Snapchat lanserar spel i appen inklusive Bitmoji Party, Tiny Royale och Snake Squad

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Snapchat kommer att lansera en spelplattform i sin sociala media-app eftersom den ser ut att konkurrera med Apples App Store och andra mobila spelplattformar.



Snap Games kommer att göra det möjligt för vänner att spela mot varandra utan att installera några extra appar eller betala några avgifter, och bjuds av Snapchat som ett nytt sätt för användare att interagera med varandra.



Snapchats Will Wu diskuterade den nya plattformen på Snaps första Partner Summit någonsin: 'Förra året var mobilspel en industri på 77 miljarder dollar.



'Idag finns det hundratusentals spel tillgängliga för våra telefoner. Men intressant nog, med alla dessa spel är det inte många som gör det lätt för vänner att spela tillsammans.

'Vi ville bygga något som får oss att känna att vi spelar ett brädspel med familjen under en lång semesterhelg.

'Vi älskar den här typen av spel eftersom de ger oss en ursäkt att umgås, skratta och skapa minnen tillsammans.



'Tyvärr är dessa spel svåra att hitta på mobilen. Det är alldeles för mycket friktion. Det är svårt att få alla att installera samma spel, sedan hitta vänner att spela med och det är svårt att chatta.

eden hazard real madrid

'Snapchat har de rätta ingredienserna för att bryta ner dessa barriärer. Snapchat kan göra att spela spel med vänner otroligt snabbt och roligt.'



snapchat

snapchat (Bild: Getty)

Företaget har arbetat med flera mobila spelstudior, inklusive Farmville-skaparen Zynga, på ett antal spel som kommer att börja rullas ut under de kommande veckorna.

Snapchat bekräftade att det första spelet kommer att vara egenutvecklat Bitmoji Party , en samling minispel som spelare kan ta sig an med vänner och tävla som deras Snapchat-avatar, känd som en Bitmoji.

Det finns också fem tredjepartsspel utvecklade för Snapchat inklusive:

    Alphabear Hustleav Spry Fox - ett snabbt kooperativt ordspel med en twist. Spelare kan arbeta tillsammans för att stava ord, samla söta björnar och bygga sin egen personliga björnby. C.A.T.S. (Crash Arena Turbo Stars) Drift Raceav ZeptoLab - ett racingspel för flera spelare som bjuder in upp till 6 spelare att använda boosters utspridda längs banan för att tävla snabbare eller sakta ner motståndare. Längs vägen, samla in nya fordon från C.A.T.S. universum. Snake Squadav Game Closure - ett multiplayer Battle-Royale-spel. Välj din favoritavatar för att gå in i striden och guida din orm runt slagfältet med ditt lag för att växa sig större för att eliminera dina konkurrenter. Lilla Royaleav Zynga - ett snabbt battle royale-spel. Slå dig ihop med vänner eller gå solo under snabba 2-minutersrundor för att plundra och skjuta dig till seger tills bara en spelare, eller ett lag, återstår. Zombie Rescue Squadby PikPok - Slå dig ihop med dina andra Zombie Rescue Squad-vänner för att komma in i frontlinjen av zombieapokalypsen. Rädda överlevande från de hungriga horderna och samla så många förnödenheter du kan. Men om du missar helikoptern i säkerhet kommer du att bli kvar!

Förutom spelplattformen i appen avslöjade Snap en rad nya funktioner för Snapchat, inklusive nya verktyg för augmented reality för sin kamera.

kim ray-j

Filter kan nu placeras över byggnader för första gången, med Buckingham Palace bland de första som är kompatibla med den nya funktionen.

Företaget tillkännagav också nya Snap Originals – mobilvänliga, korta TV-program som kommer att vara exklusiva för Snapchat-appen. Den första av dessa kommer att släppas i maj.

Snapchats Sean Mills sa att mobil nu var den 'dominerande' plattformen för berättande.

Han förutspådde tid som spenderas på att konsumera innehåll på mobilen kommer att överträffa tv-tittande bland vuxna i USA under 2019 – en trend som Snapchat gärna vill dra nytta av.

prinsessan tiaamii crystal esther andre

'Denna omvandling skapar enorma nya möjligheter,' sa han.

'Men att förverkliga den här potentialen är inte så enkelt som att återanvända gammalt innehåll för nya skärmar. Mobilt berättande måste vara annorlunda eftersom sättet vi använder våra telefoner på är så olika.'

Snapchat har kämpat för att utöka sin användarbas under det senaste året, eftersom det möter hård konkurrens från Facebook och dess familj av appar, och den fick ett blandat svar på en stor app-omformning förra året.

Tidigare i år erkände företaget att dess användartillväxt hade varit 'flat', men medgrundaren och vd Evan Spiegel trotsade deras förmåga att vara en kraft i branschen.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: