Stan Laurels sorg av Oliver Hardys död avslöjades i brev på auktion

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Laurel & Hardy - Komedi -duon Stan Laurel och Oliver Hardy

Vänner: Stan Laurel befann sig i en annan trevlig röra efter förlusten av Oliver Hardy(Bild: NEWSAMpix)



Hollywoodlegenden Stan Laurel berättade hur han var ”vilsen” efter Oliver Hardys död i en fantastisk samling brev som är på väg att säljas i Storbritannien.



Den typskrivna korrespondensen som Stan skrev till sin kusin i Cumbria förväntas generera stort intresse när de auktioneras ut i Newcastle.



I dem skriver han om den 'fruktansvärda' förlusten av sin komedipartner och livet efter Olivers död den 7 augusti 1957.

betydelsen av siffran 777

Han säger till sin kusin Nellie Bushby: Jag uppskattar djupt din medkänsla över min kära Pals död, det var en stor chock för mig trots att jag hade meddelats dagen innan att slutet var nära.

Jag saknar honom fruktansvärt och känner mig helt vilsen - kan inte inse att han har gått.



susan boyle gerry boyle

Han led mycket under de senaste veckorna på grund av ett cancertillstånd, så jag känner att det var en välsignelse att han togs bort från sitt elände och sin smärta. Ett sorgligt slut på en underbar karriär, Gud välsigne honom.

Partners: Laurel arbetade aldrig igen efter Hardys död



Tidigare hade han medgett att sjukdomen hos hans komiska partner hade sett honom tappa 10 stenar i vikt. Det lämnade också Stan med 'väldigt lite arbete att göra nu' när han flyttade in i ett mindre hus med sin fru Eda i Malibu, Kalifornien sommaren '57.

Totalt 41 brev skickade till Nellie i Ulverston - Stans födelseort - mellan maj 1947 och januari 1965 går under hammaren. Ett brev till Nellie från Oliver Hardys änka Lucille är också till salu.

Änkan berättar om stjärnans stora lidande de sista månaderna innan han dog. Den 20 oktober 1957 skrev hon: Det var en välsignad release för My Darling Babe.

vem är det mest framgångsrika laget i fotboll

Han hade varit sjuk i två år före stroke i september förra året och hade varit in och ut från sjukhuset så många gånger med en rad hjärtinfarkt ...

Därefter slog stroke, vilket gjorde att han blev förlamad och sängliggande, vilket krävde konstant vård av sjuksköterskor tjugofyra timmar om dagen. Från början berättade läkare och sjuksköterskor för mig att det inte fanns något hopp ... svårt att möta, jag tackar Gud för hans barmhärtighet.

Kollektionen kommer att säljas på Anderson & Garland i Newcastle 15-17 september. Auktionsförrättaren Fred Wyrley-Birch sa: De hade tillbringat så mycket av sina liv tillsammans, vilket gjorde det till en så sorglig situation för Stan Laurel.

För mig är familjesamlingen den mest intressanta jag någonsin har stött på på grund av mängden personliga detaljer.

Förra året sålde auktionshuset ett enda brev skrivet av Laurel till hustrun till en pojkvän för 1 400 pund. Den senaste samlingen, som säljs på uppdrag av samlarna Rodney och Margaret Hardcastle, förväntas sälja för upp till 12 000 pund.

Rodney, en teater buff, blev intresserad av Laurel och Hardy som barn.

grop ansikte

Han och hans fru byggde upp en enorm samling om komedi -duon över 40 år.

Margaret sa: Det är en fascinerande samling. Vi har alltid värderat bokstäverna, inte i ekonomisk mening, utan genom att kunna ha dem.

Vi köpte dem på Sotheby's i slutet av 1990 -talet. Vi kunde inte gå på auktionen på grund av arbete, men var glada över att få dem.

Stan Laurel föddes i Ulverston 1890 och dog i Amerika 1965. Han medverkade i mer än 100 kortfilmer, långfilmer och cameos med Oliver Hardy.

Ett av dessa brev skrevs bara dagar före hans egen död. Andra ämnen inkluderade George VI: s död och Elizabeth II: s följd, segling på Queen Mary samtidigt som Winston Churchill och familjärenden.

omröstning

Vem är din favoritkomedieduo?

2000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

Laurel och HardyMorecambe och WiseCameron och Osborne

Se Även: