Tej Lalvanis nettovärde, glamorösa fru och varför han lämnar Dragons 'Den

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

När Tej Lalvani tog plats i Dragons & apos; Den 2017 visste man inte mycket om mångmiljonären.



Snabbspolning framåt fyra år, har tittarna upptäckt att Vitabiotics VD är en av de smartaste och mest suave affärsmän som går.



Enligt Sunday Times Rich List i maj 2019 har 46-åringen en uppskattad nettoförmögenhet på 390 miljoner pund-och han sprutade säkert pengarna runt i hålet.



Tej har totalt investerat nästan 2 miljoner pund under sin tid på BBC -showen i företag som vitamin T -drycker, Tortful -gratulationskort och manlig make -up War Paint.

En av Tejs bästa investeringar var i tjänsteleverantören Look After My Bills, som hittar den bästa affären det året och automatiskt byter gas- och elförbrukare till en billigare affär gratis om en bättre kommer.

Tillsammans med den tidigare Dragon Jenny Campbell investerade de 130 000 pund för bara 3% eget kapital i verksamheten, som köptes av jämförelsewebbplatsen GoCompare 2019 med en rapporterad värdering på mer än 12,5 miljoner pund.



amanda holden phillip schofield fejd

Men hur gjorde Tej sin förmögenhet - och hur ser hans glamorösa liv ut utanför kameran?

Tej Lalvani har tillbringat fyra år som en drake i hålet

Tej Lalvani har tillbringat fyra år som en drake i hålet (Bild: BBC/Andrew Farrington)



Tej, som först kom i serie 15, tillbringade sin barndom mellan Indien och Storbritannien innan han bosatte sig i London när han var 16.

Hans far är professor Kartar Lalvani, som grundade det ledande globala näringsföretaget Vitabiotics 1971, medan hans mamma är en tidigare Miss India och en andraplats i Miss World.

I stället för att placeras i toppen arbetade Tej sig dit genom att skaffa sig erfarenhet från alla avdelningar i verksamheten.

Inledningsvis började han i en juniorroll på lagret och vid ett tillfälle körde han till och med gaffeltruckar.

Under de senaste 20 åren har Tej växt verksamheten till det största vitaminföretaget i Storbritannien genom värdeförsäljning med en nuvarande koncernomsättning på över 300 miljoner pund per år.

Medan hans far förblir Charman, har Tej tagit rollen som VD för familjeföretaget med sitt nyckelmål och vision att bygga Vitabiotics till det största specialistvitaminföretaget i världen.

Under Tejs ledning har Vitabiotics expanderat till sin nuvarande storlek där dess produkter säljs i över 100 länder över hela världen och producerar många av Storbritanniens främsta försäljnings vitaminer inklusive Wellwoman, Perfectil och Pregnacare.

Tej komponerar musik och spelar en rad olika instrument på fritiden

Tej komponerar musik och spelar en rad olika instrument på fritiden (Bild: BBC)

roman kemp första dejter

Under de första åren av verksamheten utvecklade Tej en känsla för produktdesign, varumärke och reklam och har alltid varit starkt involverad i denna aspekt av verksamheten.

Än idag övervakas nästan all marknadsföring av Tej, som ung entreprenör vid Asian Business Awards 2012 samt Årets unga entreprenör 2013 av TiE.

Tej, som har fått smeknamnet & quot; The Prince of Vitamins & apos ;, håller mestadels sitt personliga liv privat men håller fansen uppdaterade på sociala medier.

På fritiden, förutom att spendera tid med sin familj, komponerar Tej musik och spelar trummor, keyboard och gitarr.

Han gifte sig med den fantastiska hustrun Tara Ruby vid en sikhceremoni i London i augusti 2011, och plaskade ut på en överdådig mottagning före bröllopet och en sittande middag på Natural History Museum.

nigel farage flygkrasch

På smekmånaden flög det nygifta världen över för veckolånga vistelser i Malaysia, Japan och Maldiverna.

Paret har varit tillsammans i ett decennium men har inga barn tillsammans än.

Tej Lalvani med sin fru Tara Ruby

Tej Lalvani med sin fru Tara Ruby (Bild: WireImage)

Förutom man och fru är de också affärspartners och driver tillsammans ett framgångsrikt Londonbaserat fastighetsinvesteringsföretag.

sophie ellis bextors mamma

Trots att han hade ett gallrande barn för några år sedan, har Tej alltid haft fullt hår i hågen men har förblivit tät på sin hemliga omvandling.

'Jag började tappa håret när jag var ung - bara i tjugoårsåldern - och det störde mig', sa han till The Sun 2017.

'Så jag bestämde mig för att göra något åt ​​det och må mycket bättre med hur jag ser ut och känner nu.'

I januari i år meddelade Tej de tråkiga nyheterna att han skulle lämna grottan efter den aktuella serien för att fokusera på expansionen av sin verksamhet.

Han kan faktiskt vara ett offer för sin egen framgång eftersom Tej nu har så många investeringar att fokusera på att han inte har tid att göra nya i den.

Tej meddelade att han skulle lämna den i början av året

Tej meddelade att han skulle lämna den i början av året (Bild: BBC)

'Jag är verkligen upphetsad inför den kommande serien Dragons' Den, som ser ut att bli en av de bästa. Men efter otroligt roliga fyra år som drake har jag bestämt att den här nästa serien kommer att bli min sista, meddelade han tidigare i år.

'Mitt engagemang för den internationella tillväxten och expansionen av min kärnverksamhet och de många investeringarna under årens lopp betyder tyvärr att jag inte kommer att kunna ägna den nödvändiga tiden framåt.

'Jag vill tacka BBC för den stora möjligheten tillsammans med deras stöd och förståelse. Jag önskar alla i laget det bästa eftersom det har varit ett riktigt nöje att arbeta tillsammans. '

Sarah Clay, BBC: s uppdragsredaktör för underhållning, tillade: 'Vi kommer att vara väldigt ledsna över att se Tej gå eftersom han är en av de klokaste och coolaste drakarna någonsin för att pryda hålet och jag vill tacka honom för hans enorma bidrag, både personligen och professionellt till serien.

'Som publiken kommer att se, lämnar han verkligen showen på en höjdpunkt och vi önskar honom fortsatt framgång.'

anna quayle grange hill
Denna serie kommer att vara Tejs sista i Hallen

Denna serie kommer att vara Tejs sista i Hallen (Bild: Manchester Evening News)

Med Tej som går ut genom dörrarna, ersätts han av Den & s yngsta tycoon någonsin.

Den helt nya Dragon är 28-årige Steven Bartlett, som är vd för sociala medier marknadsföringsbyrå The Social Chain.

Steven startade inledningsvis det blomstrande företaget, som värderas till 300 miljoner pund, i sitt sovrum i Manchester när han startade sitt företag bara 22 år gammal.

På tal om att gå med i showen sa Steven: 'Det är en enorm ära att gå med i The Den, förhoppningsvis representera en ny generation entreprenörer, inspirera unga och specifikt underrepresenterade företagare att följa i mina fotspår.'

När det gäller Tej kan tittarna fortfarande titta på affärsmannen under hans sista avsnitt av Dragons & apos; Den - och vi lovas att han går ut med en smäll.

*Drakar & apos; Den sänds ikväll på BBC One klockan 20.00

Se Även: