Att skicka sms när man går kan snart bli olagligt efter en ökning av dödsfall för fotgängare i USA

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är något som vi förmodligen alla gjort oss skyldiga till – att titta ner på din telefon försöker svara på det där WhatsApp-meddelandet medan du sakta går nerför gatan.



Men snart kan folk faktiskt vara skyldiga Mer än att hålla upp folket bakom dem efter att en politiker i New Jersey föreslog att praktiken skulle göras olaglig, rapporterar abc.



bruce jenner före plastikkirurgi

Församlingskvinnan Pamela Lampitt anser att man bör förbjuda att gå medan man sms:ar - liksom fotgängare som använder elektroniska kommunikationsenheter på allmänna vägar om de inte är handsfree.



Hennes förslag är att överträdare ska få böter på upp till , 15 dagars fängelse eller bådadera, vilket är samma straff som ges för jaywalking, en olaglig praxis i USA.

omröstning laddas

Tycker du att sms när du går borde vara olagligt i Storbritannien?

0+ RÖSTER HITTILLS

JAINTE

Experter har noterat att dödsfallen för fotgängare har ökat under de senaste åren, och dödsfallen bland fotgängare har ökat från 11 % 2005 till 15 % 2014.

jennifer grey nose job
En studie har visat att iPhone-uttag gör människor oroliga. Bilden - En kvinna använder sin smarta telefon när hon går på 47th Street

Smart dejting: Men Tinder-appen ger människor med olika övertygelser tillgång till dig (Bild: Getty)



Lampitt sa: 'Distrraherade fotgängare, som distraherade förare, utgör en potentiell fara för sig själva och förare på vägen.

'En person som korsar vägen distraherad av sin smartphone utgör lika stor fara för bilister som någon som går och ska dömas till minst samma straff.'



Andra stater har också försökt tillhandahålla en lösning. En räkning som väntar på Hawaii skulle få någon att få böter på 250 $ om de korsade gatan med en elektronisk enhet.

renee zellweger plastikkirurgi huffington post

Om det blir olagligt i USA kan man hävda att det bara är en tidsfråga innan andra platser börjar följa efter.

Skulle du välkomna detta? Rösta i vår omröstning ovan eller låt oss veta din åsikt i kommentarsfältet nedan.

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu data -count='3' data-numberedMest lästa
Missa inte

Se Även: