Raphael Varane kommer att nekas drömmanummer i Man Utd -truppen av Ole Gunnar Solskjær

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Raphael Varane kommer sannolikt att missa sitt ideala truppnummer i Manchester United efter Ole Gunnar Solskjærs beslut om Phil Jones & apos; framtida.



Varane, 28, kommer att stärka defensiva led på Old Trafford efter att de röda djävlarna kommit överens om en avgift på cirka 40 miljoner pund för att få honom från Real Madrid i avvaktan på läkare.



Fransmannen kommer att samarbeta med Harry Maguire i mittbacken, med Eric Bailly och Victor Lindelof som back-up-alternativ.



Men Solskjaer har också blivit förstärkt av återhämtningen av den glömda mannen Jones, 29, som intensifierar sin rehabilitering från en allvarlig knäskada som han drabbades av i somras.

Varane har använt tröja nr 4 för Frankrike i nästan tio år

Varane har använt tröja nr 4 för Frankrike i nästan tio år (Bild: REUTERS)

Den tidigare engelske landskampen har plågats av skador under hela sin tid med United och hans senaste långsiktiga slag tycktes hota hans framtid med klubben.



Men Solskjærs senaste kommentarer antyder att Jones fortfarande är en del av sina planer framöver, kanske som klubbens femte val mittback när Axel Tuanzebe närmar sig en utgång.

Detta kommer som dåliga nyheter för den nya pojken Varane, som skulle ta chansen att bära tröja nr 4 som för närvarande tas av Jones.



VM -vinnaren bär fyra för Frankrike men det skulle krävas ett hänsynslöst beslut av Solskjær att ta Jones från det truppnummer han har besatt sedan han kom till Old Trafford från Blackburn Rovers för ett decennium sedan.

Red Devils-chefen nämnde Jones i sina planer för den snabbast närmande Premier League-säsongen efter en 2–2 vänlig dragning inför säsongen mot Brentford på onsdagskvällen.

- Naturligtvis, när Raphael kommer in kan jag se Axel gå ut [på lån], för jag har Varane, Maguire, Lindelof och Eric Bailly och Phil Jones kommer tillbaka, säger Solskjær.

konditori valerie stängningar

Solskjaer riktade sin uppmärksamhet till Jones specifikt och tillade: 'Han ska börja träna under helgen när vi har alla på måndag, vilket är ett stort plus för honom.

'Jag har haft liknande problem i min karriär. Han är en så professionell, bra pojke, och det är fantastiskt att se honom redo att träna igen och förhoppningsvis kan han först och främst träna med oss ​​och sedan förhoppningsvis få speltid snart.

Vill du ha en exklusiv förhandsförhandsvisning av din klubb - både i din inkorg och genom din brevlåda? Gå hit för att ta reda på mer och säkra din kopia.

'Om han kan spela i under 23-talet till att börja med, eller om vi kan ordna något bakom stängda dörrar för honom, för jag vet exakt känslan av att vara ute så länge. Du vill bara känna dig in.

'Han har alltid tjänat klubben, men det var dags för honom att ta hand om sig själv och sin egen hälsa, men nu är han redo att träna med oss.'

Jones förblir under kontrakt i United till 2023, så Varane kan behöva vänta lite tid för att få tag på den eftertraktade remsan nr 4.

Se Även: