Le, älska och var snäll! Den vackra mantran unga bruden som dog i cancer vill att alla ska leva efter

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En inspirerande kvinna som lämnade sin barndoms älskling krossad när hon dog 31 år gammal hade ett vackert mantra hon ville att alla skulle leva efter.



Efter en otrolig romantik som sträckte sig över två decennier stod Emmy Coates framför Jake och lovade att alltid älska honom.



Men hon avlade sina löften att veta att engagemanget skulle bli kort - hon hade terminal cancer och skulle inte leva för att fira sitt första bröllopsdag.



Emmy dog ​​den 20 juni i år efter att ha samlat hundratusentals för välgörenheten som stöttade henne.

Hon lämnade också efter sig ett arv som var beroende av hennes favoritmantra.

För att donera till Emmy och Jakes JustGiving -sida kan du klicka här



Paret på deras bröllopsdag (Bild: Facebook)

Dekorationer på parets bröllopsdag visade ordspråket (Bild: Facebook)



Att 'le, älska och vara snäll' var Emmys go-to-fras i hennes mörkaste timmar.

Det var känslan hon fokuserade på och utstrålade med sitt smittande leende.

Jake och Emmy träffades när de var 11-åriga och bara 13 år gammal berättade en rodnande Jake för sin förälskelse att hon var hans 'hummer'.

En design av citatet som publicerades på Emmy och Jakes Facebook -sida (Bild: Facebook)

Paret träffades senare i tre år och bestämde sig för att gå skilda vägar när de gick på universitetet vid 19.

Men efter att ha hållit kontakten i tio år - då Jake arbetade som läkare i Australien och Emmy som en grundskollärare i London - gav paret efter för deras bestående känslor för varandra.

De förhandlade om tidsskillnaden och pratade med varandra på FaceTime dagligen och reste fram och tillbaka över världen.

Emmy Collett och Jake Coates

Barndoms älsklingar återupplivade sin romantik (Bild: Emmy Collett)

rolf harris i fängelse
Emmy Collett och Jake Coates

Emmy och Jake innan de drev isär (Bild: Emmy Collett)

Skriver på henne Blogg , Emmy sa bara sex månader senare att de planerade ett liv tillsammans i Storbritannien - 'ett liv vi alltid drömt om tillsammans äntligen gick i uppfyllelse', skrev hon.

Men veckor efter att ha bokat en romantisk resa till Filippinerna 2016 tog deras historia en bitter twist.

Efter att ha lidit månader av smärtsamma tarmproblem fick Emmy veta att hon hade sköldkörtelcancer.

Och dagen innan de skulle resa, bekräftade läkare att det hade spridit sig till hennes ryggrad, lungor, lever och ben. Det var obotligt.

Emmy hänvisade till Royal Marsden Hospital och fick veta att hon kunde ha återhämtat sig helt om cancern hade upptäckts tidigare.

Diagnosen innebar också att den kärleksfulla tanten aldrig kunde bli en mamma - något hon hade velat ha hela sitt liv.

Emmy Collett och Jake Coates

Ser Coldplay på konsert (Bild: Emmy Collett)

Emmy Collett och Jake Coates

Få matchande tatueringar (Bild: Emmy Collett)

Emmy skrev på sin blogg: 'Det förklarades för oss att mina långvariga tarmproblem berodde på extremt hög nivå av hormonet, kalcitonin, som utsöndras från cancercellerna.

'Jag var tvungen att tömma min tarm var 15: e minut dag och natt vilket hade en allvarlig inverkan på min livskvalitet inklusive extrem trötthet, en sprickad och blåsig anus, viktminskning och oregelbunden menstruation.'

Men i stället för att tänka på vad som kunde ha varit, bestämde paret sig för att göra det bästa av varje ögonblick de hade lämnat tillsammans.

Tragiskt nog innebar den slutliga diagnosen att Emmy var för sjuk för att flyga utomlands.

Som Jake hade planerat att föreslå i Filippinerna, ställde han frågan över en kopp te i sängen.

Emmy lyckades på något sätt fortsätta le (Bild: Facebook)

Emmy förblev positiv trots smärtsamma behandlingar och symtom (Bild: Facebook)

Emmy var överlycklig och paret började stödja varandra med hjälp av familj och vänner.

Då sa hon: ”Även om alla dessa nyheter har varit en chock och utmanande ibland, har det också fått mig att inse hur viktig och värdefull varje dag är och att njuta och uppskatta varje ögonblick.

'Jag vill säga ett MAHOUSSIVE tack till alla för så enormt stöd och vänlighet.

'Tro det eller ej, jag är lyckligare än någonsin. Kärlek är verkligen det bästa läkemedlet och jag har blivit helt kvävd i det.

'Jag är den lyckligaste damen i världen som omges av så många sensationella människor.

'Det är sant att du aldrig vet vad som finns runt hörnet, jag känner mig så positiv och så välsignad och jag har aldrig haft ett sådant lyft att leva varje dag fullt ut ... att le, älska och vara snäll.'

Mantrat Emmy älskade så mycket (Bild: Facebook)

Paret beskrevs som 'oskiljaktiga' (Bild: Facebook)

Inför en svår väg bestämde sig det unga paret för att leva efter Emmys motto.

Och den 26 juni förra året inledde Emmy och Jake en 2 000 km lång tandemcykeltur.

Paret cyklade från London till Köpenhamn, via Brygge och Amsterdam, längs North Sea Cycle Route och samlade in pengar som möjligt för The Royal Marsden Cancer Charity.

Än så länge är Emmy och Jakes hemsida har samlat in 138 913 pund.

En lapp Jake skrev till Emmy mer än ett decennium innan han föreslog (Bild: Facebook)

Efter en otrolig insamling resa, Emmy dog ​​den 20 juni i år 31 år gammal.

Postade på Facebook, Jake bekräftade de hjärtskärande nyheterna.

Efter att ha listat sina egendomar, egenskaper och 'enkel skönhet' sa Jake: 'Jag känner mig helt vilsen och tom utan henne. Jag kan inte titta på passagerarsätet medan jag kör bilen utan att den djupaste värken sprider sig över mitt bröst.

'Och det är inte ett ögonblick som går när jag inte saknar henne.

'Hon var mitt norr, mitt söder, mitt öster, mitt väster. Anledningen till att jag ville vakna varje morgon och bli en bättre människa.

'Min medkapten på min cykel. Min bästa vän. Min hummer. Min fru. Och verkligen min hjälte. '

Paret hade matchande tatueringar för att hedra sin cykeltur (Bild: Facebook)

Jakes rörliga hyllning till Emmy i sin helhet

Vila i frid min älskade tjej.

unga mark e smith

Det finns så mycket att jag vill säga ... så mycket som måste sägas. Jag tycker det är omöjligt att hitta rätt ord eller tillräckligt med superlativ för att beskriva Emmy, min kärlek till henne eller min sorg över att hon har gått.

Det här inlägget kommer aldrig att göra rättvisa för alla de känslor som jag vill förmedla eller uttrycka tillräckligt tacksamhet till er alla för alla budskap om kärlek och stöd som vi som familj har fått.

Att få mig att faktiskt skriva något har varit så mycket mer känslomässigt och fysiskt utmanande än jag någonsin trott att det skulle vara.

Jag har bara velat gömma mig, stänga av min telefon, stänga av från världen och låtsas att det inte händer ... men jag inser att av så många anledningar, inte minst att min vackra Emmy skulle ha velat att jag skulle skriva något ( främst för att tacka er alla - det är den personen hon var), att det var viktigt att jag försöker ... så här är det ...

Emmy Collett och Jake Coates

På deras välgörenhetscykeltur (Bild: Emmy Collett)

Min älskade Emmy gick bort kl 20:30 på fredagskvällen den 16 juni 2017. Hon var omgiven av hela sin familj och var så bekväm som hon kunde vara.

Kvällssolen sken fortfarande, de franska dörrarna var öppna, fåglarna sjöng sin kvällsång och tre hundar och en väldigt minxig Milly moo (Emmy & min och min vackra 2 och ett halvt år gamla systerdotter) lekte och dansade runt henne i en perfekt salig okunskap. Det var precis så Emmy skulle ha velat ha det.

Det finns lite tröst som kan tas från en så desperat tid. Att hon kände sig så & väl, & apos; och hade levt så fullt ut, ovetande om hennes förestående öde, tills för bara två veckor sedan ÄR något. Men att hon försämrades så plötsligt och lämnade så många sista konversationer osagt är också lika hjärtskärande.

Även om det var så otroligt svårt att förstå för alla som älskade henne, måste jag tro och hoppas att hennes plötsliga bortgång till slut var en välsignelse, att hon inte led och inte var för rädd för länge och att hon går i fred , korsar över, med bara minnen från de lyckligaste tiderna.

vad betyder 46

Sedan Emmy gick bort har hennes familj och jag översvämmats med de vackraste meddelanden, mejl, kort och brev om kärlek, stöd och kondolans.

Paret köpte en hund, Molly - något Emmy alltid ville ha (Bild: Facebook)

Under den mest desperata omständigheten har det varit verkligen hjärtvärmande och jag kan inte börja berätta hur mycket en underbar tröst det har varit för oss alla. Det är omöjligt för mig att försöka berätta för er alla hur tacksamma vi är för var och en av er.

Jag har tillbringat dagar för att läsa igenom de vackra innerliga inläggen som har delats på Facebook och Instagram för att fira allt som var Emmy.

Att se kärleksutstrålningen som har spridit sig över sociala medier från alla långt och bred och erkännandet av den speciella person hon var har varit helt hisnande.

Det har ibland varit ganska känslomässigt överväldigande och svårt att läsa, men det har också gjort mig (och alla som kände henne), om det var möjligt, ännu stoltare över tjejen som vi alla älskade så fullständigt.

Jag önskar bara att hon kunde se allt själv. Kanske hon kan. Men från djupet av mitt hjärta och på uppdrag av hela hennes underbara familj - tack för att du sprider sådan kärlek och firar henne på det sätt hon så rikligt förtjänar.

Emmy var verkligen en i sitt slag. Hon var enkelt vacker. Den absolut mest fantastiska tjejen jag någonsin sett. Hon hade en enkel charm, en mild elegans och en ren klass som man inte kunde lära sig.

Hon hade det största, ljusaste leendet som utstrålade en värme utan motstycke.

Innan nyheter om Emmys förödande sjukdom (Bild: Facebook)

Hon hade de mest bländande smaragdögon - lysande fyrar som hade en vänlighet som ingen annan. Som Audrey Hepburn en gång sa, hennes ögon var som en dörröppning till hennes hjärta - de log mot dig och du kunde inte låta bli att le tillbaka - de var ett fönster till hennes glittrande själ och en sann inre skönhet.

Från hennes porer utstrålade hon en positivitet så smittsam att det var omöjligt att inte må bättre om sig själv bara genom att vara i närheten av henne. Hon upplyste verkligen alla rum hon gick in i.

Hon var snäll mot ett fel. Hon satte alla andra först. Hon trodde aldrig på någon komplimang hon fick och hon slog ner beröm.

Hon var otroligt omtänksam - köpte alltid presenter till andra och gjorde kort, skrev tackmeddelanden eller anteckningar och försökte alltid desperat svara alla som hade skrivit till henne med den största omsorg och uppmärksamhet som hon kände att de var så välförtjänta.

Hon var en otrolig lärare och barn älskade henne allmänt. Hon var en scrabble -hjärna och jag kunde aldrig slå henne (även i slutet när hon spelade halvsovande! (Gad dam & apos; it!). Hon skrev vackert och författade Tara och Tyrone -böckerna utan ansträngning.

Hon överraskade sig själv med sitt offentliga tal och var mycket mer vältalig med ord än hon någonsin gav sig själv kredit.

Emmy var en fighter (Bild: Facebook)

Hon var en fighter. Under allt förblev hon så stark. Hon var helt enkelt den modigaste person jag någonsin har träffat. Hon klagade aldrig, stönade aldrig och ville aldrig ha någon sympati från mig eller någon annan. Varje gång hon fick ett dud -kort sugde hon bara upp det och fortsatte.

Går alltid framåt, ser aldrig tillbaka. Även i slutet kunde hon fortfarande skämta och skratta och göra lite av sin situation. Hon var en ostoppbar kraft som bara ville sprida så mycket kärlek, ljus, lycka, vänlighet och positivitet som hon kunde.

De säger att det sanna måttet på vänskap inte är hur du känner för någon annan, utan hur de får dig att känna dig själv. Emmy hade den fantastiska förmågan att få dig att känna att du var den enda personen i världen. Hörde fullständigt på. Och fick dig att känna dig så speciell.

Emmy och Jake vann ett JustGiving -pris (Bild: Facebook)

Det är inte förvånande då hon under åren har skapat och omgiven sig med några av de vackraste, sötaste, omtänksamma, kärleksfulla och otroliga människor som du som man någonsin kunde ha önskat att hon skulle ha som vänner.

Hennes söta natur och okuvliga ande gav henne en magnetisk dragning till allt hon kom i kontakt med och hon lyfte upp oss alla och bar oss med henne på sin resa. Jag känner mig riktigt lycklig och privilegierad som har kunnat gå bredvid henne under den tiden jag gjorde.

Hon var den mest omtänksamma och kärleksfulla och älskade dottern, syster, moster, gudmor och systerdotter. Och hon var den underbaraste fru som jag eller någon man någonsin kunde begära. Visst hade hon några särdrag men vem gör inte - jag älskade henne ännu mer för var och en av dem!

Bristerna! Jag menar - hon var inte den snyggaste. Hon hade aldrig några kläder & apos; (vi kunde ärligt talat klä en liten nation - lycka till med att flytta Jake!). Hon var sällan i tid. Hon kan vara sååååå envis !! (men inte för att vara elak vi kommer att kalla det & apos; stark vilja ') ... och detta kombinerat med hennes knivskarpa fotografiska elefant som minne gjorde att jag aldrig (någonsin !!) vann ett argument !!

Ha kul på deras bröllopsdag (Bild: Facebook)

Hon var totalt värdelös på att säga adjö (särskilt till en viss fru Bugden!), Hennes accenter var tveksamma och hennes sångröst ... låt oss säga original (sorry baby!)!

Hon hade de minsta tummarna och kunde inte låta bli att sätta upp dem på varje foto (gud jag älskar henne!) Och hon åt choklad i sömnen (vaknade ofta med det på kinden och ett omslag fast på pannan).

Hon hade de coolaste dansmomenten och de bästa finkläderna! Hon hatade hennes & apos; Spock & apos; som öron och hennes & apos; Desperate Dan & apos; käken som hon kallade dem men jag bara älskade henne ännu mer för hennes löjliga och vanföreställda självförlust. För mig - hon var perfekt.

Hon visste aldrig hur vacker eller hur beundrad, älskad och omhuldad hon var. Effekten hon hade på andra och antalet människor hon inspirerade bara genom att vara henne var så tydlig att se men inte för henne.

Emily fortsatte att ge kameran tummen upp - även när hon hade ont (Bild: Facebook)

Jag hoppas att hon kan se ner nu och kunna se vilken typ av påverkan hon hade på alla hon träffade och även på dem som hon inte gjorde.

Hennes arv och hennes motto & apos; Le, älska och var snäll & apos; kommer att leva vidare. Att låna en rad (tack Joanne Philip) - & apos; Emmy är som en hoppande sten ... hon hoppade och dansade över den stora breda dammen som är livet men nu är det dags för henne att vila medan hennes krusningar lever på & apos ;.

När det gäller mig ... känner jag mig helt vilsen och tom utan henne. Jag kan inte titta på passagerarsätet medan jag kör bilen utan att den djupaste värken sprider sig över mitt bröst.

Och det finns inte ett ögonblick som går när jag inte saknar henne. Inget santare ord har talats än & apos; Det har någonsin varit så att kärleken inte känner till sitt eget djup förrän separeringstimmen. & Apos; (K.Gibran).

En del av behandlingen orsakade att Emmys hud blev öm och blåsig (Bild: Facebook)

Jag visste att jag hade tur men det är sant att du aldrig vet vad du har förrän det är borta. Hon var mitt norr, mitt söder, mitt öster, mitt väster. Anledningen till att jag ville vakna varje morgon och bli en bättre människa. Min medkapten på min cykel. Min bästa vän. Min hummer. Min fru. Och verkligen min hjälte.

Nu när hon är borta är det svårt att inte känna sig så ensam. Men jag måste tro att hon just har gått vidare till nästa rum. Att hon har återvänt till en himmel omgiven av sitt slag igen.

För hon var en ängel bland dödliga och hon sprider ljus i en värld som ibland inte var så ljus. Och hon ser tillbaka och ler mot oss alla och hon kommer att vara med oss ​​på något sätt fortfarande.

stormarknader öppnar nyårsdagen

För mig ... Hon är solstrålen som värmer mitt ansikte. Hon är den ljusaste stjärnan på natthimlen. Hon är den mjuka vinden som susar genom gardinen. Hon är det mjuka lappande havet vid stranden.

Jake beskrev Emmy som en & apos; ängel bland dödliga & apos; (Bild: Facebook)

Hon är bokstavligen i mina tankar varje vaknande ögonblick, och i mina drömmar varje minut som jag vilar. Hon lyste så starkt på så många och hon hade så mycket kärlek att ge. Den typ av kärlek som omsluter dig helt och får dig att känna dig som den enda personen i världen.

Jag känner mig verkligen välsignad över att Emmy valde mig. Jag fick träffa och gifta mig med min själsfrände och väldigt få människor får göra det. Den överväldigande känslan när hon gick bort var att om jag inte kunde behålla henne här i den här världen så var allt jag ville vara att följa med henne till nästa.

Att vara med henne. För att gå med henne, håll hennes hand och se till att hon inte var rädd. Men tyvärr måste jag stanna. Jag har en Molly att ta hand om och Emmys budskap att fortsätta sprida sig.

Surrogatresan fortsätter också och en dag, vem vet, kan vi ha lite Emmy i den här världen igen! Men jag önskar med allt jag är att jag bara kunde ha en dag till med henne. Att skratta med, krama, kyssa, hålla hårt.

Emmy och Jake i juni förra året (Bild: Facebook)

Så ge mig detta löfte. Gå ut. Gå till din man eller din fru. Din partner eller din älskare. Berätta för dem att du älskar dem. Omfamna dem. Håll dem lite längre.

Kläm dem lite hårdare. Viska söta saker och försök att bara för ett ögonblick glömma de där lilla irrelevanta bekymmerna. Du är bara här i den här världen för den kortaste tiden och du vet aldrig när allt kan försvinna.

Och så, även om jag är rädd att jag har missat så mycket att jag ville säga ... jag lämnar det här.

Du är tillbaka bland dina egna nu min underbara tjej, min kärlek, min ängel. Ljusa ner när du kan. Jag kommer att se upp för dig.

Var du än är, ta på vattenkokaren, ta på dig morgonrock, krypa ihop i soffan och vänta på mig. Jag kommer alltid hålla din hand ... Vi ses snart ravinen.

& apos; Le mer, älska djupare och var alltid snäll. & apos; Emmy Coates.

Se Även: