Enstaka foto och liten gest som avslöjade Jeremy Bammers skuld vid familjens begravning

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Det var platsen för så fruktansvärt våld att det skulle hemsöka polisen som var först på platsen för alltid.



jenna coleman och richard madden

I de tidiga timmarna av den 7 augusti 1985 anlände officerare till White House Farm på landsbygden i Essex efter att de hade fått ett häftigt samtal om en eventuell inhemsk incident.



Mannen som hade ringt - Jeremy Bamber - väntade på dem utanför.



Han hävdade att han hade fått ett kyligt telefonsamtal från sin far, Nevill, och berättade att hans yngre syster, Sheila, 'höll på att tjäna' med en pistol.

Den tidigare modellen Sheila, känd som Bambi, hade lidit av psykiska problem och Bamber antydde att hon kan drabbas av ett återfall.

Sheila Bamber med sina två unga söner, Nicholas och Daniel

Sheila Bamber med sina två unga söner, Nicholas och Daniel



Platsen som hälsade polisen den natten var en brutal förstörelse och ett familjehem täckt av blod och döda kroppar.

Nevill och hans fru, juni, hade båda blivit slaktade tillsammans med Sheilas unga tvillingsöner, Nicholas och Daniel.



Sheila själv var också död bredvid en skottpistol med ett skottskott i huvudet.

Först trodde polisen att Sheila hade begått morden innan hon vände pistolen mot sig själv men sanningen var mycket mer olycklig.

Jeremy Bamber spelade rollen som den sörjande sonen, i den efterföljande mediala frenesan som omringade morden, men i verkligheten var 24-åringen den som hade slaktat sin familj i en ond avrättningsstil.

Bambers föräldrar, June och Nevill

Bambers föräldrar, June och Nevill

Nu, i den helt nya serien Faking It: Tears of a Crime, analyserar en panel av brittiska experter inom psykologi, kroppsspråk och tal videofilmer av Bamber som deltog i hans styvförälders begravning bild för bild.

De avslöjar det ögonblick som han gav ifrån sig sanningen genom att putta som ett 'surande barn' och förfalska sorg, helt i vetskap om att det var han som sköt ner sin familj med kallt blod.

Visas på kameran av hans adoptivföräldrar & apos; kistor verkar Bamber vara synligt förstörd.

När han gick högtidligt bakom kistbärarna med handen på ansiktet, är Bambers 'djupa sorg uppenbar', enligt TV -nyhetsrapporten.

Men som kroppsspråksexperten Cliff Lansley avslöjar, finns det flera berättartecken i Bambers ansiktsuttryck som starkt indikerar att han hela tiden tycktes vara sorgsen.

årets längsta dag 2016 Storbritannien
Bamber verkade vara förkrossad över sina föräldrar & apos; begravning

Bamber verkade vara förkrossad över sina föräldrar & apos; begravning (Bild: PA)

Han förklarar: 'Äkta sorg måste åtföljas av att läppens hörn tappas med två muskler här som drar läppens hörn nedåt.

'När du har sorg som är tillräckligt avsiktlig för att höja ögonbrynen så högt ser vi alltid engagemang av munmusklerna dras ner, och det finns inte här.

Allt vi ser på den nedre halvan av ansiktet är det lilla käftfallet med öppen mun. Men det finns ingen indikation på muskelrörelsen som vi skulle behöva se för att bedöma detta som en tillförlitlig sorg.

När han analyserar en annan vinkel på Bamber vid begravningen identifierar Cliff det ögonblick som Bamber ger ifrån sig sin skuld genom att putta som ett 'surande barn' för kamerorna, snarare än att visa genuin ånger.

Han sa: Han har skapat en hästsko men han använder fel muskler. Och hur vet vi det? Det är för att vi kan se dimpling när vi flyttar in, vi kan se vecket på hakbossen och vi kan se pout på hans läpp.

canelo fight time uk
Bamber tröstas av sin flickvän, Julie, vid begravningen

Bamber tröstas av sin flickvän, Julie, vid begravningen (Bild: Chris Barham / Daily Mail / Rex -funktioner)

Vissa människor kallar det en pout, och vi ser det med sura barn som förfalskar sorg. Och utifrån detta, vad gäller sorg, kan vi vara säkra på att han förfalskar det. Jag är mycket säker på att han inte är ledsen, det här är en falsk pose.

Utan kameran fortsatte Bamber att bete sig konstigt.

Som rättspsykologen Kerry Daynes lyfter fram var Bammers beteende vid begravningen inte vad du kan förvänta dig av någon som just hade förlorat hela sin familj.

Hon förklarar: Han hade verkligen en bra show för fotografer, men det som TV -tittarna inte visste var bara några minuter senare Bamber verkar ha gjort en mycket snabb återhämtning, eftersom han är på väg till krematoriet och han tydligen lurar om och gör fula skämt.

Så hur kunde han göra det efter att ha varit i ett sådant förödelse bara några minuter i förväg?

Polisen såg till slut igenom Bamber's lögner

Polisen såg till slut igenom Bamber's lögner

robert pattinson och kristen stewart romantik

Efter begravningen förvandlades Bambers attityd till familjens död snart från flippig till känslig.

Kerry säger: Bamber började försöka sälja allt som var av något värde i bondgården, och han fick till och med sönder sin mammas älskade hund.

”Han försökte också sälja bilder av Sheila topplös till en tabloidtidning för 20 000 pund.

Så småningom kom Bambers lögner ifatt honom och efter nya bevis som kom fram och en lång rättegång dömdes han för morden och fängslades 1986.

Men än i dag fortsätter Bamber att kämpa för tidig frigivning och för att rensa sitt namn.

Jeremy Bamber har alltid insisterat på att han är oskyldig

Jeremy Bamber har alltid insisterat på att han är oskyldig

På tal om ljudband 2011 beskriver Bamber det senaste telefonsamtalet som han säger att han fått från sin far, som tydligen hade förklarat hur hans syster hade blivit 'galen med pistolen'.

Som professor i lingvistik Dawn Archer hävdar var Bammers reaktion på detta telefonsamtal 'alltför saklig' och saknade den lämpliga känsla som förväntades av någon som har fått höra att deras familjeliv är i fara.

Hon sa: Det låter en udda reaktion att vara så saklig utan att också berätta att det var en känslomässig omvälvning.

Detta är någon som är artikulerad, som är bra med ord, han kan vara övertygande och han kan låta mycket trovärdig. En av de saker vi måste vara försiktiga med är att sanning och trovärdighet inte är samma sak.

White House Farm -morden är ett av de mest tragiska och kontroversiella brotten i brittisk kriminalhistoria.

nicole scherzinger hårfärg
White House Farm, där morden ägde rum

White House Farm, där morden ägde rum (Bild: Ted Blackbrow/ANL/Shutterstock)

Redan nu, 35 år senare, har historien inspirerat tv -dokumentärer, dramaserier och flera böcker.

För morden på hans föräldrar, hans syster och hans två brorsöner dömdes Jeremy Bamber till fem livstider och beordrades att avtjäna minst 25 år.

Kerry Daynes hävdade att Bambers skenade sorg och lögner alla var en del av hans plan för att komma undan med mord.

Hon sa: Jag tror att det här är ett vittnesbörd om hur intelligent han är och vilken stor illusionist han är, för han har lyckats skapa allt detta vita buller kring detta fall när sanningen är riktigt enkel: han gjorde det.

För sergeant Chris Bews, som var först på scenen på White House Farm som ledde tremans svarsteam, har det aldrig funnits någon tvekan om att Bamber är skyldig.

Han sa: Mina två kollegor och jag lämnade i princip scenen och vi hade inte gått 50 meter på vägen när båda mina kollegor sa 'han har gjort det, eller hur? Han har gjort det & apos;

De hade fått samma intryck också, att han gjorde en stor handling.

  • Den helt nya serien Faking It: Tears of a Crime sänds 22.00 på lördagar exklusivt på Quest Red och finns på dplay

Se Även: