Storbritanniens väderprognos: Första vinterns snö väntas idag då temperaturen sjunker till -2C

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Upp till 10 cm snö kommer att falla i delar av Storbritannien i slutet av veckan(Bild: Getty Images)



Säsongens första snö kommer att slå till i Storbritannien idag, med upp till 10 cm att falla under de kommande dagarna.



Met Office har gett ut en gul varning för snö och is över Skottland från klockan 18 i kväll till middagstid på torsdag, och västra höglandet och Lanarkshire förväntas bära störsten.



Varningen säger: 'Snöbyar och isiga sträckor som sannolikt kommer att medföra vissa resestörningar.'

Men lägre nivåer i hela Storbritannien kommer att vara mottagliga under veckans gång, och vid en frysande kyla ser temperaturen sjunka till -2C vid fredag ​​morgon.

Till det snöbytet och kraftiga vintriga regnskurar, liksom vindar som når 50 km / h, pekar alla på ett eländigt par dagar framöver, med ytterligare snö väntat nästa vecka.



En vädervarning finns på plats i hela Skottland (Bild: Met Office)

Steve Ramsdale, chef för meteorologen för Met Office sa att Yorkshire Dales, Pennines och Dartmoor till och med kunde se snö idag.



Han sa till The Sun: ”Det finns också chans att lite snö till lägre nivåer på platser senare i veckan.

'Under de klara perioderna mellan vintriga skurar är frost troligt och dessa kan vara skarpa eller till och med svåra under långvariga klara förhållanden i nordvästra delar av Storbritannien.

Vintriga regnskurar, slask och starka vindar kommer att slå hårt mot Storbritannien (Bild: Met Office)

'Dessa oroliga förhållanden kommer sannolikt att bestå in i helgen med ytterligare perioder med hård vind, kraftigt regn och vinterregn.'

Storbritannien kommer att kämpa för att komma någonstans nära tvåsiffriga under dagen när som helst snart, med toppar på runt 8C i söder.

BBC: s prognosmästare Louise Lear sa: 'Dessa temperaturer är lite nedslående under den första veckan i december.'

Vid ett kallt snäpp kommer temperaturen att sjunka till -2C på fredag (Bild: PA)

'När du introducerar fukt i denna mycket kalla luftmassa som vi har fått i slutet av veckan, kommer vi att se lite vintrig nederbörd - regn, slask eller snö.'

Meteorologen fortsatte med att beskriva vädret på lördagen - som kommer att innehålla mycket regn - som 'lite som att tvätta i en tvättmaskin, spiral runt det låga trycket'.

'Så soliga stavar, utspridda regnskurar och en kall norrvind - så igen, om du är fast i de duschar kommer det att kännas ganska rått.'

Storbritannien 5 dagars väderprognos

I dag:

Ett molnband och enstaka regn kommer att röra sig sydost, följt av soliga stavar och spridda skurar i norr och väst. Skurar kraftigt över Skottland och snö över kullar, särskilt denna kväll.

I kväll:

Tidigt regn i sydöstra, sedan kallt med skurar, ofta och kraftigt i norr och väst, som snö faller över delar av Skottland och hög mark så långt söderut som Wales.

Torsdag:

Skurar och längre regnskurar, över England och Wales, med snö över höga marker i Wales och norra England. Vintriga regnskurar och soliga perioder för Skottland och Nordirland.

Utsikter för fredag ​​till söndag:

Mycket orolig; generellt molnigt, ganska kallt och blåsigt, med skurar eller längre regn. Snö väntas över kullar och kanske till lägre nivåer ibland, främst i norr.

Se Även: