Trött på att låta agentavgifter? 6 sätt att hyra direkt från en privat hyresvärd

Hyr

Ditt Horoskop För Imorgon

Sålda, låta förbi, hyra och sälja skyltar

Det är enklare att titta på nätet



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Stora hyresannonser domineras av annonser från uthyrningsagenter.



katie pris amy willerton

Men med den genomsnittliga hyresgästen som betalar uthyrningsagenter mer än £ 300, är ​​det inte förvånande att ett antal webbplatser har dykt upp för att ansluta hyresgäster direkt till hyresvärdar.

Naturligtvis gäller samma regler när du handlar med hyresvärdar - läs kontraktet, fråga om avgifter och se till att din insättning är skyddad.

Om du vill hyra direkt från en hyresvärd, här är några att kolla in:



1. OpenRent

OpenRents webbplats är enkel att använda, med en karta som visar exakt var fastigheterna ligger. Vi gillar också försöket att hålla nere avgifterna - hyresgäster kan behöva betala £ 20 om hyresvärden vill ha en referens, men det är det.

2. Intrång

Upad är en populär webbplats med privata hyresvärdar - och dess webbplats är mestadels riktad mot dem. Men om du klicka dig vidare till hyresgästens sökwebbplats , kan du hitta ett måttligt utbud av listor.



anna och lucy decinque

Vi kunde inte hitta mycket information om avgifter, men du kan förvänta dig att betala minst £ 75 om hyresvärden vill ha en referens.

snö i Kairo 2013

3. FindaFlat

En utlöpare av Extra rum , FindaFlat listar både privata hyresvärdar och byråannonser. En snabb sökning ger massor av nya listor. Men det är inte det snyggaste formatet - och många av annonserna vi tittade på verkade komma från agenter.

Läs mer

Hyresgäster & apos; rättigheter förklarade
Avhysningsrätt Hyr vandringar - dina rättigheter Hyresrätt förklaras Hur man undviker oseriösa hyresvärdar

Fyra. Gumtree

Den här webbplatsen är lite gratis för alla, men du kan filtrera din sökning så att den bara ser på rum som är tillgängliga från privata säljare. Var mycket försiktig med allt som låter för bra för att vara sant och använd aldrig pengar. Gumtree har mer om bedrägerier här .

5. London Rent My House

London är en av de mest tråkiga marknaderna för hyresgäster, och att låta webbplatser ha sprungit upp som svar. London Rent My House riktades ursprungligen till olympiska turister, men du kan nu också hitta långsiktiga hyresfastigheter.

Varje annons innehåller en hyresvärdsprofil, och du kan ta den därifrån genom att skicka meddelanden till dem.

6. Hyresgäst

(Bild: Homerenter)

HomeRenter är ett nytt onlinegemenskap som förbinder privata hyresvärdar med hyresgäster. Webbplatsen erbjuder hyresgäster chansen att betygsätta och granska sina hyresvärdar. Webbplatsen har en policy att ta ut inga administrativa avgifter för hyresgäster och erbjuder även gratis hyresavtal.

tom wentworth somerset dunstan rees-mogg

Se Även: