Sniper Elite 4-recension: En lömsk skarpsandlåda som är en riktig explosion

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Förutom de snåriga one-liners, är en av anledningarna till att Die Hard är en så sevärd film den rena chutzpah med vilken John McClane skickar en grupp skurkar som förstör Nakatomi Corporations julknä.



Att se vår snålheta hjälte använda smygande och uppfinningsrikedom i farten (som att släppa lik och datorskärmar från höga höjder) för att övervinna ogynnsamma odds ger ett riktigt underhållande par timmar.



Det är exakt samma sorts buzz som jag fick från Sniper Elite 4, den senaste i Rebellions actionserie från andra världskriget.



En tredje persons smygskytt , SE4 sätter dig återigen i skorna för den välutbildade prickskytten Karl Fairburne. När du tar action till Italien den här gången har du i uppdrag att undersöka nazisternas utveckling av en otäck fjärrstyrd missil.

Allt smyger dock inte om (Bild: Rebellion)

Med hjälp av ett pålitligt kikargevär, lite sprängämnen och ett oändligt utbud av små kastbara stenar kommer du att smyga och sticka dig fram över ett antal stora, fristående nivåer.



Du kommer inte hitta någon Call of Duty-liknande no-scoping här, med prickskytte som kräver att du tar halvrealistiskt kulfall och avstånd i beaktande. Men om det låter lite för komplicerat kan du helt enkelt trycka på en axelknapp för att få Fairburne att kontrollera sin andning, vilket ger dig ett kort fönster med mycket assisterad siktning (komplett med praktiskt färgkodat riktmedel) som hjälper dig att landa dina skott.

Vida öppna ytor tillåter några skandalöst långdistansdödar (Bild: Rebellion)



Seriens varumärkes-killcams gör en återkomst och belönar långdistansdödar med en slow motion-röntgenbild av skadan du har orsakat fascisten som är olycklig nog att hamna i ditt hårkors.

Inre organ rivs sönder, ögonglober spricker och ben krossas i en explosion av skotttidsinälvor som, trots den frekvens med vilken du kommer att se det, aldrig riktigt blir gammal.

Kom ut till kusten, ha några skratt (Bild: Rebellion)

En av mina favorit saker att göra var att dra nytta av spelets 'noise covers', där höga ljud (ett plan som flyger över huvudet, en felaktig generator som jag kanske eller inte kan ha saboterat själv, sånt) kan maskera din skottlossning och lämna soldater ingen desto klokare. Att bjuda på sin tid och tunna ut en avlägsen nazistgrupp på långt håll genom att tajma mina skott - och andas - kan vara spänt roligt.

billie piper sexscen

Men även om prickskytte spelar en stor roll (det ligger trots allt i namnet), låter spelet dig komma lite mer nära och personlig med ditt jackbooted stenbrott. Smyga på ett omedvetet grymtande och du kan utföra smygattacker, gömma kroppar och plantera olika fällor för att skicka intet ont anande vakter. Allt är dock inte förlorat om det skulle gå snett.

Close quarter kills kan ta dig ur en trång plats (Bild: Rebellion)

Det är här som Die Hard frisson kommer in, eftersom situationer kan eskalera snabbt och du måste bestämma dig för att slåss eller fly för att leva en annan dag. Medan många smygspel erbjuder betydande straff för att bli upptäckt, tillåter Sniper Elite 4 ett mycket mer pragmatiskt tillvägagångssätt - åtminstone på den normala svårighetsnivån - när fiender har svalnat på varför det plötsligt finns en hög med kroppar bredvid en buske.

Senaste spelrecensioner

Oavsett om det är att rusa till en annan närliggande gömställe, minska dina förluster med en lång reträtt eller till och med hitta ett skydd och stå på dig med ett automatgevär, är Sniper Elite 4 lika roligt när du flyger vid byxsätet som det är när du ligger framstupa på en kulle och försiktigt taggar fiender med din kikare för framtida mord.

Att först avgränsa fienden lönar sig (Bild: Rebellion)

På ett snyggt sätt avslöjar taggningen inte bara fiendens namn, utan även personlig 'information' om dem, som hur de saknar sin mamma eller kan ha fått någon form av utslag. Det är spelets motsvarighet till att McClane lyssnar på hantlangares prat på en walkie talkie och klottrar deras namn på sin arm med en Sharpie.

Fiendens AI gör sitt bästa för att sätta dig i ryggen, men att spela tillräckligt noggrant innebär att skurkarna i grunden blir dina leksaker när du planerar ut din egen blodbadsbana genom dess väldetaljerade och ofta frodiga miljöer.

Många av miljöerna har viss vertikalitet (Bild: Rebellion)

Stages har också ett antal valfria inlämningsuppdrag som vanligtvis kan hanteras i vilken ordning som helst och, förutom att erbjuda mer XP för att låsa upp förmåner och vapen, hjälper det ibland att göra ett huvuduppdrag lättare genom att eliminera högre rankade officerare eller radiooperatörer som kan tillkalla förstärkning.

Det finns ett anständigt flerspelarerbjudande och ett solidt vågbaserat överlevnadsläge som erbjuder spänning vid sidan av huvudkampanjen, men enspelare är där spelet verkligen lyser.

Men till skillnad från filmen som gjordes Bruce Willis ett känt namn, Sniper Elite 4:s berättelse är ganska tunn och dess karaktärer ovanliga, medan ett antal huvuduppdragsmål är ganska intetsägande 'gå hit och samla/förstör detta' affärer.

hur man steker korv

Men om du letar efter en rolig Hitman-liknande smygande mordsandlåda att spränga omkring i, kommer du att ha en absolut boll här.

Plattform: Playstation 4 , Xbox ett , PC

Pris: £39,99

Mest lästa
Missa inte

Se Även: