Samsung Galaxy Note 8: Utgivningsdatum, pris, funktioner och specifikationer för Samsungs nya 6,3-tums superphone

Samsung Galaxy

Ditt Horoskop För Imorgon

Samsung har presenterat sin Galaxy Note 8, det senaste tillskottet i sitt sortiment av plusstora smartphones (ibland kallade phablets), som kommer med en inbyggd stylus som kallas S Pen.



Galaxy Note 8 avslöjades vid Samsungs uppackade evenemang i London i augusti 2017 - drygt ett år efter lanseringen av den ödesdigra Galaxy Note 7, som skrotades efter en rad incidenter där telefoner fattade eld och exploderar.



Företagets beslut att fortsätta använda varumärket Galaxy Note - trots det exploderande telefonfiaskot som sägs ha kostat företaget 4,4 miljarder pund - har överraskat många branschexperter.



Många har varnat för att företaget står inför en uppförsbacke för att övertyga kunderna om att batterierna i den nya modellen är säkra.

Galaxy Note 7 -problem orsakades enligt uppgift av att plattorna inuti batteriet var för nära varandra nära dess rundade hörn. Batteriet hade också defekter i isoleringstejpen och beläggningen på den negativa elektroden.

Säkerhetsproblem verkar dock inte ha hindrat försäljningen av Samsung Galaxy S8, som enligt uppgift sålde över 5 miljoner enheter under sin första försäljningsmånad efter lanseringen i april.



Stiger som en fenix från askan, här är allt du behöver veta om den nya Galaxy Note 8.

Design

När det gäller design ser Galaxy Note 8 i huvudsak ut som en större version av Galaxy S8, med samma glaskropp och en 6,3-tums böjd 'oändlig' skärm.



katie pris sida 3

Den mäter 162,5 x 74,8 x 8,6 mm - bara en bråkdel större än Galaxy S8+ - och väger 195 g.

Den fysiska hemknappen har tagits bort och ersatts med en tryckkänslig panel placerad under skärmen, så att enhetens framsida är en ren glasruta.

Fingeravtrycksläsaren finns nu på baksidan av telefonen, bredvid kameramodulen, och är utformad för att användas med ett pekfinger snarare än en tumme.

Som med tidigare modeller, sitter S Pen -pennan snyggt i ett hål på enhetens nedre kant.

Note 8 kommer i fyra färger - Midnight Black, Maple Gold, Orchid Grey och Deepsea Blue - även om endast Midnight Black och Maple Gold kommer att finnas tillgängliga i Storbritannien vid lanseringen.

Visa

Galaxy Note 8 har en ultrabred skärm, med ett bildförhållande på 18,5: 9 snarare än konventionella 16: 9, och extremt smala ramar runt skärmkanten.

Samsung beskriver skärmen som 'Quad HD+', vilket är samma klassificering som Galaxy S8, och översätter till en skärmupplösning på 2960x1440 pixlar.

patricia hodge plastikkirurgi

Det är också certifierat av UHD Alliance som 'Mobile HDR Premium', vilket innebär att du kan se de livfulla färgerna och kontrasterna som filmskapare avsåg när du tittade på dina favoritprogram.

Det finns ett 'alltid på' visningsläge, vilket innebär att du kan välja att ha tid och visas på skärmen även när telefonen är i vänteläge. Du kan också fästa meddelanden på den alltid på displayen och göra anteckningar med S Pen utan att låsa upp telefonen.

Kamera

Till skillnad från Galaxy S8 har Note 8 en dubbelkamera på enhetens baksida, med ett 12 megapixel vidvinkelobjektiv och ett 12 megapixel teleobjektiv.

Detta ger användarna en 2X optisk zoom, vilket innebär att de kan zooma in och ut från objekt upp till dubbla avståndet utan förlust av bildkvalitet.

Användare kan också fånga en skärpedjupseffekt, känd som bokeh, varigenom bildens motiv är i fokus och bakgrunden suddig. Denna teknik används ofta av modefotografer för att få modellen att se ut som om de dyker upp ur bilden.

Båda linserna har optisk bildstabilisering, för att minska oavsiktlig oskärpa, och bokeh -effekten kan läggas till antingen före eller efter att bilden tagits.

Note 8 har också en 8MP selfie -kamera.

S Penna

Det som verkligen gör Samsungs Galaxy Note -sortiment tydligt är S Pen -pennan, som är utformad för att göra det lättare att rita, ta anteckningar och markera dokument på smarttelefonen.

Not 8 kommer med en ny och förbättrad S Pen, som har en finare spets och är tryckkänslig, vilket gör att användarna kan skapa mer detaljerade effekter.

Smarttelefonen har ett antal funktioner som är utformade för att dra nytta av detta, inklusive nya 'live-meddelanden', som automatiskt förvandlar handskrivna meddelanden till GIF-filer. Till exempel kan du rita en bild eller en rutt på en karta och skicka den till en vän, så ser de den som om du ritar den framför dem.

Den alltid på displayen är utformad för att användas med S Pen som ett digitalt anteckningsblock, så att användare kan göra upp till 100 sidor med anteckningar utan att låsa upp telefonen. Dessa anteckningar kan sedan sparas i telefonen eller kopieras och klistras in i andra program.

Det finns också en ny 'Översätt' -funktion, där du kan markera en textdel med S Pen och direkt översätta den till ett annat språk.

programvara

Galaxy Note 8 kör den senaste versionen av Googles operativsystem, Android 7.1.1 Nougat.

ariana grande nya tatuering

Detta inkluderar produktivitetsfunktioner som multi-tasking, som gör att två appar kan köras på skärmen samtidigt, så att du kan fortsätta titta på en video på YouTube medan du svarar på ett e-postmeddelande eller surfar på webben.

Not 8 kommer också med Edge-programvaran, som låter dig lägga till genvägar till kontakter och appar i en utdragbar panel på skärmens kant och förbättrade säkerhetsfunktioner.

Förutom fingeravtrycksskannern har Note 8 en iris -skanner och programvara för ansiktsigenkänning, så att användare kan välja sin biometriska autentiseringsmetod.

Bixby

Galaxy Note 8 kommer med Samsungs artificiellt intelligenta personliga assistent Bixby, som först lanserades på Galaxy S8 tidigare i år.

Men vid tidpunkten för S8 -lanseringen var Bixby Vision den enda AI -tekniken som aktiverades på enheten. Nu har Samsung lanserat Bixby Voice, som erbjuder en upplevelse som är mycket mer lik Amazon Alexa eller Google Assistant.

Bixby Voice tillåter användare att styra sina smartphones med röstkommandon. Det finns en dedikerad Bixby -knapp på sidan av enheten, som du kan trycka på för att ringa upp den virtuella assistenten och sedan ge den en instruktion som 'ta en selfie', 'visa mig det senaste fotot jag tog' eller 'dela detta foto på Facebook '.

(Bild: REUTERS)

Den kan också användas för att öppna webbsidor, bläddra igenom dem, ställa in påminnelser och styra smarta hemapplikationer.

Användare kan skapa anpassade röstkommandon att använda istället för en sekvens av kommandon. Till exempel kan du använda kommandot 'god natt' som en genväg för 'slå på & apos; stör ej & apos; läge, ställ in ett larm för 06:00 och slå på blått ljusfilter '.

Till att börja med är endast en delmängd av förinstallerade program Bixby-aktiverade, men den här uppsättningen kommer att fortsätta att expandera över tiden.

sheridan smith två pints

Funktioner och specifikationer

Note 8 har en IP68 -klassificering, vilket innebär att den är vattentät till ett maximalt djup av 1,5 m i upp till 30 minuter och är skyddad från damm, smuts och sand utan att behöva extra lock eller lock.

Det har samma 10nm -chip som Galaxy S8, vilket Samsung hävdar möjliggör ökad hastighet och effektivitet. Den innehåller också 6 GB RAM och 64 GB inbyggt lagringsutrymme, utbyggbart upp till 256 GB med ett MicroSD-kort.

Note 8 levereras med ett 3300 mah batteri och erbjuder ett urval av trådbunden eller trådlös laddning.

DeX

Galaxy Note 8 är kompatibel med Samsung DeX - en specialdesignad dockningsstation som ansluter telefonen till en PC -skärm så att du kan använda den som en dator.

Detta är särskilt användbart för samarbete, så att användarna kan dra nytta av Android Nougats multi-tasking-funktioner med till exempel delade skärmvideokonferenser och dokumentredigering.

Det finns också nya kreativa verktyg för DeX, till exempel musik- och fotoredigeringsprogram, och Samsung har samarbetat med videospelsutvecklaren Super Evil Megacorp för att låta Not 8-användare spela smartphone-spel i helskärmsläge på en PC-skärm med DeX.

Samsung sa att alla som förbeställer Note 8 kommer att få DeX-station, värd £ 140, gratis.

Låter bra, men kommer det att sprängas?

Samsung säger att det har genomfört ett nytt åtta-punkts batterisäkerhetstest efter Note 7-fiaskot för att säkerställa att historien inte upprepar sig.

Enligt företaget innebär dess nya testmetod 'att sätta våra batterier genom extrema tester, inifrån och ut, följt av noggrann inspektion av röntgen och det mänskliga ögat för att säkerställa högsta kvalitet'.

Med sitt rykte på linjen är det säkert att anta att Samsung kommer att ha gjort sitt yttersta för att se till att Note 8 inte kommer med några dödliga brister.

Utgivningsdatum och pris

Galaxy Note 8 kommer att lanseras i Storbritannien den 15 september , med ett rekommenderat pris på £ 869 .

Du kan förbeställa enheten från och med idag (23 aug) från Samsungs webbplats , och även från utvalda operatörer och återförsäljare inklusive Carphone Warehouse , EE , Tre och Sky Mobile . Alla som förbeställer den nya telefonen från en av dessa återförsäljare kan också hämta en Samsung DeX-dockningsstation.

Se Även: