Årets spel 2020: Vårt val av årets bästa videospel

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

När 2020 går mot sitt slut är det rimligt att säga att de senaste 12 månaderna inte nödvändigtvis har varit särskilt roliga. Men för många av oss har videospel fortsatt att ge tröst, eskapism och glädje under en tid då vi har behövt det som mest.



31 augusti helgdag

Vilka spel stack ut från mängden under ett år som innehöll enorma släpp och en helt ny konsolgeneration? Från återuppfunna klassiker som lyckas lyfta bortom originalet, till djärva nya idéer som återupplivar en genre, våra spelskribenter väljer sin favorittitel från 2020.



När du har läst igenom, dela gärna ditt Årets spel i kommentarsfältet längst ner i artikeln.



James Ide - Yakuza: Like a Dragon

Yakuza som en drake

Yakuza: Like a Dragon är en berg-och-dalbana med överlägset spel (Bild: Sega)

2020 har varit ett onekligen tufft år för alla, med skogsbränder, social oro, galen politik och naturligtvis covid 19 som tvingar alla att isolera sig från vänner och nära och kära, för att inte tala om de som förlorat någon.

Så ett spel som ger lite humor och roligt till en så tumultartad tid förtjänar lite beröm.



Yakuza: Som en drake är en spin-off från den huvudsakliga Yakuza-serien, men med det snabba, frenetiska, beat-em-up-spel som serien är känd för, förvandlades det till ett absurt turbaserat RPG som väcker vansinnet i serien upp till 11.

Denna spin-off är en blast (Bild: Sega)



Like a Dragon har en ny protagonist i form av den sympatiska förloraren och ex-gangstern Ichiban Kasuga, vars allvar och optimism inför några bistra situationer och hans svåra omständigheter verkligen hjälpte till att göra detta till en hit för mig.

Det här är ett spel där du kan kalla män utklädda till bebisar eller elaka languster för att slå dina fiender, samt attackera fientliga med en sexleksak och till och med tävla i gokart, allt med en skön dos av överdrivet tecknat våld, slapstickhumor och allsidig enfald. Med en oförutsägbar handling, excentriska karaktärer och vild gameplay är Yakuza: Like a Dragon det perfekta motgiftet mot året som var 2020.

JAMES hedersomnämnanden

The Last of Us Part II, Doom Eternal, Final Fantasy VII Remake, Wasteland 3

Eugene Sowah - Dragon Ball Z: Kakarot

Dragon Ball Z-världen är häpnadsväckande realiserad (Bild: Medföljer)

Det har varit ett mycket älskvärt år för spel på toppnivå, med många utvecklare som tänjer på gränserna för kreativitet och fött något nytt. För mig stack ett spel ut eftersom utvecklarna Cyber ​​Connect 2 kunde omskapa en tidlös historia som åberopar all slags nostalgi samtidigt som de levererade en ny originalupplevelse.

Mitt Årets spel är Dragon Ball Z: Kakarot , det senaste i en lång lista med Dragon Ball Z-spel. Att vara ett fan av serien och ha spelat samma historia otaliga gånger, kanske du tänker; 'vad är det som är så bra med Kakarot?' Det här spelet var en exceptionell anpassning av den ursprungliga mangan, som lade till nytt berättelseinnehåll från skaparen Akira Toryiama och utökade den legendariska historien.

Detta var bokstavligen den ultimata fantjänsten. Att äntligen kunna korsa Dragon Balls värld utan många begränsningar var en dröm som gick i uppfyllelse. Att skapa unika versioner av varje karaktär och bevittna de fantastiska teamattackerna är vad fansen har väntat på. I min recension sa jag att det skulle vara fantastiskt att lägga till bågarna från Dragon Ball Super, och ja, de kom ut. De lade inte bara till extra berättelser att spela igenom, utan också kamplägen som är specifika för dessa berättelser.

jodie kid aidan butler

Cyber ​​Connect 2 och Bandai Namco gjorde verkligen serien rättvisa och jag ser fram emot att se om den här duon kommer samman för ännu en anime-anpassning.

EUGENES hedersomnämnanden

Granblue Fantasy Versus , Final Fantasy VII Remake, Indivisible (Switch Version), Yakuza: Like a Dragon, Trials of Mana , Paper Mario: The Origami King

JC Suttun - Hades

Hades är en fröjd från minut till minut (Bild: Supergiant Games)

Folk som känner mig har förmodligen antagit det Animal Crossing: New Horizons var min GOTY. Jag har tillbringat dussintals timmar på min virtuella ö, tjänat miljoner på min pumpafarm och fångat fisk på stranden. Den söta livssimulatorn har fungerat som en välbehövlig balsam för själen under lockdown, speciellt när jag startade ett New Game Plus av föräldraskap tack vare födelsen av mitt andra barn (Stamina Bar töms snabbare, tvätten ökade med 30%).

Men trots alla ACNH:s avkopplande infall finns det för mig en titel från 2020 som verkligen skiljer sig, och det är Hades av Supergiant Games. Studion bakom Transistor och Bastion har skapat en superlativ version av den skurkaktiga genren, där döden inte bara är en mekaniker för att straffa misslyckanden, inte heller en gimmick med nedsliten berättelse, utan faktiskt något som är invävt i själva tyget av det fascinerande narrativet.

Dialogen är underbart knäpp (Bild: Supergiant Games)

För att föra handlingen framåt MÅSTE huvudpersonen Zagreus gå under, om och om igen. Det räcker inte ens att döda den sista chefen för att se sluttexterna. Du får otaliga verktyg för att göra saker enklare, med mängder av permanenta uppgraderingar att tjäna som innebär att varje körning, hur kort den än är, resulterar i påtagliga framsteg.

itv topp 100 hundar rösta

Det är ett fantastiskt koncept, förstärkt av otroligt snäva strider, skrivande i toppklass och en härlig konststil. Utan tvekan är Hades det mest underhållande spelet jag har spelat på hela året.

JC:S hedersomnämnanden

Spider-Man: Miles Morales , Animal Crossing: New Horizons, Doom Eternal, Zombie Army 4: Dead War

Ryan Brown - Final Fantasy VII Remake

Ljuset är särskilt bra

Det legendariska äventyret har framgångsrikt omarbetats för den moderna eran (Bild: Square Enix)

Som någon med absolut ingen historia med Final Fantasy VII, ett spel som så ofta nämns som ett fantastiskt spel genom tiderna, kände jag verkligen som om detta prisade rollspel helt enkelt inte var något för mig. Tyvärr, som årets exceptionella remake har bevisat, hade jag tagit fel i alla dessa år.

Final Fantasy VII Remake är mer än bara en ren, cynisk rehash som förlitar sig på en snabb slant från fansen. Det är ett rörande, spännande action-RPG med otroligt smart, rolig strid, en fängslande historia, en älskvärd värld och karaktärer och ett tidlöst soundtrack att starta upp.

Senaste spelrecensioner

Det här är inte bara ett kärleksbrev för fans av originalet, det är ett mästerverk i actionspel och berättande för både gamla fans och nykomlingar. Det är helt enkelt ett absolut måste-spel, och mot alla odds är denna återfödda klassiker mitt favoritspel för året.

Om jag hade en tidsmaskin, skulle jag slå mitt barn själv på handleden för att ha missat det första gången. Låt dig inte missa det den här gången.

RYANS hedersomnämnanden

Doom Eternal, Animal Crossing: New Horizons, Coffee Talk, Hypnagogia, C.H.A.I.N.

Berätta för oss dina spelhöjdpunkter 2020 i kommentarerna nedan

Mest lästa
Missa inte

Se Även: