Sir Cliff Richard förnekar anklagelser om övergrepp mot barn, eftersom polisen lägger 5 timmar på att leta lyxig brittisk takvåning

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Cliff Richard under en intervju med Kiss FM

Jag gjorde det inte: Sir Cliff i Algarve på söndagen



Sir Cliff Richard förväntas bli frågad av polisen under de kommande veckorna om påstående om sexuella övergrepp mot barn - efter att poliser tillbringat fem timmar i att leta i hans lyxiga brittiska hem.



73-åringen förnekade ilsket anklagelser om att han överföll en skolpojke vid en religiös konsert av kändispredikanten Billy Graham på 1980-talet.



Sir Cliff befann sig i Portugal, där han har en annan egendom, då åtta poliser skurade hans lägenhet på 3 miljoner pund i Sunningdale, Berks, över påståendena - gjorda av en man nu i 40 -årsåldern.

Popveteranen sa: I många månader har jag varit medveten om anklagelser mot mig om historisk olämplighet som har spridits på nätet.

Påståendena är helt falska. Hittills har jag valt att inte värdiga de falska anklagelserna med ett svar, eftersom det bara skulle ge dem mer syre.



Polisen deltog dock i min lägenhet i Berkshire idag utan föregående meddelande, förutom att det verkar för pressen. Jag är för närvarande inte i Storbritannien men det är självklart att jag kommer att samarbeta fullt ut om polisen vill tala med mig.

Sir Cliff Richard

Hunt: Detektiver letar efter ledtrådar i artistens hem (Bild: BBC / Universal News and Sport)



Utöver att säga att dagens påstående är helt falskt skulle det inte vara lämpligt att säga något mer förrän utredningen har avslutats.

Påståendena mot sångaren är uppenbarligen relaterade till en amerikansk evangelisk minister Grahams spelning på Sheffield Uniteds Bramhall Lane -stadion för nästan 30 år sedan.

Sir Cliff var speciell gäst fredagen den 28 juni 1985 under en veckas lång serie föreställningar som deltog av hundratusentals följare.

Det påstådda offret tros ha kontaktat polisen i South Yorkshire i år.

Kriminalinspektör Matt Fenwick betonade i går kväll att sonden var i ett mycket tidigt skede.

Han tillade: South Yorkshire Police har fått inträde i en fastighet i Sunningdale -området i Berkshire.

vad betyder procentandelen regn

En husrannsakningsbevis har beviljats ​​efter att polisen fått en anklagelse av sexuell natur som går tillbaka till 1980 -talet. Det gällde en ung pojke under 16 år.

Sir Cliff Richard

Lägenhet: stjärna bor i takvåning på fastighet (Bild: BBC / Universal News and Sport)

Ingen har gripits i detta skede och ägaren till fastigheten är inte närvarande.

En talesman för polisen i South Yorkshire sa senare: Poliser har nu sökt igenom fastigheten.

kate silverton bröllopsbilder

Ett antal föremål har tagits bort för vidare undersökning.

Efter sökningen lämnade fem polisfordon - innehållande befälet - komplexet vid 15.30 -tiden.

Utredningen är inte en del av Operation Yewtree -undersökningen som utlöstes av de chockerande avslöjandena av perversa Jimmy Saviles elaka attacker.

Det är underförstått att advokater för Sir Cliff har varit i kontakt med tjänstemän som ledde utredningen.

Stjärnan har bott på sitt vidsträckta sluttningshem på Algarve. Han lämnade enligt uppgift igår morse och har rest med sin syster till en annan del av Portugal.

En äldre granne sa att hon hade sett flera bilar besöka sin väderkvarnpark Quinta do Moinho på onsdagskvällen. Hon tillade: Jag såg honom gå i morse men han var där igår kväll eftersom det var många bilar uppför uppfarten och lamporna i huset var tända.

Sir Cliff Richard

Förfrågningar: Polis inne i komplexet i Sunningdale (Bild: BBC / Ruckas)

Han har bott här i några veckor och han höll ett evenemang för två veckor sedan på sin vingård. Det är konstigt, vi hade inte sett honom på ett tag innan det.

Flankerad av vingårdar har den gulvaskade villan utsikt över havet.

Högst upp på uppfarten vaktar två stenstatyer av lejon portarna.

Grannen tillade: Cliff var alltid mycket pratsam tills för cirka 20 år sedan när han byggde en hög mur runt villan. Han skulle alltid vara här en sommar månad och sedan komma tillbaka igen vid juletid.

Portugisiska tv -kamerateam samlades i går kväll vid portarna till hemmet nära Sir Cliffs vingård Adega do Cantor, i Guia, Albufeira. Hans Vida Nova -vin produceras där.

Han hade nyligen hållit ett insamlingsarrangemang för att samla in pengar till minnet av en långvarig Algarvebo som dödades i en bilolycka förra året.

Hans Sunningdale -hem är en takvåning på en privat egendom inte långt från Ascot -racerbanan där sångaren är en regelbunden i Royal Enclosure. Han köpte fastigheten, som ligger i en av tre byggnader på platsen, 2008.

Sir Cliff Richard

Beröm: Sjung med Billy Graham på Sheffield -spelningen (Bild: PA)

bästa tablett för 100 pund

Den fantastiska utvecklingen i art deco-stil-hem för 34 imponerande lägenheter med en lägsta prislapp på £ 1,7 miljoner-är omgiven av imponerande 10ft vita väggar och elektriska metallportar. Det ligger i 20 tunnland orörda trädgårdar.

Förutom sina hem i Berkshire och Portugal har Sir Cliff också en fastighet på 6 miljoner pund i Barbados.

Tidigare denna månad uppträdde han på en välgörenhetskonsert på Algarve och i juni gjorde han sitt vanliga framträdande vid tennismästerskapen i Wimbledon.

Den indianfödda stjärnan har överträffat tusentals artister under sin 50-åriga karriär med mer än 130 träffar. Han uppnådde 14 nr 1, inklusive sommarlov, de unga, levande docka och mistel och vin.

Sir Cliffs popularitet var oförminskad efter hans omfamning av kristendomen med rekordförsäljning på totalt mer än
250 miljoner.

Han verkade avslappnad under en ny intervju med Kiss FM i Algarve i helgen och skojade om att han fortfarande hade allt eget hår.

Cliff Richard: Karriär i bilder Cliff Richard Visa galleri

Under chatten på Solid Gold Sunday, som publicerades på YouTube igår, fick Sir Cliff frågan om han ägde en peruk.

Han svarade: Jag har faktiskt ... men jag bär det inte. Han avslöjade att han bara hade använt den för sin roll som Heathcliff i musikalen med samma namn.

Sir Cliff, född Harry Webb, riddades 1995 för tjänster för musik och välgörenhet och sjöng på Queen's Diamond Jubilee Concert i Buckingham Palace 2012.

Han har alltid förnekat att han är gay. Stjärnan tog upp frågan 1996, efter att rykten började om hans sexualitet.

Sir Cliff sa: Jag är medveten om rykten, men jag är inte gay.

Sångaren uppträdde på Grahams Sheffield -konserter, som lockade nattliga folkmängder på upp till 47 000.

Pauline Wraith var på en av spelningarna. 74-åringen sa: Jag gick med min svägerska och det var ett så trevligt tillfälle, väldigt lugnt. Cliff sjöng några religiösa sånger och gav sedan sitt vittnesbörd och talade om när och hur han hittade Jesus.

Jag blev hänförd av Billy Graham. Han var en fantastisk predikant. Han uppmanade att gå framåt och jag och tusentals andra gick framåt. Jag har varit kristen sedan dess.

Sir Cliff Richard

Höjdpunkt: Preachers program som visar popveteranen som gäst 85

Graham besökte också Cadeby Colliery i Conisbrough under sitt uppdrag, där han talade med arbetare om förhållandena under jorden.

Det var på höjden av den bittra gruvarbetarnas strejk över Margaret Thatchers obevekliga bud på att stänga gropar och krossa fackföreningsrörelsen.

Graham träffade då NUM -president Arthur Scargill i Sheffield för en 90 -minutersprat och bjöd honom till sitt religiösa spektakulära.

Det är inte känt om fackföreningschefen för brandmärken tog upp erbjudandet.

Graham berättade senare för publiken på Bramhall Lane: Idag var det mitt privilegium att turnera i ett gruvsamhälle och en colliery på Conisbrough för att prata med gruvarbetare och sitta med dem.

Jag tog på mig en hatt och såg dem gå ner i hissen. Jag tänkte på det engagemang som krävs för att gräva det kolet.

Jag känner inte till all politik och jag vill inte engagera mig i vem som har rätt och vem som har fel ... men mitt hjärta går till de människor som gör ont.

Sir Cliff Richard

Inflyttning: Polisen anländer till Sir Cliffs hem (Bild: BBC / Ruckas)

e4 5-stjärnigt hotell

Sir Cliffs uttalande:

”I många månader har jag varit medveten om anklagelser mot mig om historisk olämplighet som har spridits på nätet.

- Påståendena är helt falska.

'Hittills har jag valt att inte värdiga de falska anklagelserna med ett svar, eftersom det bara skulle ge dem mer syre.

'Men polisen deltog i min lägenhet i Berkshire idag utan föregående meddelande, förutom att det verkar för pressen.

”Jag är för närvarande inte i Storbritannien men det säger sig självt att jag kommer att samarbeta fullt ut om polisen vill prata med mig.

'Utöver att säga att dagens påstående är helt falskt skulle det inte vara lämpligt att säga något mer förrän polisutredningen har avslutats.'

Se Även: