Trivago, Expedia, AirBnB och Tripadvisor är överens om att göra priserna mer transparenta

Expedia Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

Flera företag har blivit utsatta för sin tvivelaktiga försäljningstaktik(Bild: Getty)



Tjugofem semesterfirma, inklusive stora varumärken som TripAdvisor, Airbnb och Google har kommit överens om att göra priserna mer transparenta efter en undersökning från en tävlingsvakt.



Detta inkluderar 'att inte ge ett falskt intryck av ett rums popularitet' och att alltid visa hela kostnaden för ett rum i förväg.



Konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) sa att ett antal väletablerade företag nu har undertecknat nya sektorsövergripande principer för att ge semesterfirare bättre rättigheter.

Det kommer efter att CMA vidtagit verkställighetsåtgärder mot sex andra företag - Expedia, Booking.com, Agoda, Hotels.com, ebookers och Trivago - på grund av oro kring pressförsäljning, vilseledande rabattkrav och provisionarrangemang.

Vakthunden sa att det var oroligt att några av dessa metoder var 'vilseledande människor' och hindrade dem från att hitta den bästa affären.



Det tillade att det fanns oro över leverantörerna som eventuellt bryter mot konsumentskyddslagar.

Har du lämnats ur fickan av en semestermardröm? Hör av dig: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Det har också funnits farhågor om kommissionsavtal mellan webbplatser och semesterleverantörer (Bild: Getty)

Alla sex företag har nu formellt enats om att städa upp sina webbplatser och göra de överenskomna ändringarna.

CMA: s vd Andrea Coscelli sa: 'Stora webbplatser och stora hotellkedjor har kommit överens om att städa upp sina handlingar om de har använt vilseledande säljtaktik och har anslutit sig till sektorsövergripande konsumentlagstiftningsprinciper om hur man visar viktig information till kunderna .

'CMA kommer nu att titta på för att se till att dessa stora märken, som används av miljontals människor i Storbritannien varje år, håller sina ord. Vi kommer att vidta åtgärder om vi hittar bevis för att företag bryter mot konsumentlagstiftningen. '

Naomi Leach på konsumentgrupp Vilken? sade CMA måste nu se till att hela branschen följer ändringarna.

'Som? har tidigare uttryckt farhågor om tvivelaktiga rutiner på hotellbokningssajter som tryckförsäljning, vilseledande rabatter och dolda avgifter, så vi välkomnar de åtaganden som säkerställts av tillsynsmyndigheten.

Men tills hela branschen följer dessa regler och gör nödvändiga ändringar, riskerar semesterfirare fortfarande att bli vilseledda av skrupelfria metoder.

'Konsumenter som vill undvika att bli fastklämda kan tycka att deras bästa alternativ är att ringa sitt hotell direkt - även om priset visar sig vara det bästa tillgängliga erbjudandet kan en alternativ rabatt eller annat incitament erbjudas för att säkra bokningen. '

Se Även: