Storbritanniens hemliga semesterorter vid havet: 9 kuststäder du förmodligen aldrig har besökt - men verkligen borde

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

The Avocet Line - Exeter till Exmouth



Sommaren är officiellt över oss - och till skillnad från de flesta somrarna sent, verkar 2018 faktiskt ge bra väder hittills.



sitter rolf harris fortfarande i fängelse

Förutsägelser har gjorts för långa och långa perioder av solsken - och även om vi kan ta det med en nypa salt, skadar det aldrig att vara förberedd.



När kvicksilvret stiger hoppar de flesta av oss i bilen och gör en linje för kusten beväpnad med en hink och spade, bara för att bli förvånad över att alla andra har haft samma idé.

Och om det finns ett sätt att förstöra en solig dag är det att spendera den i en trafikstock, följt av en fruktlös sökning efter någonstans att parkera.

En lösning på detta problem är att ta tåget istället - på det sättet kan du luta dig tillbaka och njuta av landskapet och låta någon annan ta hand om körningen.



Många av sydvästens bästa stränder är lätta att nå på Great Western Railway -nätverket, och du kan spara över 50% på priserna när du bokar i förväg på GWR.com*.

Vi har hittat nio kuststäder du kan ta dig till med tåg i sydväst och Wales - och chansen är stor att du inte har tänkt på det.



1. Looe, Cornwall

Looe, Cornwall (Bild: Getty)

Om du inte har upptäckt det ännu Looe , då borde du verkligen. Egentligen består av två städer, East och West Looe, Looe har en labyrint av slingrande smala gator fyllda med pittoreska butiker, pubar och restauranger som serverar dagens fångst.

Den fungerande fiskehamnen är en bikupa av aktiviteter där du kan se fiskebåtarna komma in för att lossa sina fångster.

Glöm inte din hink och spade heller, eftersom det finns en fantastisk sandstrand att njuta av.

På en lugn dag är en båttur ett fantastiskt sätt att upptäcka den orörda fiskebyn Polperro precis längs kusten, som var ökänd för smugglingsaktiviteter under 1700- och början av 1800 -talet. Nu hittar du massor av små butiker som säljer keramik, smycken och souvenirer, liksom flera konstgallerier. Under juni pågår en konst- och musikfestival i staden.

Looe Valley Line

Ta dig dit med tåg : Du kan resa direkt till Looe från köpstaden LiskeardLooe Valley Line . Den vackra natursköna vägen tar dig genom skogsklädda dalar till mynningen av floden East Looe.

2. Gyllyngvase Beach, Falmouth, Cornwall

Gyllyngvase Beach, Falmouth (Bild: Getty)

Gyllyngvase -stranden i Falmouth är en perfekt plats för familjer med yngre barn, med svagt sluttande vit sand och massor av bergspoolar att utforska vid lågvatten. Det finns också en livräddare i tjänst under högsäsong och offentliga toaletter i närheten.

Förutom att det är barnvänligt är det en av bara åtta stränder i Cornwall som får Blue Flag Award 2017 som erkänner att stranden är ren, med högsta kvalitet på vattnet, välskött och säkert.

Sjöfartslinjen

Kom dit med tåg: Maritime Train Line -tjänsten ansluter Falmouth till Truro via en tjänst två gånger i timmen. Falmouth Docks eller Falmouth stad stationshållplatser ligger båda fem minuters promenad från stranden.

3. Barafundle Bay, Pembrokeshire

Barafundle Beach har röstats till en av de bästa i världen (Bild: Getty)

Du skulle bli förlåten för att tro att vi hade glidit in en tropisk paradisö i den här listan för att se om du uppmärksammade.

Men ja, det här är en strand i Storbritannien och ja, den har röstats till en av de bästa i världen.

rik mayall bonnie mayall

Passport Magazine, som innehåller resor, kultur, stil och äventyr, inkluderade Barafundle Bay vid Pembrokeshire -kusten som en av de 25 bästa över hela världen och beskrev det som en 'visuell överdos av skönhet'.

Det tillade: 'Det har konsekvent röstats till en av Storbritanniens bästa av vem som helst som röstar om dessa saker, och det är lätt att se varför: det är en frodig sandkurva, toppad av sanddyner och gräs på kullar som gör att det känns oerhört privat.

Själva stranden är endast tillgänglig genom att gå en halv mil från närmaste parkeringsplats och ligger precis intill Pembrokeshire Coast Path, om du letar efter en bra, naturskön promenad.

Kom dit med tåg: Du måste hoppa i en taxi från stationen Pembroke Dock, cirka sju mil bort. Det går regelbundna tåg till Pembroke Dock från Swansea .

4. Ness Cove Beach, Devon

Ness Cove Beach, Shaldon, Devon (Bild: Devon Live)

Om tanken på en dold strand tilltalar dig, vad sägs om en du måste komma åt via en original smuggeltunnel?

Ness Cove Beach i South Devon gör nummer fyra på vår lista.

En Devons mest avskilda och pittoreska stränder, den är helt innesluten av skyddet av klipporna ovan.

Det är en utmärkt plats för en sommarstrandgrill (du måste boka via Teignbridge District Council) och hundar är tillåtna året runt.

Samtidigt är ölträdgården på det närliggande Ness House Hotel en fantastisk plats att njuta av en kall pint.

ricky groves ny flickvän

Ta dig dit med tåg : Ness Cove ligger ungefär en halvtimmes promenad från den närliggande järnvägsstationen Teignmouth . Alternativt tar bussen 27 minuter, eller så är det en kort sju minuters taxiresa.

5. Burnham-on-Sea, Somerset

Low Lighthouse, Burnham on Sea (Bild: Getty)

Devon och Cornwall är kända för sina vackra stränder, men om en klassisk kuststad är vad du är ute efter, leta inte längre än Burnham-on-Sea i soliga Somerset.

Burnham markerar slutet på en av de längsta sandsträckorna i Europa och har alla funktioner i en typisk viktoriansk semesterort. Du hittar en pir (Storbritanniens kortaste, faktiskt, bara 37 meter lång), en fyr och en upptagen strandpromenad med grädde och åsnor.

Det finns också gott om kaféer och restauranger i staden, om du vill ha en paus från stranden.

Kom dit med tåg : Burnham-on-Sea-stranden ligger två miles från Highbridge och Burnham tågstation, som du kan ta dig direkt till Bristol Temple Meads . Det finns regelbundna busslinjer från stationen till Burnham-on-Sea. Alternativt kan du resa till Weston-Super-Mare där det finns en direktbuss till Burnham.

6. Exmouth och Topsham, Devon

Exmouth, Devon

Om du är ett fan av traditionella kuststäder, Exmouth har också mycket att erbjuda. Dess långa sträcka av gyllene sand är en njutning för både vuxna och barn, medan längs strandpromenaden hittar du gamla favoriter som swingbåtar och galet golf samt massor av kaféer.

Euro 2016 lagranking

Det finns gott om möjligheter till lite roligt i vattnet, inklusive kitesurfing, vindsurfing eller paddla ombordstigning - utrustning och instruktörer finns tillgängliga genom Exmouth Watersports .

Avocet Line går mellan Exeter och Exmouth och passerar genom Topsham (Bild: Getty)

På väg till kusten, missa inte staden vid floden Topsham , som har en överraskande kosmopolitisk känsla. Upptäck specialiserade oberoende butiker, eleganta restauranger, historiska pubar, antika marknader och båtturer över floden Exe.

Ta dig dit med tåg : Ta Avocet Line mellan Exeter och Exmouth . Rutten kramar Exe -mynningen för mycket av sin rutt och erbjuder några utmärkta vyer, särskilt för dem som gillar fågelskådning.

7. Carbis Bay, Cornwall

Utsikt över Carbis Bay i Cornwall och järnvägslinjen från St Ives Bay Line. (Bild: Getty)

Ligger på den korniska kusten mellan Hayle och S: t Ives är Carbis Bay : en privatägd, men öppen för allmänheten, Blå Flagg prisbelönta strand.

Det ger ett mer lugnt alternativ till den närliggande livliga staden S: t Ives . På den orörda skyddade sandstranden omgiven av branta skogsklädda klippor kan du ganska enkelt föreställa dig att du var utomlands.

Det är också extremt familjevänligt, med alla faciliteter du behöver precis vid stranden och relativt säkert bad,

Det finns ett nätverk av gångstigar och tillgång till South West Coast Path, så det är bra för både vandrare och solsökande. Du hittar också utmärkt kajakpaddling, kanot- och vattensportutrustning att hyra samt båtturer.

Kom dit med tåg: Carbis Bay är på St Ives Bay Line , en av de mest natursköna i Storbritannien. Linjen börjar kl St Erth , den näst sista stationen på huvudlinjen mellan London Paddington och Penzance och slutar kl S: t Ives . Linjen har också en park- och ridtjänst kl Lelant saltningar .

hur länge är du gravid

8. Dawlish, Devon

Dawlish town beach, South Devon, Storbritannien (Bild: Getty)

I regentsstaden Dawlish Det finns en gyllene sandstrand att upptäcka bara ett stenkast från stationen. Ta ett dopp eller utforska klipppoolerna och ät sedan en bit mat i stan. I augusti, ta in Dawlish Air Show .

Alternativt kan du ta en promenad genom den charmiga kuststaden vid Regentsregionen och hålla ögonen öppna efter dess distinkta svarta svanar. För att fortsätta din fågelskådning är nästa stopp på linjen Dawlish Warren där du kan besöka besöka National Nature Reserve.

Kom dit med tåg: Dawlish serveras av det pittoreska Riveria Line som går från Exeter till Paignton. På Dawlish , linjen går berömt längs havet.

9. Southerndown, södra Wales

Dunraven Bay, Southerndown, Wales (Bild: Getty)

Res till den här delen av den walisiska kusten och du kommer sannolikt att få rekommendationer om att besöka Ogmore-by-Sea-en populär kuststad på grund av dess pittoreska grottor och praktiska läge mindre än 8 km från Bridgend.

Men mindre än två mil söderut hittar du den lilla kända pärlan i Southerndown med sin otroliga skönhetsplats - Dunraven Bay - i hjärtat.

Trots sin fantastiska blandning av småsten och sandstrand och sina imponerande klippor ser viken fortfarande bara en bråkdel av besökare jämfört med grannen Ogmore-by-Sea.

Den hemliga trädgården på Dunraven Castle (Bild: Getty)

Höjdpunkter inkluderar de förhistoriska klippformationerna och fossilerna och resterna av Dunraven Castle. Upptäck den hemliga trädgården som ligger innanför de sönderfallande väggarna på denna en gång stora stuga med utsikt över havet från en hög klippa. Inträde kan erhållas genom en stor portdörr - en sann dold skatt som de flesta besökare inte hittar.

Ta dig dit med tåg : Southerndown är en kort bussresa (ca. 20 minuter) direkt från Pen-Y-Bont / Bridgend station.

  • Spara mer än 50% på järnvägspriser när du bokar i förväg kl GWR.com *

*Sparvillkor: Besparingar korrekta från och med januari 2018. Genomsnittligt sparande beräknat genom att jämföra standardklasspriser för enstaka biljetter till motsvarande pris på en standardbiljett i Super Off Peak som köptes på resedagen.

Se Även: