Det spinnande husdjuret! Bedårande robotkatt svarar på beröring och kan till och med leka med leksaker

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Även om många av oss skulle älska att ha ett husdjur, är att ta hand om ett djur en enorm uppgift som många människor helt enkelt inte kan åta sig.



Men en teknisk startup tror att den har det perfekta startdjuret, i form av en robotisk katt.



Elephant Robotics hävdar att roboten, kallad MarsCat, är världens första bioniska husdjur katt det är helt självständigt.



Roboten kan svara på beröring, höra röster, se ansikten och till och med leka med leksaker, enligt dess designers.

På dess Kickstarter sida, Elephant Robotics förklarade: MarsCat är en bra följeslagare, den är helt lyhörd och interaktiv. Den kan leka med dig eller dina leksaker eftersom den kan känna, höra och se.

MarsCat (Bild: MarsCat)



Roboten drivs av kraftfulla fyrkärniga Raspberry Pi (Bild: MarsCat)

Rör vid dess huvud, haka eller rygg för att ta reda på vad den kommer att reagera! Den kan också interagera med föremål eller människor i närheten, till och med leka med riktiga katter.



Roboten drivs av kraftfull fyrkärnig Raspberry Pi, vilket innebär att den kan programmeras för olika användningsområden, oavsett om det är utbildning, forskning eller helt enkelt som husdjur.

Även om du kanske oroar dig för att robotkatten skulle vara identisk med andra, kan användare välja flera anpassningar för att göra roboten till sin egen.

Användare kan välja flera anpassningar för att göra roboten till sin egen (Bild: MarsCat)

Robotar

Elephant Robotics förklarade: MarsCat är unik från sina ögon, kropp till personlighet. MarsCat har 6 tecken som kan ändras.

Hon kan vara entusiastisk eller distanserad, energisk eller lat, social eller blyg. Hennes personlighet utvecklas genom hur du klappar henne.

Tyvärr är robotkatten inte billig, med priser som börjar på $699 (534 £).

Mest lästa
Missa inte

Se Även: