TalkTalk till skrotning av hyreskostnader på paket - och befintliga kunder kan byta till en bättre affär

Prata Prata

Ditt Horoskop För Imorgon

Hacka PoS -terminaler i hundratusentals butiker och hotell

TalkTalk har följt Vodafone i sin övergång till en ny 'all-in' prisstruktur(Bild: Getty)



Teleleverantören TalkTalk har tillkännagivit planer på att avskaffa separata hyreskostnader genom att införa en enda månadskostnad för bredbandskunder.



Nätverket ska gå över till en enda månadsavgift inklusive linjeuthyrning, känd som 'all -in -prissättning' - med planer på att implementera den nya strukturen i höst.



Uppryckningen innebär att lojala kunder kommer att ha tillgång till samma erbjudanden som nya och ett garanterat fast pris utan någon höjning av bredbandspriset i 18 månader - TalkTalks standardavtalstid.

Företaget säger att avskaffande av hyreskostnader, ett fel på bredbandskunder som inte använder en fast telefon, kommer att erbjuda mer transparens.

För närvarande är TalkTalks prissättning uppdelad på raduthyrning och taxa - detta har dock kritiserats hårt av Advertising Standards Authority, eftersom sådana affärer kan verka 'vilseledande billiga' för kunderna.



Från och med den 31 oktober innebär nya ASA -föreskrifter att alla nätverk, inklusive Sky och BT, måste annonsera endast ett pris eller riskera att bryta mot lagen.

TalkTalk prövade först en enda prissättning förra sommaren i York - det lade också till alternativet på erbjudanden som såldes på Black Friday förra året.



Jag är en TalkTalk -kund - kan jag byta till en bättre affär?

En datorskärm visar detaljer om TalkTalks inloggningssida

Ett år efter hackingskandalen har TalkTalk lovat att lyssna mer på sina kunder (Bild: REUTERS)

Alla som har varit i företaget i mer än tre månader kommer att kunna byta till ett annat TalkTalk -erbjudande om det finns ett bättre erbjudande.

Nätverket sa att det har utfört omfattande forskning som avslöjade konsumenternas frustration med erbjudanden som endast är reserverade för nya kunder.

Tristia Harrison, TalkTalks konsumentchef, sa: Ingenting är viktigare för oss än våra kunder och att göra rätt för dem är det rätta för vår verksamhet. Vi har lyssnat hårt på vad de har berättat för oss och vi agerar utifrån det.

Människor har tröttnat på förvirrande paket och högljudd reklam, de är frustrerade över affärer som ger upphov till mellankontrakt och de hatar att se de bästa erbjudandena sparade för nya kunder.

TalkTalk, som just fått en böter på 400 000 pund, efter hackningsskandalen, hävdar att den nyligen har registrerat sina lägsta klagomålssiffror någonsin, liksom sina högsta kundnöjdhetsresultat.

Läs mer

Fler sätt att spara pengar
iPhone -erbjudanden Telefon- och bredbandsaffärer Xbox One -erbjudanden Stormarknadsaffärer

Se Även: