Saving Mr Banks sanna historia: Walt Disneys kamp om att göra Mary Poppins

Mary Poppins

Ditt Horoskop För Imorgon

Sann historia bakom Saving Mr Banks - Walt Disneys kamp för att göra Mary Poppins



cheltenham gold cup runners 2018

När Walt Disneys döttrar var unga var de förtjusta i en särskild bok om barnflickan Mary Poppins.



Walt lovade sina små att han skulle göra en film från deras favoritberättelse.



Han höll det löftet men det tog honom två decennier att göra det.

Saving Mr Banks berättar om hur han kämpade för att få Pamela Travers, PL Travers till sina fans, berättelse om den magiska barnflickan.

Det var en lång väg som Saving Mr Banks kommer över.



Det tog Walt och hans team 16 år att övertyga Travers om att låta dem göra en film om hennes skapelse.

Disney besökte henne i London och lade på charmen, han skickade henne telegram efter telegram. Så småningom fungerade det.



Författaren anlände till Los Angeles från London 1962 på ett flyg som Walt Disney hade betalat för.

Han lade upp henne på ett snyggt Beverly Hills -hotell, gav henne en chaufför för att ta henne till Burbank -studiorna varje dag där hon skulle träffa teamet redo att anpassa sin bok för storbildsskärmen.

Bröderna Richard och Robert Sherman, som skrev soundtracket, förväntade sig att hon skulle vara en söt gammal kvinna, hon var 62 då, det som hände var helt annorlunda.

P.L. Travers (Emma Thompson), i Disney & apos; s

P.L. Travers (Emma Thompson), i Disneys Saving Mr. Banks.

De tillbringade två år redan med att arbeta med sin musik och spelade hennes låtar Feed the Birds och Supercalifragilisticexpialidocious.

Travers var ointresserad och som Emma Thompson, som spelar henne, beskrev författaren sågs hon som en oförskämd, taggig, cantankerös kvinna.

Den riktiga Richard Sherman poppade vidare till uppsättningen Saving Mr Banks och berättade för Tom Hanks, som spelar Disney, att hon var en 'b ***'.

'Han hade inget trevligt att säga om henne', sa Hanks senare.

P, L, Travers (Pamela Lyndon Travers) 1899-1996, P, L, Travers, som hon föredrog att bli känd var författaren till de 5 Mary Poppins-böckerna (Bild: Popperfoto/Getty Images)

Hon var helt övertygad om att Mary Poppins skulle tas från den lite sadistiska kvinnan i böckerna och göras till en roskindad karaktär.

Hon hade inte så fel.

Walt gav henne manusgodkännande som en del av hans byteshandel, men troligtvis ångrade det sig eftersom det drog ut hela processen.

Allt var ett problem, ingenting var Travers gillande.

När manuset äntligen var avgjort vände sig Travers till Walt och frågade: 'När börjar vi klippa det?'

Han skakade på huvudet och sa att hon bara hade manusgodkännande, inte filmgodkännande.

Filmproducent och tecknare Walt Disney (Bild: Corbis via Getty Images)

Travers sa att Poppins redan var älskad för det hon var - vanligt, fåfäng och oförstörbar - (och nu) transmogrifierad till en soubrett. ”Hon tillade:” Och hur var det att Mary Poppins själv, bilden av anständighet, kom för att dansa en burk -kan på taket visa alla hennes underkläder? Ett barn skrev, efter att ha sett filmen, ”Jag tror att Mary Poppins uppförde sig på ett mycket oförskämt sätt.” Obefläckat verkligen!

Travers själv var en komplicerad kvinna.

Hon dolde sitt eget förflutna och skapade en uppfinning. Hon föddes i Australien i Queensland av föräldrarna Travers Goff, en bankchef till, degraderades till en banktjänsteman.

Han var en alkoholist som dog 42 år gammal när hon var bara sju.

Richard Sherman & apos; Mary Poppins Returns & apos; filmpremiär (Bild: Matt Baron/REX/Shutterstock)

Hennes mamma, Margaret, var lika bekymrad. Hon gifte sig 'under henne' och med tre döttrar kämpade för att klara sig.

När Travers var 10 år sprang hennes mamma ut under en storm och hotade att kasta sig i en bäck. Travers tog säkerhet från sin moster Ellie från och med då. Precis som Poppins bar hennes moster en matta väska överallt.

Travers beskrev offentligt en lycklig barndom, men det hade varit långt ifrån det. Hon flydde så snart hon kunde till England och lade det bakom sig.

'Senare, genom fiktion, gjorde hon ett lyckligt slut som hennes liv som barn aldrig kunde ha', säger Colin Farrell som spelar hennes pappa i filmen.

Aged 24 Travers såg London som sin ostron, hon lekte och arbetade hårt, blandade sig med poeter som WB Yeats och hade affärer med män och kvinnor.

I 40 -årsåldern adopterade hon en irländsk pojke Camillus, men vägrade ta sin tvilling. Hon insåg snart att hon inte skulle avbryta moderskapet och skickade honom till internatet. Hon berättade bara för honom sanningen om hans förflutna när hans tvilling knackade på deras dörr som 17 -åring.

Den första Mary Poppins var en framgång, men när försäljningen började sjunka började Travers överväga Disneys erbjudande.

Affären blev bättre och bättre ju längre hon höll på, tills hon gav honom för en snygg summa på 100 000 dollar - cirka 2 miljoner dollar idag - och fem procent av filmens insatser.

Disney gick med på att flyga över henne, ta henne till Disneyland och behandlade henne som kungligheter för att hålla henne vid sidan om.

I verkligheten var hon svår och gjorde hans liv åt helvete när han försökte hålla sitt löfte till sina barn och få filmen gjord - de var båda människor som inte gillade att bli tillsagda nej.

Travers plockade hål i manuset, hon tyckte att Cherry Tree Lane var för storslagen, de animerade sekvenserna hon hatade, Mary var för 'hoydenish', hon hatade Suffragette -historien och hon hatade särskilt att Mr Banks visades som avlägsen.

Låtarna hon ogillade och bad istället om musik i Ta-Ra-Ra-Boom De Ay-stil.

Arkivinspelningar avslöjar att PL Travers ropar nej upprepade gånger när Sherman frågar om hon vill ha en Coca-Cola.

Skådespelarna Julie Andrews och Dick Van Dyke deltar i USA: s premiär av Disneys Saving Mr. (Bild: Getty Images)

Två veckor i Tavers vägrade att godkänna allt som lämnade agenterna för att be henne att återvända.

Två år efter filmen var klar och de deltog alla i premiären sida vid sida.

Naturligtvis ser filmen Emma Thompson spela en lite mjukare Travers, det är trots allt en Disney -film, men verkligheten var långt ifrån hennes skildring.

Medan pressen var full av foton av Travers, Walt och Julie Andrews, som spelade Poppins, leende på premiären, hade hon i själva verket inte ens blivit inbjuden.

Hon bjöd sig fast besluten att se igenom det. 'Det händer bara att jag kommer att vara i New York den veckan och jag kommer att vara tillgänglig för premiären - jag är säker på att du har råd med mig en biljett', säger hon i ett telegram till Disney.

Travers grät öppet vid premiären som fick folk att undra om hon var så upprörd över resultatet eller helt enkelt hade blivit rörd av musiken.

Disney och Travers sista stund tillsammans kom på efterfesten. Författaren närmade sig Disney och berättade för honom 'vi har fortfarande mycket att göra.'

Han svarade: 'Pamela, det fartyget har seglat.'

Mary Poppins vann fem Oscars och blev en dånande framgång, men Travers blev sårad och hon höll fast vid fejden.

Hon gick bara med på Cameron Mackintosh-musikalen under förutsättning att de gick tillbaka till originaltonen och 'de-Disneyfied' den.

Travers, som dog 1996, var fast besluten att ha det sista ordet.

Richard M. Sherman och Elizabeth Sherman Matthew Bourne & apos; Cinderella & apos; öppning (Bild: Ryan Miller/REX/Shutterstock)

I testamentet lade hon till en klausul om att inga amerikaner någonsin skulle kunna vara inblandade i några framtida Poppins -projekt.

Saving Mr Banks kan ha polerat historien en smula, men i hjärtat av den fångar den den långa smärtsamma processen bakom skapandet av Mary Poppins.

Richard Sherman, som var den enda överlevande personen som arbetade med det, sa att det var 'katartiskt' och att det slutligen förklarade hennes handlingar.

'Hon förstörde mitt liv', sa han. Men nu förstår jag varför hon var så hemsk. Jag kan äntligen förlåta henne för det hon gjorde.

Läs mer

Sanna historier bakom filmerna
Hjärtesorg bakom Beauty & the Beast Sann historia bakom American Made Är den smala mannen verklig? Jag, Tonya och det riktiga skridskobanfallet

Se Även: