Sarah Simpson är Premier Inns svar på Goldilocks

Jobb

Ditt Horoskop För Imorgon

Sarah Simpson har fått smeknamnet Törnrosa av sina kollegor - men hon räknar med att hon är mer som Goldilocks.



Sarah är produktchef med hotellkedjan Premier Inn, och hon förklarar: En del av mitt jobb är att testa alla produkter vi erbjuder våra gäster. På ett hotellrum är det viktigaste enskilda elementet sängen, och jag måste se till att våra sängar är så bekväma som möjligt, med precis rätt mängd fjädrighet - inte för hårt och inte för mjukt.



När jag började jobbet satte jag mig på sängkanten, men människorna hos våra leverantörer, Hypnos, som också levererar sängar till drottningen, sa till mig att jag var tvungen att lägga mig på den för att testa den ordentligt.



Sedan den dagen, för sex år sedan, säger mamma-av-tre Sarah, 43, att hennes djupgående tester har inneburit att ligga, rulla runt och hoppa upp och ner på hundratals sängar!

Att få sängen lagom är komplicerat eftersom vi har så många människor i alla åldrar och storlekar som bor på våra hotell och sängarna måste vara bekväma för alla, säger hon. Det finns också andra överväganden som sängens höjd - vi har precis höjt vår för att göra det lättare för äldre att komma in och ut - och TV: ns höjd för människor som gillar att titta på i sängen.

Sedan finns det sängkläder, som måste vara slitstarka, med ett högt trådantal - ju fler trådar det finns per tum, desto högre kvalitet.



Kuddarna måste klara armtestet - vår hushållspersonal lägger dem över armarna och när de går disketa byts de omedelbart ut.

Vår hushållningspersonal är också utbildad i att bädda sängarna på ett mycket specifikt sätt och stoppa in duntäcken för att få det att se snyggt och snyggt ut.



Jag har lärt mig att göra det själv och göra det hemma. Jag tar också hem massor av produkter som madrassfoder och kuddar att prova - min man Paul säger alltid ”Vad har du tagit hem den här gången?”.

De andra familjemedlemmarna, Luke, 11, Jessica, åtta och Hannah, fem, har också blivit experter på marsvin.

jose antonio reyes kraschar

Vi bor ofta på ett hotell som en familj och barnen har blivit väl insatta i att ge sina åsikter, säger Sarah. Deras favorit är frukostarna, och vi tittar för närvarande på att ta upp en av deras önskemål, det vill säga att lägga till smulor på menyn. De älskar smulor.

Efter att ha tagit en examen i företagsstudier och sedan avslutat en examen i marknadsföring med ett annat företag gick Sarah med i gästfrihetsjätten Whitbread för 14 år sedan.

Först var jag med och utvecklade nya rätter och menyer för våra restauranger, men sedan hjälpte jag till att skapa en glassfabrik för restauranger i en av våra kedjor. Det innebar att arbeta med prototypen, testa massor av olika pålägg och såser och organisera lokala barn att komma och testa det.

Efter det arbetade jag på lekplatser för barn på restaurangerna och jag tyckte att jag verkligen tyckte om att utveckla konkreta produkter och se något du hade planerat komma till liv.

För sex år sedan erbjöds jobbet som produktchef på Premier Inn, och någon sa att jag borde gå för det.

Jag blev ansvarig för allt från uniformerna till färgen på väggarna.

På den tiden, erkänner hon, hade hotellkedjan en ganska trist, gammaldags image. Vi gav den en fullständig översyn. Vi pratade med sömneexperter som rådde oss att ändra vår signaturfärg, lila till en djupare midnattskugga och lägga till detaljer som mörkläggningsgardiner.

claudia winkleman utan smink

Vi upptäckte att den idealiska sovtemperaturen är 16,5C och rummen är nu inställda på det.

Vi slutade också erbjuda produkter i badrummen i små flaskor och ersatte dem med automater som är mer miljövänliga.

Sarah säger att hennes roll betyder att hon alltid är på språng. Under en vanlig vecka tillbringar jag två eller tre dagar på kontoret och de andra på hotell, eller tittar på produkter i vårt testcenter, som ligger på en hemlig plats!

Detta är ett konkurrenskraftigt företag och vi smyger ofta in på våra rivalers hotell för att se vad de håller på med.

Jag tillbringar också minst en dag i månaden på ett av våra hotell. Jag har ingen favorit, men jag måste erkänna att jag nyligen besökte vårt nya hotell i Gatwick, och det såg så härligt och nytt och fräscht ut, jag kunde inte låta bli att känna en glöd av stolthet.

LAND DET JOBBEN

HAR du tänkt marknadsföring som en karriär?

Att arbeta med marknadsföring är jätteroligt och det täcker en rad områden från att ha kontakt med allmänheten till att utveckla produkter, säger Sarah. När jag började var valet av utbildning begränsat, men det finns nu massor av kurser och utbildningar. För mer information besök www.people1st.co.uk

Whitbread, moderbolaget till Premier Inn, har ett stort utbud av karriärer, från huvudkontorsroller till kökspersonal på restauranger, hushållsroller och lärlingsutbildningar. För mer information, gå till www.whitbread.co.uk och klicka på Karriärer.

Se Även: