John Worboys offer Carrie Symonds kämpade för att låsa Black Cab Rapist efter störande prövningar

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Carrie Symonds kommer aldrig att veta exakt vad som hände henne när hon blev bytt av den sjuka sexangriparen John Worboys.



Boris Johnsons fästmö och mor till sonen Wilfred var bara 19 år gammal när hon blev ett av Worboys offer i juli 2007.



Till skillnad från många av kvinnorna som Worboys riktade sig mot kommer Carrie ihåg den skrämmande natten hon klev in i Black Cab Rapists taxi innan han gav henne alkohol.



Sedan en första års student vid Warwick University, väntade Carrie vid en busshållplats efter en utekväll i Fulham när Worboys drog upp på King's Road.

Carrie hade bara 5 pund på henne då, men den till synes snälla taxichauffören tycktes tycka synd om henne och erbjöd sig att acceptera det som betalning eftersom han levde i samma riktning som henne.

Men den här av de många lögner som Worboys skulle berätta när han bodde på andra sidan staden - och planerade ett fruktansvärt brott.



Carrie Symonds målades av John Worboys när hon var 19

Carrie Symonds målades av John Worboys när hon var 19 (Bild: POOL/AFP via Getty Images)

Carrie utsattes för samma väl praktiserade rutin som Worboys använde på sina intet ont anande offer och hävdade att han hade vunnit stort på ett kasino.



Han viftade sedan med en väska full av pengar och erbjöd sina kvinnliga passagerare ett glas champagne att fira, som han hade drog med lugnande medel.

700 ängelnummer betydelse

Worboys dömdes för sexuella övergrepp mot några av de kvinnliga passagerarna han drogade.

Tack och lov hällde Carrie champagnen på golvet i sin hytt utan att ha en klunk när hon kände fara.

'Jag kände mig skuldsatt för honom eftersom han hade gett mig en billig hiss hem. Men när jag fick glaset hällde jag det i hemlighet på golvet eftersom jag var orolig för att det skulle kunna spetsas, säger hon till The Telegraph i mars 2009.

Den elaka sexattackeraren berättade Carrie en historia om en kvinna som utförde en sexhandling för 250 pund och frågade om hon skulle överväga att göra detsamma.

x factor sångare dör
Black Cab Rapist John Worboys attackerade kvinnliga passagerare i sin taxi

Black Cab Rapist John Worboys attackerade kvinnliga passagerare i sin taxi (Bild: PA)

Efter att ha märkt att den spetsiga champagnen inte hade fungerat stannade Worboys taxin och satte sig i ryggen för att följa med henne.

Trots Carries bön om att hon var ung och behövde komma hem utmanade Worboys henne att tappa ett skott vodka för 50 pund och en gratis hiss hem.

Carrie var otroligt obekväm men kände sig 'skuldsatt' Worboys för att hon hämtade henne och tyckte att han var en sorglig förlorare.

'Jag slog ner det, vilket var dumt, eftersom jag bara ville komma hem. Från den tiden kommer jag inte riktigt ihåg vad som hände, förklarade hon.

'Han verkade vara den här ledsna mannen som inte hade någon att fira med honom. Jag tyckte synd om honom, jag kände mig inte rädd - jag tyckte bara att han var konstig.

Carrie har inget minne av resten av resan hem och vet inte säkert vad Worboys gjorde mot henne.

När hon kom tillbaka kollapsade Carrie framför sin mamma medan hon kräktes och skrattade hysteriskt innan hon svimmade till klockan 15 dagen efter.

Taxin som Worboys använde för att hämta kvinnliga passagerare i (Bild: Getty Images)

Under en sexårsperiod gick 14 kvinnor mellan 18 och 34 år till polisen för sexuella övergrepp eller andra oroande upplevelser i en taxi.

Trots att de alla hade likheter misslyckades polisen med att koppla ihop dem.

Worboys greps för sexuella övergrepp mot en 19-årig student i juli 2007 men släpptes mot borgen.

Tre rapporter om attacker från december 2007 till februari 2008 övertygade polisen om att de hade att göra med en serievåldtäktsman och Worboys greps när en anställd på en klinik för sexuella övergrepp kom ihåg ett av fallen.

Carrie, som var 20 när fallet gick till rättegång, var en av de 14 modiga kvinnor som vittnade mot Worboys, som nekade sig skyldig till alla 23 åtal som väcktes mot honom.

'Det var helt skrämmande när jag fick reda på hur många kvinnor han hade gått efter', sa hon efteråt.

Carrie är fästman till premiärminister Boris Johnson

Carrie är fästman till premiärminister Boris Johnson (Bild: PA)

'Jag var definitivt i en situation med fara, i en situation där jag inte hade kontroll och jag kommer aldrig att veta vad som verkligen hände mig.

Premier League-titelodds 2020/21

”Han är en ledsen, ond man som är en fara för samhället. Jag känner mig så arg att han nekade sig skyldig och fick oss att gå igenom smärtan av att vittna i domstol. '

I mars 2009 vid Croydon Crown Court, dömdes Worboys för ett antal våldtäkter, fem sexuella övergrepp, ett försök till misshandel och 12 narkotikapåverkan från juli 2007 till februari 2008. Han friades från två fall av droger.

Worboys fick ett obestämt fängelsestraff för allmänhetens skydd med det minsta fängelsestraffet som fastställts till åtta år.

Men detta var inte sista gången Carrie skulle behöva vidta åtgärder för att se till att sexförbrytaren stannade bakom galler.

jon s club 7

Carrie, som var den yngsta av Worboys offer, gav modigt avkall på sin rätt till anonymitet att utmattningslöst kämpa för att förhindra att han lämnade fängelset efter att det avslöjades att villkorstyrelsen övervägde honom att släppas.

Föremål som togs från Worboys som han använde i sina attacker

Föremål som togs från Worboys som han använde i sina attacker (Bild: PA)

”Det värsta är att inte ha sinnesro. Jag är 99,9 procent säker på att inget hände mig, men jag kommer aldrig att veta det, sa hon.

Carrie och en modig grupp bestående av fler av hans offer diskuterade deras prövningar och lyckades samla in massiva 70 000 pund för att betala för rättslig prövning av beslutet.

Hon beskrev det som en 'otrolig känsla' när de vann och våldtäktsmannen fick veta att han skulle förbli inlåst.

Carrie berättade för The Evening Standard: 'Vi visste att han förblev en fara för kvinnor och vi visste att vi var tvungna att göra allt vi kunde för att förhindra att någon annan blev drogad, överfallen och våldtagen.

'Slutligen har vi lyssnats på och visat oss ha rätt.'

I december 2019 fängslades Worboys på livstid med en minimitid på sex år i Old Bailey efter att han erkände att han tog upp drycker från fyra kvinnor och förlorade en appellationsdom mot sitt straff förra månaden.

*Predator: Catching The Black Cab Rapist sänds ikväll på kanal 5 kl 21.00

Se Även: