'Helt skinnad' mamma startar oförskämda gratulationskortaffärer med bara £ 30

Tjäna Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Kom in i din lokala kortbutik och du kan i allmänhet hitta ett hälsosamt urval av risquékort för alla tillfällen.



Men när Stacey Dennis ville hitta ett riktigt oförskämt kort för en vän med liknande humor kunde hon inte hitta något tillräckligt grovt.



Så hon bestämde sig för att börja göra egna. Detta var tillbaka 2015, och Stacey hade nyligen sagt upp sig från ett jobb som grafisk formgivare.



Fyra år senare och hennes firma, namngiven LoveLayla , har vuxit till den grad att det nu är en operation på flera miljoner pund, efter att ha vunnit en legion kändisfans.

Black Friday-erbjudanden 2018

Du kommer inte långt med gratulationskort

Alla var inte övertygade om att det var en bra idé.

Stacey säger att hon först startade företaget som frilansande grafisk design, men vände sig till kort för speciella tillfällen efter den nedslående shoppingupplevelsen.



Från och med £ 30 från sitt köksbord medger hon: Vi var helt skinniga ... jag hade ingen aning om vad jag gjorde.

Och medan familj och vänner var mycket stödjande, kom en kommentar om att du inte kommer långt med gratulationskort.



Håller på med beställningar

Tack och lov för Stacey och hennes familj visade det sig inte vara den mest exakta förutsägelsen, med intresse för företagets sortiment av fräcka kort som snabbt tog fart.

Stacey medger att den stora utmaningen från början var att få ut beställningarna så professionellt som möjligt, ofta med lite sömn.

Det handlade om att hålla koll på verksamheten och inte låta den springa iväg.

En stor faktor under de tidiga sömnlösa nätterna var det faktum att Stacey och maken Jay också hade ett år gamla Layla att oroa sig för, deras dotter och inspiration till företagets namn.

Stacey föreslår att dessa långa nätter faktiskt var en välsignelse i förklädnad, så att hon kunde komma med kortidéer från ett föräldraskap.

Hon tillägger: Många kortidéer kommer från de frustrerande och tröttsamma tiderna, särskilt när det gäller kreativ användning av svordomar.

Ett nätverk av support

Familjehjälp spelade en stor roll för att få LoveLayla från marken

Familjehjälp spelade en stor roll för att få LoveLayla från marken

LoveLayla byggdes helt klart på en laginsats, där Staceys föräldrar passade Layla några gånger i veckan innan hon började skolan så att Stacey kunde ägna sin tid åt den växande verksamheten.

Hennes vän Vikki hjälpte också till med barnomsorg och arbetar nu i verksamheten.

Under de första dagarna hjälpte min familj och mina vänner oss att packa korten och klistra frimärken och adresslappar.

'På kvällarna togs matpaket till oss när vi var döda på fötterna och min man och affärspartner Jay brukade stanna uppe varje natt för att hantera alla pappersarbete och order medan jag matade Layla.

Vinnande kändisfans

Stacey vände snabbt uppmärksamheten mot sociala medier som ett sätt att utöka företagets räckvidd, vilket hon säger har visat sig vara effektivt, särskilt eftersom det också har lett till att LoveLayla vann över en skara kända fans.

Dessa inkluderar sådana som Dragon’s Den’s Theo Paphitis, Katie Price och en mängd realityserier som Georgia Toffolo, Vicky Pattison och Abbie Holborn.

Stacey säger: Kändisfans har hjälpt till att få exponering men också ökat förtroendet bakom vårt varumärke - om en kändis stöttar oss måste vi vara bra!

Vad kommer härnäst?

Med tanke på att verksamheten startade med så små summor är Stacey förståeligt nog glada över att ha byggt ett framgångsrikt företag som nu har expanderat till liknande icke-PC-gåvor som brevpapper, kalendrar och omslagspapper.

Vi har aldrig haft någon investering eller tvingats flytta tillbaka huset. Vår tillväxt finansieras genom att återinvestera i verksamheten.

Den senaste återinvesteringen sker i form av ett nytt digitaltryck i sin fabrik i West Yorkshire, som gör det möjligt för företaget att lansera sina personliga kort och presenter nästa dag.

LoveLayla har också skapat en etablerad franchise i Australien, med andra marknader runt om i världen övervägda.

Inte överraskande är kortbranschen ett säsongsbeton, så Stacey är optimistisk att den bästa julperioden någonsin väntar, med ett nytt sortiment av 178 ursprungliga festkort.

Hon förklarar: 'Kundlojalitet är avgörande för oss, och vi ser många återkommande affärer från kunder som gillar vårt produktsortiment, så det är nyckeln att fortsätta innovera och ge dem nya, nya serier att titta på.'

Och hon uppmuntrar andra blivande företagare att ta språnget och följa sina affärsdrömmar.

Gå med din tarm och lita på dina instinkter. Bara snurra - vi lanserade kort eftersom vi hade £ 30 på banken och vi behövde betala våra nästa månads räkningar, fyra år senare har vi ett blomstrande företag.

Se Även: