Robotlager! Ta en glimt av armén av 'droider som sorterar DINA matvaror varje dag

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Leveranstjänsten Ocado har öppnat sina dörrar för att ge kunderna en inblick i armén av robotar som den använder för att sortera hundratusentals produkter varje dag.



Hårt arbetande bots springer runt på golvytan med hjälp av ett gigantiskt rutnät som innehåller mer stål än bågen över Wembley stadion.



De automatiserade robotarna är designade för olika uppgifter, som att lyfta, sortera eller flytta, ungefär lika stora som tvättmaskiner och var och en färdas mellan 50 km och 60 km över den massiva ytan varje dag.



Robotarna som arbetar i Ocados fabrik (Bild: Ocado)

'Uppfyllnadscentret' ligger i utkanten av Andover i Hampshire och det är robotarnas uppgift att hämta lådor med produkter och leverera dem till plockstationer där personliga shoppare samlar ihop beställningar från kunder.

'Robotarna har designats internt av Ocado Engineering och Ocado Technology och förkroppsligar den mest effektiva lagerlogistiklösningen som någonsin designats, med potential att revolutionera vårt sätt att tänka på onlinehandel', sa företaget.



Ocado har redan börjat experimentera med autonoma leveranser till kunder utanför sitt uppfyllnadscenter.

En del av det pågående Gateway-projektet - som testar olika typer av självkörande fordon över hela Storbritannien - har den online-bara stormarknaden skickat en liten autonom lastbil känd som en CargoPod till ett bostadsområde i Greenwich.



(Bild: Getty Images Europe)

Men till skillnad från andra hemleveranstjänster kommer CargoPod, som utvecklades av Oxford-baserade företaget Oxbotica, att kräva att kunderna lämnar sina hem för att själva hämta varor från fordonet.

Oxbotica sa att försöket skulle hjälpa till med forskning för att förbättra så kallade 'last mile'-leveranser till kunder, vid en tidpunkt då det säger att städer blir 'tätare och mer överbelastade'.

6 fakta om Ocados robotuppfyllelsecenter

  • En genomsnittlig beställning på 50 artiklar tar bara fem minuter att plocka och packa.
  • Själva lagret spänner över en yta som i storlek motsvarar tre fotbollsplaner.
  • Gallret använder mer stål än Wembley-bågen (1089 ton).
  • Om man skulle lägga spåren som robotarna färdas på i en rak linje skulle de kunna ta sig hela vägen från London till Cambridge (112 km).
  • Varje robot färdas mellan 50 km och 60 km per dag.
  • Varje dag reser Andovers robotflotta en sträcka som motsvarar 4,5 gånger runt planeten
Mest lästa
Missa inte

Se Även: