Skolfinansiering: Hur mycket får din skola jämfört med andra i ditt område?

Skolor

Ditt Horoskop För Imorgon

Hundratals skolor har sett sin per-elev finansiering sjunka under det senaste året, trots regeringens löften om att alla skolor i England skulle se ökningar i linje med inflationen.



Officiella siffror från regeringen avslöjar att nästan 560 statsfinansierade grundskolor och gymnasieskolor får mindre pengar per elev för läsåret 2020/21 än vad de fick för 2019/20.



Utöver det såg cirka 3 700 grundskolor och gymnasieskolor en finansieringsökning på mindre än 1,84%, vilket var inflationstakten - vilket innebär att de har sett en real -term nedskärning.



På en fråga om skolans finansiering förra året sa en talesman för utbildningsdepartementet att varje skola i landet kommer att se att varje elevstöd ökar åtminstone i linje med inflationen nästa år ... med de största ökningarna som går till de skolor som behöver det mest.

giles och mary från gogglebox

Men de senaste siffrorna visar att så inte har varit fallet - med att regeringen har lagt skulden hos lokala myndigheter.

Många skolor & apos; ekonomin har drabbats hårt under det senaste året

Många skolor & apos; ekonomin har drabbats hårt under det senaste året (Bild: Getty Images)



National Education Union har också sagt att de senaste höjningarna till miniminivåerna faktiskt har gynnat skolor som har mindre behov, medan de som har mest behov har tappat bort.

Använd vår interaktiva widget för att utforska finansiering för din skola - och se hur detta kan jämföras både lokalt och nationellt.



Det finns enorma skillnader i mängden pengar som statliga skolor får per elev, även mellan dem i samma område.

I teorin är hur finansiering fördelas baserat på behoven hos enskilda skolor och deras elever, men NEU säger att systemet är orättvist.

pride of britain awards 2018

Och även om alla gymnasieskolor borde ha fått minst 5 000 pund per elev i år och alla grundskolor 3 750 pund per elev (stiger till 4 000 pund nästa år), så har det inte varit fallet.

Siffrorna visar att 110 gymnasieskolor och 16 grundskolor i hela landet fick mindre än detta minimibelopp.

Ett barn sitter i klassrummet

Mer än 500 statliga skolor hade en verklig minskning av finansieringen (Bild: Getty Images / Cultura RF)

Dessa siffror utesluter specialiserade SEN -skolor, eftersom dessa finansieras annorlunda än andra skolor.

Det inkluderar både underhållna skolor, som övervakas av den lokala myndigheten, och akademier, som

fungerar självständigt och får sina medel direkt från utbildnings- och kompetensfinansieringsbyrån.

I allmänhet består finansieringen av ett grundläggande engångsbelopp som alla skolor på den nivån har rätt till, plus finansiering utöver det baserat på antalet elever, och extra pengar för elever med ytterligare behov - till exempel de som lever i brist.

Det finns också andra finansieringsströmmar som relaterar till saker som geografisk isolering och förväntad tillväxt i elevantal.

Processen skulle formaliseras år 2021, där alla lokala myndigheter flyttade till en nationell finansieringsformel, men som ett resultat av betydande utmaningar har regeringen försenat genomförandet.

carl fogarty nettoförmögenhet
Mynt och sedel i en glasburk placerad på läroboken. Begreppet pengar att spara för utbildning.

Tusentals skolor har fått en verklig sänkt finansiering (Bild: Getty Images/iStockphoto)

De flesta lokala myndigheter håller på att gå över till systemet redan.

Men när det är fullt genomfört kommer många områden att se betydande förändringar och störningar i fördelningen av medel mellan lokala skolor.

Det betyder också att även om skolor bör kvalificera sig för olika finansieringsnivåer baserat på elevernas sammansättning och andra förinställda faktorer, i vissa fall kanske det inte händer ännu.

Regeringen har sagt att anledningen till att vissa skolor har fått mindre än 1,84% ökad finansiering beror på att råd fortfarande har ett visst utrymme för skönsmässig fördelning av det nuvarande systemet.

Dr Mary Bousted, gemensam generalsekreterare för National Education Union, sa: Det finns inte tillräckligt med medel för skolor mer allmänt.

Skolkostnaden har minskat med 2,6 miljarder pund sedan 2015 då regeringen lovade att skydda skolans finansiering.

Den nationella finansieringsformeln är inte rättvis eftersom den inte ger tillräckligt med medel till skolor.

manchester canal dödslista

Den introducerades för att ta itu med ett problem med att vissa skolor är mycket dåligt finansierade och för att skapa ett enda system som finansierar skolor efter behov; regeringen använde dock detta som skydd för att minska skolans finansiering.

Skolor med störst behov förlorade mest pengar och skolor som hade mindre behov men låg finansiering fick bara mindre pengar.

Klassstorleken har ökat under de senaste fem åren, särskilt i gymnasieskolor. Det finns nu en miljon barn i klasser med 31 eller fler elever.

Andelen sekundära elever i överdimensionerade klasser är den högsta på fyrtio år.

Storbritannien har några av de största klassstorlekarna i Europa. I genomsnitt finns det 20 barn per klass i Europas grundskolor, men i Storbritannien är det 28.

En av svårigheterna som brittiska skolor har haft i pandemin är att eftersom klassstorlekar är så stora är det väldigt svårt att ha social distans.

Klassstorlekarna blir större i Storbritannien

Klassstorlekarna blir större i Storbritannien (Bild: PA)

Regeringen har gett skolor väldigt lite pengar för att hantera pandemin. Inte bara har Storbritanniens stora klassstorlekar gjort hanteringen av pandemin svårare för skolor, utan det kommer också att göra det mycket svårare för skolor att hjälpa barn att komma ikapp när personal sprids så tunt mellan dem.

theresa får öppet brev

Utbildningsdepartementet har betonat att dessa bara representerar en liten andel av skolorna och sa att de kommer att ha specifika funktioner som påverkar deras finansieringstilldelning.

I de flesta fall kommer de att ha icke-standardiserade årskonstruktioner, så de får olika minimibelopp för primära och sekundära årskurser. Andra fall kan omfatta skolor som bara är öppna en del av året.

En talesman för DfE sa: Den nationella finansieringsformeln är ett rättvisare sätt att rikta finansiering till skolor, se till att varje skola lockar minst 5 150 pund medel för varje sekundärstudent och 4 000 pund för varje primärelev från nästa år och rikta mer finansiering till dem som historiskt har haft mindre.

Skolor får totalt 14,4 miljarder pund ökad finansiering under treårsperioden fram till 2022-23 jämfört med 2019 - vilket ger varje skola mer pengar för varje barn.

Se Även: