhand (Bild: Getty Images)

En annan av historiens mindre bra vänsterhänta är den franske kejsaren och erövraren av Europa Napoleon Bonaparte. Men många tror att detta berodde på att hans högra hand var deformerad eftersom han alltid ses med den i fickan i målningar.

rory mcilroy och caroline wozniacki

9. Jimi Hendrix

Jimi Hendrix spelade på Isle of Wight-festivalen 1970.

Jimi Hendrix kan spela gitarr med båda händerna men är vanligtvis vänster(Bild: Getty Images)

En annan medlem av den vänsterhänta hall of fame är . Hendrix vänstra förmåga orsakade problem när han köpte instrument, eftersom vänsterhänta gitarrer var sällsynta då, så han lärde sig att spela med sin högra också.

10. Albert Einstein

Porträtt taget av den tyskfödde schweizisk-amerikanska fysikern Albert Einstein, författare till relativitetsteori och Nobelpristagare

Einstein är författare till relativitetsteorin och nobelpristagare (Bild: Getty Images)

beräknade relativitetsteorin med sin vänstra hand, vilket snarare stöder teorin att vänstermänniskor har mer hjärnkraft än högerhänta, även om denna tro ännu inte har krediterats av vetenskapsvärlden.

thomas cook paketresor 2017

11. Neil Armstrong

Den amerikanske astronauten Neil Armstrong, befälhavare för Apollo 11-månuppdraget, under träning i Apollo Lunar Module Mission Simulator vid Kennedy

Den amerikanske astronauten Neil Armstrong skrev historia för vänstern när han tog första steget på månen med sin vänstra känga (Bild: Getty Images)

Den första foten på månen var en vänster som tog stolt sitt 'gigantiska språng för mänskligheten'. Forskare tror att människor alltid vänder sig mot sin dominerande sida och Apollo 11 landade på vänster sida av månen när den var vänd mot jorden. Tillfällighet? Left Handers Day hävdar honom som en av sina egna.

12. Prins William

Hertigen av Cambridge - en annan viktig medlem av vänsterklubben

Vänsterklubben har fått medlemmar på alla rätt ställen. Förutom att bo i Whitehouse och 10 Downing Street, skriver också med vänster vilket betyder att Buckingham Palace en dag kommer att bli ett vänsterfäste.

13. Phil Mickelson

Phil Mickelson från USA använder sina berömda vänsterhänta klubbor under den sista rundan av 2014 PGA Championship på Valhalla Golf Club i Louisville, Kentucky

Phil Mickelson från USA använder sina berömda vänsterhänta klubbor (Bild: Reuters)

Den amerikanske golfstorheten heter faktiskt smeknamnet 'Lefty' och hans vänstersidiga skicklighet har hjälpt honom att vinna 5 stora turneringar. Hans landsman Bubba Watson visade fördelarna med att spela med vänster när han gjorde ett skott omöjligt för högerhänta att vinna Masters-mästerskapet 2012.

14. Alastair Cook

Englands slagman Alastair Cook tar några åk under dag fyra av den tredje Investec-testmatchen mellan England och Indien på Ageas Bowl

Englands slagman Alastair Cook är den senaste i raden av engelska vänsterhänta öppningsslagare (Bild: Getty Images)

Englands cricketkaptenskap passerade vänsterhänder nyligen efter att Andrew Strauss gick i pension och vänsterhänt tog makten. Vänsterhänta är en vanlig syn i toppen av Englands ordning, med tidigare storheter som David Gower som ersatts med nya ansikten som Strauss, Cook och Michael Carberry som har spelat 6 tester för England.

15. Ned Flanders

Ned Flanders är också en Lefterino i 'The Simpsons' och öppnar en butik dedikerad till vänsterhänta föremål

Neighbourino Ned Flanders porträtteras också som en vänsterman i TV-programmet The Simpsons. Han öppnar till och med en butik för att fira allt som är vänsterhänt. Hur hängiven.

omröstning laddas

Är du vänster- eller högerhänt?

0+ RÖSTER HITTILLS

VänsterRätttvåhäntMest lästa
Missa inte

Se Även: