135 000 Sainsburys arbetare får lönehöjning denna månad när stormarknaden tillkännager 4% höjning för arbetarna

Sainsbury's

Ditt Horoskop För Imorgon

En anställd flyttar shoppingvagnar framför en Sainsbury

Över 100 000 Sainsburys anställda kommer att se deras löner hoppa den 27 augusti(Bild: Getty)



Storbritanniens näst största livsmedelsaffär har meddelat planer på att höja lönen för 135 000 arbetare den här månaden - i ett välkommet drag som kommer att få lönerna att hoppa med 4,4%.



På tisdagen tillkännagav Sainsbury & s en ökning för tusentals personal på butiksgolvet i hela Storbritannien, vilket tar sin lön till £ 8 i timmen - inklusive arbetare under 25 år.



storebrors auditions 2014

Ökningen som träder i kraft den 27 augusti kommer tillsammans med en delad bonus i gruppen på 78 miljoner pund i år.

Men stormarknadsjätten sa att 'ett litet antal' personal som har en annan lönesystem 'av historiska skäl' inte skulle vara berättigade till höjningen. En talesman sade att det finns planer på att prata med dessa arbetare separat.

Minimilön: Vilka butiker måste betala lagligt till sin personal

*3,30 pund för äpplen till lärlingar under 19 år eller under deras första år



Sainsburys verkställande direktör Mike Coupe sa: Vi är glada att kunna meddela en löneökning på 4,4% för kollegor som arbetar i Sainsburys butiker över hela landet.

Detta är tredje året i rad som vi tilldelar berättigade butikskollegor en löneökning med fyra procent eller mer och erkänner deras hårda arbete och engagemang.



Vi vet vilken skillnad detta gör för våra kunder och vi är fast beslutna att belöna dem väl för den fantastiska servicen de tillhandahåller.

Sainsburys tillkännagivande kommer bara några dagar efter att föreslagna nedskärningar till 1 000 huvudkontorsarbetare framkom som en del av en gigantisk plan för att spara företaget 500 miljoner pund 2017.

världens läskigaste spökhus

Stormarknaden, som sysselsätter mer än 3000 personal utanför sina butiker, har enligt uppgift utarbetat i konsultföretaget McKinsey att utarbeta en personalminskningsplan som kommer att påverka kontorsarbetarna i Holborn, Manchester, Walsgrave och Edinburgh - även om det ännu inte är bekräftat planer.

En talesman för Sainsbury sa: 'Vi kommenterar inte spekulationer och kommer alltid att göra ett meddelande om jobb till våra kollegor först.'

£ 8 i timmen - men är det den bäst betalande stormarknaden?

En lönesedel

Aldi höjde nyligen sin timlön för butikspersonal till 8,53 pund - vilket gör den till den bäst betalande snabbköpet (Bild: Getty)

Tidigare i år blev Aldi den första stormarknaden som betalade all personal över den frivilliga levnadslönen. Det betalar nu butiksarbetare 8,53 pund i timmen - medan dess största konkurrent Lidl betalar 8,45 pund i timmen.

Under de sex stora är Sainsbury & s den största betalaren, men Tesco har lovat att höja lönen för personal på butiksgolvet med 10,5% under de kommande två åren. Företaget säger att det finns planer på att erbjuda 8,42 pund i timmen i november 2018.

bilder från jeremy bamber brottsplats

På andra håll betalar Morrisons försäljningsassistenter 7,24 £ per timme och Asda betalar assistenter för butiksgolv 7,23 £ per timme.

Se Även: