Var filmas hans mörka material? Walesiska platser som används för BBC -serien

Storbritannien Och Irland

Ditt Horoskop För Imorgon

En stillbild av BBC

En stillbild av BBC's His Dark Materials(Bild: BBC/Bad Wolf/HBO)



Hans mörka material är tillbaka på våra skärmar när BBC: s anpassning av Philip Pullmans romaner återkommer för en andra serie.



van der beek man utd

Handlingen följer historien om föräldralösa Lyra (Dafne Keen) när hon ger sig ut på en strävan att lära sig om en mystisk partikel som heter Dust, som ser henne upptäcka en parallell värld. Men det olyckliga Magisterium är fast beslutet att hålla Dust hemligt, för att inte tala om att den hänsynslösa fru Coulter (Ruth Wilson) är fast besluten att hitta Lyra.



I den andra serien möter Lyra Will (Amir Wilson) som letar efter sin far, och paret ger sig ut på ett äventyr tillsammans.

Hans mörka material finns på platser vi alla känner till, till exempel Oxford, Lappland och London, men det finns också gott om fiktiva destinationer som Bolvangar, Trollesund och Cittàgazze.

Det finns några ganska episka landskap i showen, så var exakt filmades det?



Dafne Keen spelar Lyra i His Dark Materials

Dafne Keen spelar Lyra i His Dark Materials (Bild: BBC/Bad Wolf/HBO)

På grund av de fantastiska elementen i romanen har majoriteten av inspelningarna för både säsong ett och två ägt rum i Bad Wold Studios i Cardiff, med imponerande uppsättningar som byggs för att väcka Pullmans fiktiva platser till liv.



Till exempel, medan Cittàgazze har alla egenskaper hos en charmig rustik stad, är det faktiskt en uppsättning på en backlot i studiorna.

Det är dock inte att säga att all filmning gjordes i studiorna. I vissa fall gick produktionsbesättningen och casten ut till andra walisiska platser, liksom en jagt till Oxford.

Lin-Manuel Miranda som Lee Scoresby i His Dark Materials

Lin-Manuel Miranda som Lee Scoresby i His Dark Materials (Bild: BBC/© Bad Wolf/HBO)

Till exempel, Brecon Beacons National Park var idealisk för Lyras resa mot norr, omgiven av böljande gröna kullar och klippiga klippor. Det gav också en bakgrund för scener med Lin-Manuel Miranda, som spelar Lee Scoresby i serien.

För att skapa den fiktiva Trollesund, där Lyra först träffar Lee och Iorek, en gigantisk isbjörn, byggdes en hel uppsättning i Llangynidr Quarry . (Det är inte första gången en hel stad har byggts bara för filmning - vi har sammanställt några fantastiska övergivna filmuppsättningar som är värda att kolla in!).

nya Premier League-regler

Samtidigt filmades portalen som leder till Wills värld i serien på Plasturton trädgårdar i Cardiff, trots att hon befann sig i Oxford i showen.

Lyra och Will går samman i den andra serien (Bild: BBC/© Bad Wolf/HBO)

På tal om Oxford, även om det är en huvudstad i serien, Oxford i sig fungerade bara som en plats för ett litet antal scener.

Lyras älskade Jordan College är en fiktiv plats, men för yttre skott gick gjutet och besättningen till Nya högskolan som har en ganska spektakulär arkitektur. Andra bakgrunder inkluderade Suckarnas bro såväl som Oxfords botaniska trädgårdar .

131 ängelnummer betydelse

Serien filmades främst i studior men också på plats i Wales, Oxford och Bristol (Bild: BBC/© Bad Wolf/HBO)

Andra platser inkluderade River Severn nära Sharpness Docks, som gav förutsättningar för scener när Lyra är med gyptierna på sina fartyg.

En del filmning skedde också i Bristol , med Blaise Orangery fungerar som en av portalerna mellan världar, medan en jagescen filmades runt på gatorna som leder till Colston Yard .

Under tiden har Forest of Dean förutsatt de vackra bakgrunden där Lee Scoresby och Jopari befinner sig i en episk shoot-out med soldater från Magisterium.

  • Hans mörka material sänds på BBC One klockan 21 på söndagar.

Se Även: