Har 'Manchester Pusher' slagit igen? Ung man är 77: e hittad död i stadens kanaler men polisen säger att seriemördarteori är 'urban myt'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Det uppskattas att minst 76 kroppar har hittats i Manchesters vattenvägar sedan 2007(Bild: MEN)



Rädslan för 'Manchester Pusher' har återupplivats efter att en ung mans kropp hittades i en kanal under sökandet efter en försvunnen tonåring.



Man tror att kroppen som upptäcktes i Rochdale -kanalen i staden var av Orlando Nyero, som hade rapporterats försvunnen på söndagen.



Sökandet efter den försvunna 19-årige studenten avbröts efter tisdagens dystra fynd.

Polisen har gjort det klart att dödsfallet inte tros vara misstänkt, men tragedin har förnyat spekulationerna om en seriemördare från Manchester Pusher.

Det uppskattades i april att minst 76 kroppar har dragits från Manchesters vattenvägar på 11 år, varav 17 av dödsfallen lämnades oförklarliga.



Andra uppskattningar har satt totalen ännu högre till 85.

En kropp som tros vara av Orlando Nyero hittades, men omständigheterna är inte misstänkta, säger polisen (Bild: MEN MEDIA)



En bosatt i Manchester skrev på Twitter: 'Fler dödsfall i kanalen än i Venedig (!) Under de senaste tio åren, nästan alla unga män, men nej, inga misstänkta omständigheter.'

1020 ängelnummer betydelse

En annan tillade: ”Jag kan inte tro att en annan ung man har hittats död i Manchesters kanaler.

'Säg sanningen GMP. Det kan helt enkelt inte vara så många olyckor! Fler familjer lider; kalla det vad det är ... en seriemördare !! #pusher '.

Rädsla för att en mördare förföljer stadens vattenvägar och skjuter intet anande eller sårbara offer i vattnet återupplivas efter varje ny tragisk död.

Men Greater Manchester Police och lokala rådschefer har insisterat på att det inte finns några bevis som tyder på att en seriemördare är på jobbet och har kallat 'Manchester Pusher' -teorin en urban myt som aldrig försvinner.

david flynn jane seymour
KROPPEN till en man har dragits från en ökänd vattensträcka som hävdas att en seriemördare kallas 'Canal Pusher

Polisen har försäkrat allmänheten om att det inte finns några bevis för att en seriemördare arbetar (Bild: Manchester Evening News/Dominic Salter)

I april debatterades teorin igen när en 34-årig cyklist berättade hur han kastades i en kanal på natten av en 'psykopat' -överfallare.

Mannen berättade för Sunday Times att han nästan drunknade efter att hans ben trasslat ihop sig i sin cykel vid Bridgewater Canal -dragbanan, nära Manchester Uniteds Old Trafford -stadion.

Offret sa: Jag frågade polisen om 'Manchester Pusher' -legenden och de var väl medvetna om berättelserna.

'Jag känner definitivt att jag har tur som lever.

Det har kommit nya krav på att fler hinder ska installeras (Bild: MEN MEDIA)

Hans fru varnade andra för en kanalpusher på en community -sida på Facebook.

Men polisen försäkrade allmänheten om att det inte fanns något att koppla fallet till några andra incidenter, inklusive dödsfall i kanalen, och det hade inte kommit några ytterligare rapporter om en liknande misstänkt - en vit man som hade en svart jacka, 20-40 år och medellängd .

Efter händelsen i april sa rådman Pat Karney, Manchesters talesman för stadskärnan, att 'Manchester Pusher' -teorin var en urban myt.

Han berättade för Väktare: Polisen och rådet har undersökt alla fall i stadens centrum under de senaste tio åren och har inte funnit någon koppling eller koppling mellan de dödade.

”De flesta tragedierna är genom olyckor orsakade av alkohol.

Det är en urban myt som aldrig kommer att dö, och när som helst det inträffar en incident eller olycka kommer den upp igen. Jag tror att det orsakar oro för familjerna som har förlorat sina nära och kära.

En kropp hittades på tisdagen nära Whitworth Street West i Manchester centrum (Bild: MEN MEDIA)

År 2015 gjorde kriminologen Prof Craig Jackson, från Birmingham City University, polis och rådsmedlemmar upprörda med sin teori om att 61 dödsfall på kanaler på mindre än sju år kan vara felaktiga.

I den senaste upptäckten sa polisen att en mans kropp hittades strax före klockan 14.50 på tisdagen nära Whitworth Street West i Manchester centrum.

En talesman sade: Även om formell identifiering ännu inte har ägt rum, tror man att detta är kroppen av 19-årige Orlando Nyero.

Talsmannen sa att polisen trodde att det inte fanns några misstänkta omständigheter kring hans död och tillade: Hans familj får stöd från befäl vid denna tidpunkt.

Mr Nyero hade varit ute i Manchester med sin bror och två vänner på lördagskvällen men sågs inte igen efter klockan 3.35 på söndagsmorgonen.

Gruppen återvände till Jurys Inn Hotel på Great Bridgewater Street tillsammans men Nyero lämnade sedan byggnaden.

Tisdagens upptäckt har förnyat kraven på att fler hinder ska installeras längs Manchesters kanaler för att förhindra att människor kommer in i vattnet.

när släpps fotbollsmatcherna

Se Även: