Två populära märkesvaror kan ge miljontals risker för solskador

Solkräm

Ditt Horoskop För Imorgon

Två populära märkesvaror kan ge miljontals risker för solskador

Vad letar du efter när du väljer rätt solskydd?(Bild: Getty)



Solskyddsfaktor är en av de viktigaste sakerna att tänka på när du köper solskyddsmedel, men vissa produkter kanske inte ger den stödnivå de kräver på etiketten.



Det visar en undersökning av femton märkesvaror och egna märken, inklusive elva SPF30-produkter för vuxna och fyra SPF50-solkräm för barn.



Vilken? rapporten utvärderade SPF, UVA -prestanda och hur lätt varje produkt var att applicera.

Sun Protection Factor (SPF), visar hur mycket en produkt skyddar mot UVB -strålar.

Det är särskilt viktigt för små barn som tenderar att ha en känsligare hud jämfört med vuxna.



Undersökningen visade dock att Garniers Ambre Solaire Clear Protect Spray SPF30 (£ 7) och Niveas Kids Protect & Care SPF50+ Spray (£ 6) båda misslyckades med minst ett nyckelskyddstest.

Två stora märken med solkräm kan lämna miljoner i riskzonen för solskador

Garnier's Ambre Solaire Clear Protect Spray SPF30 (£ 7) (Bild: Stövlar)



Två stora märken med solkräm kan lämna miljoner i riskzonen för solskador

Niveas Kids Protect & Care SPF50+ (£ 6) (Bild: Publicitetsbild)

Niveas Kids Protect & Care SPF50+ misslyckades med SPF -testet, vilket inte motsvarar SPF50 -anspråket på flaskan, vilket? sa. Ett ytterligare test på ett andra prov visade att den uppmätta SPF var ännu lägre.

Förutom SPF bör konsumenterna också uppmärksamma det skydd som solskyddsmedel ger mot UVA -strålar, vilket kan leda till för tidigt åldrande tillsammans med hudcancer.

sheridan smith julian smith

Detta indikeras vanligtvis med en UVA -tätning - en cirkel med 'UVA' inuti - som visar att den uppfyller EU: s rekommendationer för UVA -solskydd, eller Boots UVA -stjärnklassificeringssystem som används för att indikera en högre nivå av UVA -skydd.

Även om det klarade SPF -testet, misslyckades Garniers Ambre Solaire Clear Protect Spray SPF30 vilket? S UVA -test två gånger. Även om resultaten var nära det minimum som krävs för att det ska klara, sa konsumentgruppen att det inte riktigt gjorde betyget.

Två stora märken med solkräm kan lämna miljoner i riskzonen för solskador

Konsumenterna bör också vara uppmärksamma på det skydd som solskyddsmedel ger mot UVA -strålar, vilket kan leda till för tidigt åldrande tillsammans med hudcancer (Bild: PA)

Tretton andra egna märken och märkesvaror för solskyddsmedel klarade alla vilka? tester, inklusive Asda's Protect Cooling Clear Sun Mist SPF 30 (£ 3,50) och Boots Soltan Kids Protect & Moisturise Suncare Lotion SPF50+(£ 4) som var bland de billigaste av alla produkterna.

Harry Rose, på Vilken ?, sa: Vår forskning visar att konsumenter inte alltid kan lita på att viktiga produkter kommer att ge den skyddsnivå de förväntar sig för sig själva och sina barn.

Det är oroande att två solskyddsmedel från respekterade märken har misslyckats med Vilkens? Tester.

Vi rekommenderar konsumenterna att inte köpa dessa produkter eftersom det finns alternativ som är både billigare och bättre när vi testade dem.

L’Oreal, som tillverkar Garnier Ambre Solaire, bestred fynden.

Det sa: Garnier Ambre Solaire har varit expert på solskyddsinnovation i över 85 år och är det enda solkrämmärket med forskning erkänd av British Skin Foundation.

Vi tar produktens effektivitet på största allvar. Våra UVA -påståenden stöds av robusta fotoskyddstester som utförs oberoende enligt ISO -standard ISO 24443: 2012 och uppfyller kraven i den europeiska rekommendationen för solskyddsprodukter.

Vilken solkräm skulle du rekommendera? Låt oss veta i kommentarerna nedan

Niveas moderbolag, Beiersdorf, sa: Säkerheten för våra produkter är av yttersta vikt.

Nivea Sun är stolt över sin decenniers erfarenhet av solvård och är engagerad i att utveckla produkter som på ett tillförlitligt och effektivt sätt skyddar mot solskador.

När denna produkt testades självständigt 2019 uppnådde den en SPF på 62. När vi kontrollerade den här satsen igen var resultatet en UVA-skyddsfaktor på 25,8. Baserat på denna data och våra omfattande kvalitetskrav håller vi inte med om den rapporterade vilken? fynd.

Fem saker du behöver veta om att vara säker i solen

  1. Världshälsoorganisationen rekommenderar att du använder 35 ml solskyddsmedel för att täcka hela kroppen; det är ungefär sju teskedar värt. Det rekommenderas att du använder solskyddsmedel när UV -index når tre.
  2. Det är bäst att applicera på alla utsatta områden 15 minuter innan du går ut och applicera igen varannan timme, särskilt efter simning eller annan fysisk aktivitet utomhus.
  3. UVA och UVB är båda typerna av ultraviolett (UV) strålning från solen och har kopplats till hudcancer. UVB är huvudorsaken till solbränna, medan UVA kan orsaka för tidig hudåldring. UVB -strålar blockeras av glas, men UVA kan tränga in i det och moln.
  4. När du köper solskyddsmedel rekommenderar NHS att du väljer en produkt med minst 4-stjärnigt UVA-skydd som anges på etiketten.
  5. För barn är det viktigt att köpa en solkräm med SPF 50+. Få barnen att bära en hatt med breda kanter-för att skydda nacken och öronen-och täcka upp med en T-shirt, solglasögon och en SPF-soldräkt medan utomhus hjälper.

Se Även: