Royal Mint avslöjar Fyra nya Beatrix Potter 50p -mynt kommer - och så här kommer de att se ut

Kunglig Mynta

Ditt Horoskop För Imorgon

De nya minnesmynten kommer att innehålla Peter Rabbit, Flopsy Bunny, Mrs. Tittlemouse och The Tailor of Gloucester(Bild: Â © Mikael Buck)



Denna artikel innehåller affiliate länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



The Royal Mint har tillkännagett en ny serie Beatrix Potter 50p -mynt för 2018 - med fyra nya begränsade upplagor att ta med - inklusive en ny Peter Rabbit - men bara om du är snabb nog.



Mynten Brilliant Uncirculated eller färgade Silver Proof 50p kommer att släppas under 2018 för att komplettera 2016 och 2017-samlingen som firade den mycket älskade författarens 150-årsjubileum 2016.

Peter Rabbit blir den första av de fyra furiga karaktärerna som kan köpas följt av Flopsy Bunny, Mrs Tittlemouse och en hjälpsam mus från ‘The Tailor of Gloucester’.

Mynten kommer att följa i de fyra sista fotspåren - Peter Rabbit, Tom Kitten, Jeremy Fisher och Benjamin Bunny - i september.



jag är en kändis 2014

Pakets ledare

En tredje Peter Rabbit kommer att finnas i årets färgglada samling av mynt i begränsad upplaga (Bild: Â © Mikael Buck)

2018 -samlingen, utvecklad i samarbete med Beatrix Potters ursprungliga utgivare - Frederick Warne & Co. Ltd - kommer återigen att börja med ett av de mest igenkännliga barnlitterära skapelserna någonsin - Peter Rabbit själv.



Den mästerliga, handmålade stilen i Beatrix Potters originalillustration kommer att fångas på de silverbeständiga mynten med levande färgtryckta mönster.

Berättelsen bakom 50p -designen

Kunglig myntdesigner Emma Noble valdes att föreviga Potters mycket älskade illustrationer för myntsamlingen 2017. Hennes design kommer att fortsätta under hela 2018.

Designern har tidigare arbetat med mynt för att fira 60 -årsjubileet av drottningens kröning, Remembrance Sunday och kung George I.

Varje mynts ovansida bär det femte definitiva porträttet av The Queen av Royal Mint Engraver Jody Clark, som först introducerades för brittiskt mynt 2015.

& apos; Ett nytt liv i livet & apos;

Tale of the Flopsy Bunnies publicerades första gången i juli 1909. Den är baserad på den vuxna Benjamin Bunny, hans fru Flopsy och hans sex barn (Bild: Â © Mikael Buck)

The Tale of Gloucester är baserad på en skräddare vars arbete slutförs av de tacksamma mössen han räddar från sin katt - man tror att historien är baserad på en händelse från det verkliga livet med en skräddare och hans assistenter (Bild: Â © Mikael Buck)

Anne Jessopp, tillförordnad verkställande direktör på The Royal Mint, sa: 'Beatrix Potter -sortimentet har ökat i popularitet sedan Peter Rabbit först introducerades på brittiska mynt 2016. Sedan dess har Peter Rabbit fått sällskap av ett antal lurviga vänner genom hela år.

”I år är vi glada att kunna presentera en annan grupp av Beatrix -karaktärer som ger dem ett nytt liv på våra specialdesignade färgade minnesmynt.

Thomas Merrington, på Penguin Ventures, sa att vi är glada över att arbeta med den tredje utgåvan av Beatrix Potter -mynt med The Royal Mint.

'Seriens otroliga popularitet har överraskat oss alla och vi är glada att kunna lägga till fler älskade karaktärer till denna underbara samling.

Royal Mint Beatrix Potter -mynt 2017: Hela uppsättningen och berättelserna bakom dem Visa galleri

Hur du får tag på en - om du är tillräckligt snabb

The Tale of Peter Rabbit har sålts i över 45 miljoner exemplar globalt (Bild: Â © Mikael Buck)

Mer än 2 miljoner av Potter's 'små böcker' säljs globalt varje år, medan Peter Rabbit har dykt upp i böcker och produkter i mer än 110 länder över hela världen (Bild: Â © Mikael Buck)

Silverfärgade mynt kommer att säljas för £ 60 per mynt och är i begränsad upplaga.

Utöver detta kommer de fyra silverdesignerna att hoppa in i Storbritanniens allmänna fickor och plånböcker senare i år som cirkulära versioner av enkelmetall.

Mynten Brilliant Uncirculated Silver kommer att säljas för £ 10. Båda går att köpa på www.royalmint.com .

Läs mer

Värdefulla pengar - vad ska man se efter
24 mest önskade mynt på £ 1 Mest värdefulla £ 5 -sedlar Den nya £ 10 -lappen Sällsynta 2 mynt

Sista chansen att få en FULL Peter Rabbit -uppsättning

Förra året vid lanseringen av de nya Peter Rabbit -mynten stod samlare inför en enorm fyra timmars väntan bara för att komma in på Royal Mint -webbplatsen - där de sålde slut på mindre än en dag. 2016 kraschade webbplatsen berömt - och samlare ryktade.

Idag är samma mynt säljs på eBay för upp till £ 65 - medan en ägare förra året sålde hela sitt set för £ 170 .

Den högsta försäljningen hittills har varit alla åtta mynt - som såldes för 1 275 pund online Tidigare den här månaden. Under de senaste dagarna sålde en lycklig ägare sin 2016 -kollektion för 1 289 £ .

Mynten som är värda hundratals

De färgglada mynten är alla okirkulerade, vilket betyder att det är osannolikt att du hittar dem i din extrautbyte (Bild: Â © Mikael Buck)

När ett mynt i en serie har en mycket lägre myntsiffra, kämpar samlare för att slutföra uppsättningen, myntinsamlingsplatsen ChangeChecker förklaras i ett blogginlägg .

Webbplatsen fortsätter med att förklara att mynt med minst existens ofta är de mest eftertraktade - och samlare kommer ofta att betala stora belopp för att få tag på dem. Detta i sin tur gör dem mer värdefulla.

Under tidigare år har mynten med de lägsta myntsiffrorna varit Jemima Puddleduck och Ekorre Nutkin.

Detta ledde till att deras värde höjde sig när samlare ropade på att få tag på de sällsynta av dem alla.

Men för oss andra - Peter Rabbit - var myntet i allas sinnen - som sålde slut på bara några timmar.

Faktiskt, en såldes för 620 £ på eBay - mycket mer än den ursprungliga £ 60 prislappen.

Hittills har Royal Mint vägrat att säga exakt hur många som träffas i varje design, men samlare bör hålla ögonen öppna om de hoppas få ihop en värdefull uppsättning.

Se Även: